ماهان شبکه ایرانیان

۲ مجموعه شعر جدید محمود معتقدی در نمایشگاه کتاب

محمود معتقدی از عرضه دو مجموعه شعر جدید خود در سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خبر داد.

2 مجموعه شعر جدید محمود معتقدی در نمایشگاه کتاب

این شاعر و منتقد ادبی در این‌باره به ایسنا گفت: دو مجموعه شعر با عنوان‌های «زنی که آتن را ترک می‌گفت» در نشر نامه‌ مهر و «روزی از روزهای جهان» از سوی نشر الف در نمایشگاه کتاب امسال عرضه خواهد شد.

 او درباره این‌کتاب‌ها توضیح داد: هر دو کتاب  فضاهایی شبیه هم دارند و شامل  شعرهای کوتاه عاشقانه و اجتماعی و همه در یک رنج هستند.  ساختار زبانی‌ شعرها شبیه هم است و  موضوعاتی که در شعرها مطرح می‌شود بیشتر عاشقانه، اجتماعی و فرهنگی  است؛ شعرها از من شخصی شروع  و به یک فضای عمومی‌تر ختم می‌شود.

معتقدی با بیان این‌که  در سطرهای پایانی مانند شعرهای دیگر می‌توان پیام و ضربه‌ نهایی شعر را اعلام کرد، گفت:  در این دو مجموعه بیشتر کوتاه‌نویسی و پایان‌بندی‌ای را که می‌تواند پیام نهایی شاعر را برساند مدنظر داشتم. به طور کلی فضاهایی که تجربه می‌کنم فضاهایی است که  در آن روزهای هفته، طبیعت‌گرایی، واقع‌گرایی و نوستالژی  کودکی وجود دارد. دستمایه اصلی من  رسیدن به فضایی کاملا عاطفی  و  طبیعت‌گرایانه است. چشم‌اندازی که می‌توانم پیام‌های خودم را به عنوان یک شاعر به مخاطبم برسانم و  آن‌چه را در فضای اجتماعی‌مان می‌گذرد در لابه لای پیام‌های شاعرانه مطرح کنم.

 او سپس شعری  از مجموعه «روزی از روهای جهان» را خواند:

هیچ‌وقت مشت گره‌کرده‌ای با خود  نداشته‌ام

گاهی سیب سرخی مهمان دست‌هایم شد

کجای این فنجان پر از خالی راه صدایت را نمی‌بینیم

ای خاطره‌های سبز کمک‌ کنید

 این شاعر  سپس اظهار کرد: سعی کردم در شعرهایم حس موسیقایی زبان را هم رعایت کنم. در واقع  توانسته‌ام فضای عاطفی را با بخشی از دانستگی‌ها در هم بیامیزم  و یک فضای شاعرانه‌ را به مخاطبم پیشنهاد کنم.

او درباره این‌که چرا سراغ شعر کوتاه رفته است، گفت:  شعر کوتاه ضرورتی است که با توجه به  فضای فرار و فرصت‌های کم به وجود آمده است،  در فضای شعر امروز شعرهای بلند و مناسبتی چندان محلی ندارد. زمانی که در فضای مجازی شعر می‌گذاریم، شعرهای کوتاه طالب بیشتری دارد. همچنین شاعر در شعر کوتاه  فضا و دنیای فشرده‌تری را تجربه می‌کند  و  مخاطب می‌تواند  در چند سطر با پیام شاعرانه درگیر شود.   

معتقدی تأکید کرد: با توجه به کمبود فرصت‌ها و سرعتی که در کلیت فضا وجود دارد تجربه شعر کوتاه، تجربه بدی نیست که بتوانیم هم فشرده‌تر حرف بزنیم و هم این‌که در فضای کمتری بتوانیم با مخاطب ارتباط داشته باشیم. چون شعر کوتاه  به شاعر خیلی کمک می‌کند که بتواند با مخاطب امروز  ارتباط بیشتری برقرار کند و مخاطب  خود را در جریان دانسته‌ها و فضای  شاعرانگی خود قرار دهد.


او درباره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز اظهار کرد: امسال نمایشگاه کتاب تهران در مصلا برگزار می‌شود که فرصت خوبی است به‌ویژه این‌که در فضای شهری برگزار می‌شود و مانند سال‌های گذشته که در نمایشگاه در شهر آفتاب بود رفت و آمد سخت نیست. فکر می‌کنم نمایشگاه فرصت مناسبی برای جوانان و کسانی است که اهل خواندن هستند. برخی از برنامه‌ها نیز با حضور شاعران و نویسنده‌ها برگزار می‌شود که جوانان می‌توانند در این فضاها شرکت کنند و به نحوی از شاعر و نویسنده حمایت کنند.

 این شاعر  در ارزیابی‌اش  از نمایشگاه‌ بین‌المللی کتاب تهران گفت: طبیعی است که هرچه زمان بگذرد فرصت‌های تازه‌ای فراهم می‌شود. دست‌اندرکاران برگزاری نمایشگاه می‌توانند با استفاده از تکنولوژی جدید،  فضای جدیدتری را فراهم کنند و خدمات جدی‌تری با اطلاع‌رسانی بیشتری در اختیار مخاطب قرار دهند.  

او افزود: کارگزاران نمایشگاه هر سال تجربه‌های تازه‌تری را کسب می‌کنند که  می‌تواند برای سال‌های بعد با برنامه‌ریزی جدی‌تر امکانات بیشتری را  به مخاطب عرضه کند. انتظار بیهوده‌ای‌ نیست اگر منتظر باشیم  در سال جدید زمانی که نمایشگاه تشکیل می‌شود با امکانات و خدمات جدیدتری روبه‌رو شویم.

محمود معتقدی با بیان این‌که در داوری‌ها هم وجه مثبت و هم وجه منفی رویدادها را باید بگوییم، گفت: مهم‌ترین مسئله اطلاع‌رسانی و  راهنمایی لازم در پیدا کردن غرفه‌هاست که باید به آن توجه بیشتری شود،  جنبه الفبایی غرفه‌ها و سالن‌ها  رعایت شود تا مخاطب غرفه‌ها را گم نکند و  به راحتی ناشران مورد نظر خود را پیدا کند.  همچنین باید فضای  بازتری بین غرفه‌ها ایجاد شود تا بازدیدکنندگان  امکان دسترسی به غرفه‌ها و بازدید از کتاب‌ها را داشته باشند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان