به گزارش سه شنبه وزارت نیرو، «رضا اردکانیان» در این دیدار یادآوری کرد توافق های پیشین با وزارت محیط زیست و اقتصاد و انرژی آلمان در زمینه هایی مانند فاینانس توربینهای نیروگاهی و... امضا شده است.
اردکانیان درباره دعوت سفیر آلمان برای حضور در نمایشگاه بینالمللی آب و فاضلاب مونیخ (آی.اف.آ.تی) گفت: این سفر در صورتی انجام می شود که ملاقاتهای رسمی برای پیگیری توافق های گذشته تنظیم شود.
وی اضافه کرد: افزون بر مسائل مربوط به روابط وزارتخانههای 2کشور، باید منتظر واکنش و رفتار اروپا درباره برجام و تصمیم دوازدهم می (بیست و دوم اردیبهشت ماه) رییسجمهوری آمریکا در این باره باشیم.
وزیر نیرو جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: مسائل موجود در این بخش را مثبت ارزیابی میکنیم اما برای هر نتیجهای آمادگی داریم.
وی درباره وجود فرصتهای مختلف همکاریهای منطقهای گفت: هیچ کشوری مانند ایران در نقشه جغرافیای جهان وجود ندارد که این چنین با همسایگان خود دارای تنوع همکاری در موضوعات آبی باشد.
«ایران در یک منطقه، به عنوان نقطه بالادستی و در منطقه ای دیگر، پایین دست است. از این رو، میتوان با همکاریهای منطقهای برای اعتمادسازی میان کشورهای منطقه گام برداشت.
اردکانیان درباره ارتباط برقی ایران با کشورهای همسایه گفت: در زمینه انرژی ظرفیت مناسبی برای سرمایه گذاری و صادرات برق وجود دارد که آلمان میتواند در بخشهای مختلف مانند استفاده از انرژی خورشیدی سرمایه گذاری کند.
سفیر آلمان در تهران نیز در این دیدار تاکید کرد «تصمیم دوازدهم ماه می رییس جمهوری آمریکا درباره برجام برای واشنگتن خواهد بود نه اروپا.
«میکائیل کلور برشتولد» تصریح کرد اراده سیاسی آلمان بر توسعه همکاریهای دوجانبه با ایران است؛ حتی اگر تصمیم واشنگتن بر وفق مراد نباشد.
وی گفت: طبق برنامهریزی انجام شده قرار است «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان و «امانوئل مکرون» رییس جمهوری فرانسه، در روزهای آینده درباره برجام با «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا، دیداری داشته باشند که این امر از تحرک بالای اروپا برای حفظ و تداوم برجام حکایت دارد.
برشتولد اضافه کرد: ایران و آلمان باید جدا از هر تصمیم رئیس جمهوری آمریکا، به همکاری خود با ایران ادامه دهند.
وی یادآور شد: ایران دارای تاریخی 6 هزار ساله است و تصمیم دوازدهم ماه می ترامپ، ایران را زیر سئوال نمی برد.
سفیر آلمان در تهران افزود: همسو با سخنان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر همکاریهای منطقهای، میتوانیم موضوع همکاری سه جانبه ایران، آلمان و افغانستان در زمینه مسائل آبی را در دستور کار قرار دهیم.
وی سرمایه گذاری برای ساخت نیروگاههای خورشیدی کرمان و همدان را بیانگر حسن اعتماد طرف آلمانی دانست و ابراز امیدواری کرد در آینده همکاریهای 2کشور افزایش یابد.
به گزارش ایرنا، در پی آغاز اجرای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) از دی ماه 1394 بسیاری از ارتباط ها با شرکت های خارجی از سر گرفته شد.
اقتصام*1070*1961*