به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانه ای نهمین جشنواره بین المللی «سیمرغ» با حضور محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، امیر للِه گانی مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت و دبیر جشنواره «سیمرغ» و محمدمهدی عسگرپور، حسین پارسایی، بابک زرین، عبدالجبار کاکایی، مرتضی گودرزی دیباج صبح امروز دوشنبه 10 اردیبهشت ماه برگزار شد.
در ابتدای این نشست محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: بحث سرمایه فرهنگی در یک جامعه از اهمیت بسیاری برخوردار است. بر اساس پژوهش هایی که در دانشگاه های جهان صورت گرفته است، متوجه شدیم که سرمایه فرهنگی مهمترین دلیل موفقیت در همه رشته ها به شمار می رود.
وی ادامه داد: اینکه جامعه ما تا چه اندازه از سرمایه فرهنگی بهره برده است، می تواند نشانگر موفقیت جامعه باشد. در واقع می توان گفت سرمایه فرهنگی کشور ما به قدری نیست که به موفقیت هایی که مدنظر ما است دست یابیم البته نباید فراموش کرد این سرمایه فرهنگی موارد مختلفی را شامل می شود.
فراهانی توضیح داد: احساس کردیم بر اساس رسالت فرهنگی که بر دوش ما وجود دارد، این سرمایه را در میان دانشجویان خود افزایش دهیم تا بتوانیم در این زمینه نقشی داشته باشیم. البته نباید فراموش کرد که جامعه دانشگاهی نیز متاثر از آسیب های اجتماعی است که برای حل این مشکل باید به فرهنگ توجه شود.
وی تاکید کرد: امسال این جشنواره به صورت بین المللی درحوزه سلامت برگزار شده است. به نظر می رسد در حوزه فرهنگ سلامت، دنیا از ما جلوتر است و آثار قابل توجهی در این زمینه ارایه کرده است.
امیر للِه گانی دبیر جشنواره «سیمرغ» نیز بیان کرد: امسال نهمین دوره این جشنواره را برگزارمی کنیم که شامل رشته هایی مانند تئاتر، فیلم، تجسمی، موسیقی و ادبیات و با موضوع سلامت است.
وی تاکید کرد: این جشنواره در سه بخش اصلی شامل آزاد، فرهنگ سلامت و بین الملل با هدف استفاده از تجربه کشورهای دیگر در فرهنگ سلامت از 13 تا 22 اردیبهشت ما با برگزاری 3 اختتامیه در پردیس تئاتر تهران برگزار می شود.
دبیر جشنواره «سیمرغ» بیان کرد: دبیران بخش های مختلف نهمین دوره جشنواره «سیمرغ» عبارتند از بخش فیلم محمدمهدی عسگرپور، تئاتر حسین پارسایی، موسیقی بابک زرین، ادبیات عبدالجبار کاکایی و بخش تجسمی مرتضی گودرزی دیباج.
مرتضی گودرزی دیباج در ادامه با ارایه گزارشی از آثار ارسال شده به این دوره از جشنواره توضیح داد: این جشنواره را می توان درنگ قابل تعملی بر فرهنگ و هنر کشور دانست که کمتر به آن توجه شده است. در واقع می توان گفت جشنواره به هیچ سمتی متمایل نیست و درست پیش می رود.
وی توضیح داد: بالغ بر 38 هزار اثر به بخش تجسمی رسیده است که به نظر می رسد این حجم می تواند بخشی از ظرفیت حوزه تجسمی را پاسخ دهد. نمایشگاه از برگزیدگان بخش تجسمی در پردیس تئاتر تهران و برگزاری کارگاه هایی تخصصی از جمله اتفاقات این بخش است.
حسین پارسایی دبیر بخش تئاتر نیز بیان کرد: در این بخش 1151 اثر به دبیرخانه ارسال شده است که این آثار در بخش صحنه ای، فرهنگ سلامت که ویژه دانشجویان سراسر کشور و بخش آزاد که ویژه دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی و جامعه پزشکی است، شرکت داشتند. در بخش تئاتر صحنه ای، داوران آثار 2 گروه فرهنگ سلامت و آزاد را قضاوت می کنند. 164 اثر صحنه ای، 152 استندآپ کمدی، 90 تئاتر خیابانی، 74 نمایشنامه خوانی، 232 نمایشنامه نویسی، 238 اجرا و 201 پژوهش در این بخش شرکت کرده اند.
عبدالجبار کاکایی دبیر بخش ادبیات نیز بیان کرد: تعداد 10 هزار و 310 اثر در بخش ادبی به این جشنواره ارسال شد که رقم قابل قبولی در مقایسه با جشنواره های مشابه محسوب می شود. این نشانه احیای جریان نئوکلاسیک است که پا به پای شعر نو پیش می رود. همچنین توجه به شعر طنز، میزان اقبال به این گونه را تایید می کند. در واقع میتوان گفت کمتر پیش می آید داورانی با این کیفیت در یک رویداد در کنار هم داوری کنند و چنین کیفیتی را رقم بزنند.
محمدمهدی عسگرپور دبیر بخش فیلم نیز توضیح داد: تعدد جشنوارهها در ایران بسیار زیاد شده است و همین مساله سبب می شود تا بعد از گذشت چند سال فلسفه وجودی برگزاری این جشنواره ها فراموش شود. چنین شرایطی سبب می شود تا گاهی انگیزه هنرمندان نیز برای همکاری با این رویدادها به دلیل جریان بوروکراتیک زیر سوال رود.
وی بیان کرد: پیشنهاد همکاری با این جشنواره برای من به این دلیل جذاب بود که دبیرخانه آن در طول سال فعال بود. این اتفاق نشان می داد برگزارکنندگان در پی برگزاری یک جریان فرهنگی هستند.
این تهیه کننده سینما تاکید کرد: در شرایطی که بسیاری از نهادها انگیزه اقدام فرهنگی ندارند، در این جشنواره یک جریان فرهنگی مدنظر است. اگر جشنواره بتواند با استقبال خوبی که از آن صورت گرفته است، تعامل خود را با مخاطبانش حفظ کند، شاهد تحقق این هدف خواهیم بود.
عسگرپور در پایان به آثار ارسالی به دبیرخانه اشاره کرد و گفت: تعداد 1425 فیلم کوتاه داستانی، 180 فیلم مستند، 115 تیزر و نماهنگ، 118 انیمیشن و 367 فیلمنامه به جشنواره ارایه شدند. برگزاری ورک شاپ ها و نمایش آثار برتر از دیگر رویدادهای بخش فیلم است.