ماهان شبکه ایرانیان

معاون وزیر ارتباطات خبر داد:

رفع انحصار دولتی ترانزیت پهنای باند

معاون وزیر ارتباطات از رفع انحصار دولتی در ترانزیت پهنای باند اینترنت در صورت موافقت نهایی مجلس و تایید شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد.

رفع انحصار دولتی ترانزیت پهنای باند

به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد آذری جهرمی در جمع خبرنگاران با اشاره به تکالیف بند (الف) ماده 83 برنامه ششم توسعه و سیاست های سند چشم انداز برای افزایش ظرفیت ترانزیت ارتباطات گفت: بنا بر اساسنامه شرکت ارتباطات زیرساخت، ترانزیت بین‌الملل به صورت انحصاری در اختیار این شرکت بوده و بر اساس سیاست های چشم انداز توسعه کشور باید تا پایان برنامه ششم ایران به هاب ارتباطی منطقه تبدیل شود.

این مقام مسئول افزود: این برنامه ریزی نیازمند چابکسازی در ساختار شرکت ارتباطات زیرساخت دارد تا به تکلیفی که در برنامه پنج ساله به وزارت ارتباطات محول شده، تا ظرفیت ترانزیت بین الملل ارتباطات از 560 گیگابیت فعلی به 30 ترابیت افزایش یابد، دست یابیم.

وی ادامه داد: طبق این تکلیف افزایش 60 برابری ترانزیت ارتباطات پهنای باند در دستور کار قرار گرفته، اما این برنامه با ابزارهای فعلی ممکن نیست و ما درخواست دادیم تا برای رسیدن به این هدف ابزارهای لازم را در اختیارمان قرار دهند. بر این اساس پیشنهاد ما اجازه مشارکت بخش خصوصی در حوزه ترانزیت پهنای باند و نیز چابکسازی چارچوب ساختاری شرکت ارتباطات زیرساخت بوده است.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به نمونه های موفق دنیا در حوزه تجارت بین الملل برای پهنای باند که شرکت هایی را در ذیل خود ایجاد کرده اند، تصریح کرد: بر این اساس اجازه تاسیس شرکتی در ذیل شرکت ارتباطات زیرساخت برای تجارت توسعه پهنای باند بین الملل از مجلس خواسته ایم و برای آن باید شرکت ارتباطات زیرساخت تبدیل به یک هلدینگ شود.

جهرمی با بیان اینکه پیشنهاد تاسیس شرکت ملی ارتباطات ایران و دو شرکت در زیرمجموعه آن را به مجلس داده ایم، گفت: با ایجاد شرکتی برای تجارت پهنای باند بین الملل، شاهد مشارکت بخش خصوصی و سرمایه گذاری این بخش در حوزه ترانزیت ارتباطات خواهیم بود و از انحصار دولتی زیرساخت در این برنامه کاسته می شود.

معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: افزایش ظرفیت ترانزیت ارتباطات می تواند 5 هزار میلیارد تومان تا پایان برنامه ششم توسعه برای کشور ارزآوری داشته باشد. البته از سوی دیگر در حوزه داخلی شرکت ارتباطات زیرساخت به جز چابکسازی با تغییر دیگری مواجه نخواهیم شد.

وی افزود: ایرادات این مصوبه که از سوی شورای نگهبان بر آن وارده شده بود، برطرف شده و هم اکنون نیز ایرادات مربوط به آنچه که مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد آن داشته است، رفع شده است و روز گذشته نیز قرار بود در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام این موضوع و ملاحظات مربوط به آن رسیدگی شود. با این وجود پیش بینی می کنیم در صورت نهایی شدن ظرف یک هفته آینده این مصوبه به سرانجام برسد.

شبکه IP ترانزیت ملی ایجاد می شود

جهرمی همچنین از راه اندازی شبکه IP ترانزیت ملی بنا بر الزامات سیاست های توسعه شبکه ملی اطلاعات خبر داد و گفت: بنابر مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات برای ایجاد شبکه تبادل اطلاعات ملی در داخل کشور، شرکت ارتباطات زیرساخت نسبت به راه اندازی مراکز IXP اقدام کرد تا ترافیک در داخل کشور با کیفیت بالا و هزینه کمتر تبادل شود، اما به دلیل محدودیت شبکه‌ای برخی از اپراتورها و سازمان ها امکان اتصال به شبکه IXP را نداشته و اتصالشان همچنان از طریق اینترنت صورت می گیرد.

این مقام مسئول ادامه داد: بنا بر ارزیابی های انجام شده بالغ بر 5 درصد ظرفیت اتصال اپراتورها همچنان از طریق اینترنت انجام می شود و بر این اساس مطابق با مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات ما ملزم به ایجاد شبکه IP ترانزیت ملی برای اتصال ارتباطاتی شده ایم که منشاء داخلی داشته باشند و به IXP زیرساخت متصل نشده اند.

وی گفت: پیش از این اگر مشترکی برای مثال می خواست به یک دانشگاهی که به مرکز تبادل اطلاعات شرکت زیرساخت متصل نبود، وصل شود باید از شبکه اینترنت استفاده می کرد و این اتصال برای آن شرکت و دانشگاه هزینه اینترنت داشت، اما هم اکنون با ایجاد یک لایه IP ترانزیت ملی بخشی از این ترافیک از طریق IXP تبادل می شود و بخشی که مربوط به سمت بین الملل بود، از طریق IP ترانزیت ملی تبادل خواهد شد که در نتیجه آن شاهد بهبود کیفیت ترافیک داخلی و کاهش هزینه اپراتورها خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: این طرح کاهش 5 درصدی درآمد شرکت ارتباطات زیرساخت را به همراه دارد، اما برای تحقق الزامات شبکه ملی ارتباطات بنا داریم تا نیمه اول فروردین ماه آن را اجرایی کنیم.

شرط سرمایه گذاری یک شرکت خارجی برای پروژه فیبر نوری منازل

معاون وزیر ارتباطات در مورد آخرین وضعیت پروژه اپراتور چهارم ارتباطات برای اتصال به شبکه فیبر نوری به منازل کشور که شرکت ارتباطات زیرساخت یکی از سهامداران آن است، گفت: اجرای پروژه دسترسی فیبر نوری منازل (FTTH) نیازمند سرمایه گذاری بسیاری است که زمان بازگشت سرمایه گذاری آن طولانی مدت است به همین دلیل شاهد هستیم که سرمایه گذاران و سهامداران این مجموعه موفق به اجرای این پروژه نشده اند.

وی با بیان اینکه حتی اپراتورهای ارتباطی که از سال گذشته مجوز فعالیت در پروژه فیبر نوری را داشته اند نیز به رغم ادعاهایی که برای سرمایه گذاری داشته اند، اما تاکنون موفق به ایجاد این شبکه نشده اند. هم اکنون در خصوص اپراتور چهارم ارتباطات یک مجموعه خارجی اظهار آمادگی برای حضور و توسعه این پروژه کرده، اما برای آن شروطی را گذاشته است.

جهرمی با اشاره به اینکه مشکل این پروژه نبود نقدینگی نیست بلکه عدم زودبازدهی آن است، اضافه کرد: سرمایه گذار خارجی از ما خواسته که تضمین بازگشت سرمایه داشته باشیم و دوره سرمایه گذاری آن را گارانتی کنیم؛ چراکه سرمایه گذاری در این پروژه پرریسک است.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: هم اکنون این موضوع در حال بررسی در کمیسیون تنظیم و مقررات ارتباطات است تا بررسی کنیم که آیا اجازه سرمایه گذاری با تضمین مدنظر شرکت خارجی را بدهیم و یا آنکه به وضعیت فعلی و بدون اجرای این پروژه ادامه دهیم.

وی افزود: این شرکت خارجی درخواست دارد که برای هر شهری که می خواهد شبکه دسترسی فیبر نوری منازل را ایجاد کند، یک دوره گارانتی به وی داده شود و بازگشت سرمایه آن تضمین شود. به همین دلیل زمانی که این موضوع در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مصوب نشود، قراردادی با آن بسته نخواهد شد.

معاون وزیر ارتباطات همچنین از نهایی شدن قرارداد با توزیع کنندگان محتوا در خارج از کشور خبر داد و گفت: این پروژه پس از افتتاح فاز سوم طرح «تلاش» نهایی شده و امیدواریم از اردیبهشت ماه اجرای آن را آغاز کنیم که این پروژه می تواند در بهبود کیفیت خدمات ارتباطی در کشور موثر واقع شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان