همانگونه که در خبرها آمده بود، قرار است سه مدل سوزوکی در ایران تولید شود. در این مطلب قصد داریم به بررسی یکی از این خودروها که سوزوکی سیاز باشد، بپردازیم.
سیاز را میتوان خودروی تازه وارد سوزوکی نام داد که از آغاز تولید آن کمتر از دوسال میگذرد و در صورت تحقق تولید آن در سال جاری، این امر را باید به فال نیک گرفت چرا که خریداران ایرانی چندان به اینکه خودروهای جدید و روز برایشان تولید شود، عادت ندارند! احتمالا خودروسازان عزیز برای اطمینان از اینکه خودروهای خارجی برای هموطنان مشکلی ایجاد نکند، معمولا هفت هشت سالی صبر میکنند تا خودرو در بازارهای جهانی امتحانش را پس بدهد، بعد تازه دست به تولید آن در ایران میزنند!
بازگردیم به بحث سیاز، این خودرو را میتوان در رده سدانهای کوچک یا کلاس B قرار داد و در حال حاضر تنها در دو کشور دوست و پرجمعیت هند و چین تولید میشود و ظاهرا مدلی که به ایران خواهد آمد، از سری محصولات شرکت ماروتی هند است.
سیاز را همچنین میتوان چیزی بین سوزوکی سوئیفت وخودروی نسبتا مشهور کیزاشی دانست.
طراحی و نمای خارجی
نمای خارجی این خودرو به عنوان یک خودروی سدان اقتصادی انصافا خوب است (البته صرف نظر از اینکه آیا قیمت آن در ایران هم اقتصادی خواهد بود یا نه)؛ طرح جلو پنجره با خطوط افقی که در زیر آن ورودی هوا قرار دارد، به چراغهای مه شکن ختم میشود. چراغها هم از طراحی اسپرتی بهره میبرند و زیبایی خوبی به نمای جلوی خودرو بخشیدهاند.
در طراحی قسمت کناری از خطوط نرم و ملایم استفاده شده و با رینگهای 16 اینچی ترکیب قابل قبولی را ارایه میدهد. اما درمورد نما و چراغهای عقب اگر آن را تکراری و معمولی ننامیم، حداقل چیز جدید وخیره کنندهای هم به چشم نمیخورد.
نمای داخلی و کابین
پوششهای داخلی، ترکیبی از چرم و مواد مرغوب است. رنگ استفاده شده در کابین هم از نوع مشکی و خاکستری بوده که به همراه نواری نقرهای فام، جلوهای ظریف و جذاب به آن داده است.
و اما در مورد تجهیزات داخلی کابین خوشبختانه سوزوکی از این لحاظ بههیچوجه شما را ناامید نمیسازد (امیدواریم نسخه تولیدی داخل نیز اینگونه باشد). از سیستم تهویه مطبوع گرفته تا سیستم رادیو و کروز کنترل و هر چیزی که در این کابین وجود دارد، همه در دسترس راننده است.
از نظر فضای داخلی، سیاز خودرویی ایدهآل برای خانواده است چرا که هم فضای پای بیشتری برای سرنشینان عقب حتی نسبت به برخی از خودروهای لوکس بازار دارد و هم صندوق آن میتواند تا 495 لیتر بار و اثاثیه را در خود جای دهد.
موتور و مشخصات فنی
این خودرو با دو موتور 1.4 لیتری و 1.6 لیتری تولید میشود که از همین الان میتوان حدس زد کدام مدل برای تولید در ایران انتخاب شده، که البته از لحاظ عملکرد، بیش از آنچه که از یک موتور 1373 سیسی انتظار میرود در اختیارتان میگذارد، پیشرانه 1.4 لیتری آن توان 91 اسببخار را در دور نسبتا بالای 6000 دور در دقیقه و گشتاور 130 نیوتنمتر را در دور موتور 4000 دور دقیقه به راننده میدهد.
از ادعاهای جالب سوزوکی در مورد این ماشین مصرف سوخت پایین آن یعنی 5.4 لیتر در هر 100 کیلومتر است که ظاهرا مصرف کنندگان با اختلافی اندک این عدد را تایید کردهاند.
مشخصات فنی نمونه 1.4 لیتری
حجم موتور: 1373 سیسی
توان: 91 اسببخار در 6000 دور در دقیقه
گشتاور: 130 نیوتنمتر در 4000 دور در دقیقه
شتاب صفر تا صد: 14 ثانیه (مدل اتوماتیک)
حداکثر سرعت: 164 کیلومتر بر ساعت (مدل اتوماتیک)
جعبهدنده: 5 دنده دستی – 4 دنده خودکار
سیستم فنربندی جلو: مکفرسون استرات
سیستم فنربندی عقب: محور پیچشی
ترمز جلو: دیسکی خنک شونده
ترمز عقب: کاسهای
ایمنی
2 عدد کیسه ایمنی هوا (راننده، سرنشین جلو)
سیستم ضد بلوکه ترمز ABS
سیستم ترمز کمکی BA
سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD
کمربندهای ایمنی سهنقطهای
سایر تجهیزات
یکی از جاهایی که اصالت هندی این خودرو به ما چشمک میزند، تجهیزاتش است. یعنی آنجا که شرکت سازنده از نگه دارنده عینک (جا عینکی) به عنوان یکی از این مشخصات نام میبرد، سایر مشخصات قابل ارائه در این خودرو هم به شرح زیر است:
سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک
سیستم ورود بدون کلید
دکمه START/STOP
صفحه نمایشگر لمسی
سنسور پارک عقب
دوربین دید عقب
کانالهای هوا برای سرنشینان پشتی
سیستم صوتی بر روی فرمان + CD + MP3 و پورت USB ،AUX و اتصالات بلوتوث
لامپهای مه شکن جلو
سوکت برقی 12V