براساس این گزارش، احیای تحریم های نفتی ایران به عنوان سومین صادرکننده بزرگ نفت سازمان تولیدکنندگان نفت (اوپک) می تواند رکورد صادرات نفت خام آمریکا را تا پایان امسال (2018) به بالاترین حد آن برساند، به گونه ای که پیش بینی می شود این رقم تا به 2،5 میلون بشکه نیز برسد.زیرا همانگونه که رئیس موسسه نفتی لیپو در هوستون در یک مصاحبه تلفنی گفته است، تصمیم دیشب ترامپ برای خروج آمریکا از توافق سال 2015 (برجام) و بازگرداندن تحریم ها موجب می شود این کشور از بازار جهانی خارج شده، قیمت جهانی نفت افزایش بیشتری یافته و لذا تقاضا برای نفت خام آمریکا نیز بسیار بالا برود.
اگرچه سندی فیلدن، مدیر موسسه تحقیقات و دارایی های شرکت مورنیناستار در آوستین تگزاس نیز در گفت وگوی تلفنی دیگر گفته است که شرکت نفتی شل آمریکا که از نفت ایران سبکتر و شیرین تر است نمی تواند جایگزینی برای خلع کامل بشکه های نفتی ایران باشد، نباید فراموش کرد که افزایش هرچه بیشتر قیمت نفت موجب افزایش تولید نفت آمریکا خواهد شد، به ویژه زمانی که این افزایش گستره وسیع تری از نفت وست تگزاس اینترمدیت و برنت دریای شمال را در بر بگیرد، لذا این امر برای آمریکا ارزش اقتصادی بالایی خواهد داشت.
بنابر این، صادرات نفت آمریکا طی 7 ماه آینده به قدری افزایش خواهد یافت که تا ماه دسامبر حتی به 2،5 بشکه در روز نیز خواهد رسید و در نتیجه میانگین صادرات نفت آمریکا امسال 2 میلیون بشکه در روز خواهد بود.
به گزارش مرکز آمار آمریکا، میانگین صادرات نفت این کشور در ماه مارس 1،67 میلیون بشکه در روز بوده است.
رئیسجمهوری آمریکا دیشب (سهشنبه شب)، با تکرار اتهام و توهین علیه ایران اعلام کرد که دولتش دیگر در برجام نخواهد ماند.
فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بلافاصله پس از اعلام تصمیم رئیسجمهوری آمریکا تأکید کرد که این اتحادیه به توافق هستهای با ایران پایبند است.
سران انگلیس، آلمان و فرانسه نیز با انتشار بیانیه جداگانهای حمایت خود را از برجام اعلام کرده و تاکید نمودند که به برجام پایبند می مانند.
حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز دقایقی پس از اعلام خروج آمریکا از برجام اعلام کرد که به وزارت امور خارجه دستور داده است ظرف چند هفته آینده با کشورهای اروپایی و روسیه و چین، رایزنی و مذاکره کند و اگر منافع ملت ایران تامین شود، در برجام خواهد ماند.
آساق**1378**1908