به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به نقل از دادگستری کل استان یزد، محمدحسین بهشتیان مدیر عامل انجمن حمایت از زندانیان استان یزد با بیان اینکه 800 خانواده زندانی با 900 دانش آموز و 60 دانشجو تحت پوشش انجمن حمایت از زندانیان استان یزد هستد گفت: خیرین گمنامی در نهایت خلوص بخشی از مشکلات تحصیلی این دانش آموزان را بر عهده گرفتند، اما هزینههای خانوادههای تحت پوشش بسیار بیش از این است.
بهشتیان در مجمع عمومی سالیانه انجمن حمایت از زندانیان استان یزد، افزود: در مجازات افراد خاطی و اجرای مجازات هدف تنبیه و تنبه فرد خاطی است و نباید اجازه داد آسیبهای روانی، اجتماعی و اقتصادی به افراد نزدیک و خانواده زندانی برسد.
وی تصریح کرد: انجمن حمایت از زندانیان تمام تلاش خود را جهت ساماندهی فرزندان محصل و دانشجوی زندانیان به کار میبرد و حتی چنانچه نیاز به کلاسهای فوق العاده و تقویتی باشد که تضمین کننده آیندهای بهتر برای این فرزندان باشد، تمام تلاش ما برای فراهم ساختن استفاده از این امکانات خواهد بود.
این مقام قضایی اظهار داشت: برای امنیت و آسایش عمومی و مقابله با جرم و بزهکاری در همه جوامع مجازاتهایی برای افراد خاطی، قانون شکن و مجرم در نظر گرفته میشود که این مجازات اگر حبس باشد علاوه بر فرد مجرم در اکثر مواقع لطمات اجتماعی و اقتصادی زیادی را به خانواده زندانی نیز وارد میکند.
وی با اشاره به اینکه در مجازات، هدف، فرد خاطی است و نباید خانواده او لطمه ببیند، تصریح کرد: خانوادهای که به سبب تعیین مجازات حبس در اکثر مواقع سرپرست و نان آور خود را از دست میدهد، نیازمند حمایت جامع و کامل است تا زمینه ارتکاب جرم و خطا در این خانواده به حداقل برسد.
بهشتیان، حمایت و کمک به خانواده زندانی را کمک به جامعه دانست و ابراز داشت: باید با کمکهای هدفمند و تحت پوشش قرار دادن خانواده زندانیان گام بلند و اثربخشی را در پیشگیری از جرائم و آسیبهای اجتماعی برداشت.
وی خانوادههای زندانیان را خانوادههای مظلوم برشمرد و بیان داشت: از آنجا که هیچ نهاد حاکمیتی، حمایت از این قشر را بر عهده ندارد و اکثر این خانوادهها به لحاظ حفظ آبرو و شأن خانواده از رجوع به مراکز خدماتی و حمایتی امتناع میکنند، کمک و حمایت از این قشر آسیب پذیر عملی اخلاقی و مأجور درگاه الهی است.
مدیر عامل انجمن حمایت از زندانیان استان یزد، کسب درآمدهای پایدار و منابع درآمدی مستمر را از جمله اهداف انجمن ذکر کرد و گفت: قرار داد با بخشی از واحدهای صنعتی جهت روپوشهای کار و همچنین تأمین فرم تعدادی از مدارس استان توسط خیاط خانه راه اندازی شده انجمن میتواند درآمدهایی را جهت کمک مستقیم و غیر مستقیم به خانواده زندانیان داشته باشد.
وی ادامه داد: به منظور حمایت و تأمین هزینههای جامعه هدف انجمن حمایت از زندانیان، اولویت، اشتغال در واحدها و کارگاهها میباشد و این سیاست دنبال میگردد که به جای دادن ماهی به مددجویان، ماهگیری یاد داده شود از این رو به کار گیری مددجویان زندانی در خدمات عمومی با انعقاد قرار داد با شهرداری و امثالهم به منظور افزایش درآمد خانواده و شخص سرپرست خانواده مد نظر است.
وی تصریح کرد: در سال 96 علی رغم برخی از هزینههای استهلاکی و تعمیر و بهبود در انجمن، هزینههای مستقیم برای خانوادههای تحت پوشش 30 درصد بیشتر از سال 95 انجام شد که این نشان میدهد که هرچه درآمدهای انجمن بیشتر باشد خدمات ارائه شده، بهتر، کاربردیتر و تخصصیتر خواهد بود.
بهشتیان، از اعزام خانوادههای تحت پوشش انجمن به مشهد مقدس با همکاری استان قدس رضوی خبر داد و افزود: رایزنیهای اولیه صورت گرفته و مقدمات این اعزام فراهم شده است و در صورت رفع برخی از مشکلات این خانوادهها برای سه روز به مشهد مقدس و زیارت حرم ثامن الحجج مشرف خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: همه کمکها و حمایتهای انجمن نباید در مباحث مالی خلاصه شود و ارائه برنامههای فرهنگی، مذهبی و کمک تحصیلی در ایجاد آیندهای روشن و رو به تعالی در این خانوادهها بسیار اثر دارد.
مدیر عامل انجمن حمایت از زندانیان استان یزد، ضمن ارائه گزارش کامل درآمدهای مالی انجمن در یک سال گذشته و ارائه ریز هزینه کرد آنها، جلب کمک بیشتر مادی و معنوی را خواستار شد و بیان داشت: در حال حاضر مستمری 600 هزار ریال در ماه برای خانوادههای دو نفره و نهایت یک ملیون و 600 هزار ریال برای خانوادههای هفت نفره پرداخت میگردد که تکافوی حداقلیترین نیازهای یک خانواده را هم نمیدهد.
در پایان این جلسه محمدرضا عرشیان و محمدعلی خاکباز به عنوان بازرس برای مدت یک سال به اتفاق آرا انتخاب شدند.