بهار، بهترین بهانه برای تغییر غذایی (۲)

به چه دلیلی شما یا اعضای خانواده گاهی بیشتر از حد معمول غذا یا تنقلات میل می‌کنید؟ آیا دلایل عمده‌ای که در این مورد وجود دارد، افسردگی، عصبانیت، خوشحالی و هیجان تماشای برنامه‌های تلویزیونی یا مسابقات ورزشی می‌باشد؟

بهار، بهترین بهانه برای تغییر غذایی (2)

مرحله اول: شناسایی نقاط ضعف و قوت خانواده شما

1-‌ در طول روز چند وعده غذا میل می‌نمایید و اگر وعده‌ای را حذف می‌کنید دلیل آن چیست؟
2-‌ آیا افراد خانواده شما در طول روز علاوه بر میان‌وعده‌ها به انواع تنقلات و هله‌هوله‌ها ناخنک می‌زنند؟
3-‌ آیا خود شما یا سایر افراد خانواده‌تان بدون آنکه احساس گرسنگی وجود داشته باشد، غذا می‌خورید؟
4-‌ آیا شب‌ها دیروقت و بلافاصله قبل از خوابیدن غذا می‌خورید؟
5-‌ ‌آیا اعضای خانواده، دور هم یا به تنهایی غذا می‌خورند؟
6-‌ آیا میزان غذای مصرفی در جمع خانواده با ایام غذا خوردن به تنهایی فرق می‌کند؟
7-‌ آیا سرکار یا سایر افراد خانواده به بهانه چشیدن غذا ناخنک می‌زنید یا هنگام جمع‌آوری ظروف غذا یا بشقاب‌های پذیرایی از مهمانان، باقیمانده‌های خوشمزه و پر از انرژی را به‌جای دور ریختن میل می‌نمایید؟
8-‌ تنقلات مورد علاقه اعضای خانواده چه چیزهایی می‌باشد و این تنقلات در چه موقعیت‌ها و به چه بهانه‌ای مصرف می‌گردند؟
9-‌ جهت رفع عطش یا همزمان با میل نمودن غذا از چه نوشیدنی‌هایی استفاده می‌فرمایید؟
10-‌ چند لیوان در روز و چند بار در هفته نوشیدنی دیگری را به‌جای آب میل می‌کنید؟
11-‌ آیا معمولاً خانواده شما در وعده صبحانه از کله و پاچه، املت، کیک و شیرینی و شکلات استفاده می‌نمایند؟
12-‌ آیا در بین غذاهای مورد علاقه‌تان مواد غذایی وجود دارد که دست کشیدن از خوردن آنها با وجود عدم گرسنگی و احساس سیری برای شما مشکل باشد؟
13-‌ به چه دلیلی شما یا اعضای خانواده گاهی بیشتر از حد معمول غذا یا تنقلات میل می‌کنید؟ آیا دلایل عمده‌ای که در این مورد وجود دارد، افسردگی، عصبانیت، خوشحالی و هیجان تماشای برنامه‌های تلویزیونی یا مسابقات ورزشی می‌باشد؟
14-‌ آیا در بین اعضای خانواده افرادی هستند که برای دستیابی به اندام موزون‌تر بارها از رژیم‌های مختلف بهره گرفته باشند؟
15-‌ آیا رژیم اجرایی آنها متناسب و متعادل بوده و به کاهش وزن آرام منجر می‌شده یا صاعقه‌آسا بوده و با بهره‌گیری از رژیم‌های من‌درآوردی تک‌خوری و جادویی کاهش وزن رخ می‌داده است؟
16-‌ علت عدم ادامه رژیم آغاز شده چه بوده است؟
17-‌ در بین عوامل متعدد قطع رژیم آغاز شده، کدام یک از موارد نام‌برده دلیل اصلی بوده است؟ عدم تحمل رژیم، خستگی از یکنواختی آن، عدم موفقیت در دستیابی به اندام موزون خیالی و یا ابتلا به بیماری‌های مختلف به علت عوارض اجرای رژیم. 
18-‌ تاکنون چند بار تحت تاثیر تبلیغات و توصیه‌های غیراصولی از داروها و رژیم‌های عرضه‌شده توسط افراد فاقد تخصص و صلاحیت یا تحت تاثیر تبلیغات درون و برون‌مرزی بسیار اغواکننده و به دور از واقعیت استفاده نموده‌اید؟  
البته موارد متعدد دیگری نیز وجود دارند که فعلاً به همین بسنده می‌شود.

لطفاً پاسخ‌های واقعی و حقیقی خودتان را تجزیه و تحلیل نموده و موارد ضعف و قوت خود و هر یک از اعضای خانواده که مورد نظرتان باشد را شناسایی کنید و سپس آگاهانه، هدفمند و با اراده خلل‌ناپذیر، جهت رفع اشتباهات گذشته و جایگزینی آنها با برنامه‌ریزی‌های آگاهانه اقدام فرمایید. 

مرحله دوم: در آغاز حرکت به‌سوی تغییر بینش و رفع نقاط ضعف، از اقدامات کوچک آغاز نمایید
1-‌ افزایش میزان نوشیدن آب در طول روز نسبت به سابق.
2-‌ پیاده شدن از وسایل نقلیه یکی دو ایستگاه مانده به مقصد و پیاده‌روی. 
3-‌ صرف غذا در زمان معین و مکان مشخص و تا حد امکان، استفاده از غذاهای خانگی. 
4-‌ حذف تدریجی و قاطعانه ریزه‌خواری و ناخنک زدن.
5-‌ کاهش دفعات غذا خوردن در خارج از منزل به حداقل تعداد و دفعات در طول ماه.
6-‌ حذف کامل خرید چیپس، پفک، نوشابه و شیرینی‌های تر و خشک از لیست خریدهای روزانه و هفتگی.
7-‌ هر روز از تعداد قاشق‌های غذایی خود یک قاشق کم نمایید و به نوع و کیفیت غذای مصرفی خود بیشتر توجه فرمایید.

مرحله سوم: آغاز تدریجی اقدامات گسترده‌تر

1-‌ از ساعت 8 شب به بعد هیچ ماده غذایی، حتی خوشمزه‌ترین و دلخواه‌ترین غذا و تنقلات میل نگردد.
2-‌ از غذاهای خوش‌ظاهر و اشتهابرانگیز، ولی فاقد تراکم لازم از بعد مواد مغذی نسبت به انرژی دریافتی استفاده نشود.
3-‌ کاهش مصرف و یا حتی حذف کامل استفاده از غذاهای آسان دسترس، پیتزا، سمبوسه، پیراشکی، ساندویچ‌های سوسیس و کالباس با سس یا بدون سس، سیب زمینی سرخکرده خارج از خانه و غذاهای تفت‌داده‌شده در روغن جوشان.
4-‌ حذف کامل چیپس و پنیر تنوری یا چیپس و ماست چکیده و خامه‌ای.
5-‌ عادت به آهسته غذا خوردن و خوب جویدن و کاستن از تنوع غذاهای عرضه‌شده در یک وعده غذایی و چشم‌پوشی از دسرهای گوناگون که کام افراد را به‌طور موقت شیرین می‌سازند و لذت آنی می‌برند، ولی به حسرت دائمی سوق داده می‌شوند.
6-‌ هرگز با احساس سیری و از روی هوی و هوس غذا میل ننمایند و زمانی که هنوز اشتهای شما فروکش نکرده و احساس گرسنگی شما هنوز باقی است، دست از غذا خوردن بردارید*.
7-‌ وقتی سیر هستید، تحت تاثیر اصرار و پافشاری دیگران حتی یک لقمه غذا یا قاشقی دسر میل ننمایید. دلجویی این عزیزان موقتی است، ولی حفظ سلامتی شما پایدارتر می‌باشد**.

با آرزوی بهترین‌های گیتی برای شما و خانواده محترمتان، امیدوارم نوروزتان پیروز و هر روزتان همچون نوروز خجسته و مبارک باشد.

* نیم‌خیز از سر سفره برخواستن، مستحب است.
** چرا که در حال سیری غذا تناول کردن، مستحب است.

برای خواندن بخش اول -بهار، بهترین بهانه برای تغییر غذایی- اینجا کلیک کنید. 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان