ماهان شبکه ایرانیان

کنترل بیماری‌های تغذیه‌ای در زنان (۲)

در روند ره سپردن در وادی حیات و ادامه یافتن تکامل و کسب مهارت‌های مختلف، عادات غذایی درست یا غلط و روش زیستن و جنبش و فعالیت در این آغازین سال‌های زندگی و در نوپایی و کودکی شکل گرفته و برای تمام عمر بدون تغییر باقی می‌مانند.

کنترل بیماری‌های تغذیه‌ای در زنان (2)

دکتر سیدضیاءالدین مظهری ؛متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران مدیر گروه تغذیه

 

 

 

د: در روند ره سپردن در وادی حیات و ادامه یافتن تکامل و کسب مهارت‌های مختلف، عادات غذایی درست یا غلط و روش زیستن و جنبش و فعالیت در این آغازین سال‌های زندگی و در نوپایی و کودکی شکل گرفته و برای تمام عمر بدون تغییر باقی می‌مانند. در این دوران عدم برخورداری دختر بچه‌ها از تغذیه متناسب، متعادل و متنوع آنها را به طرف سوءتغذیه و گرسنگی‌های سلولی و پنهانی سوق می‌دهد و بارزترین آثار عدم دسترسی کودکان به این یا آن ریزمغذی که گاهی مقدار آن از چند میکروگرم و یا میلی‌گرم تجاوز نمی‌نماید آنها را در معرض کندی یا توقف رشد جسمی و عدم گسترش فکر و اندیشه و ژرف‌نگری سوق خواهد داد.

لذا توصیه می‌شود با تغذیه متناسب، متعادل و متنوع در حد خواست و اشتها و نیاز واقعی کودکان، ضمن تامین انرژی و پروتئین مورد نیاز آنها امکان دسترسی بدن کودکان را به پنجاه ریزمغذی حیات‌بخش و حامی و حافظ سلامتی فراهم آورید. باور بفرمایید با سرمایه‌گذاری اندکی چنان بازدهی ببار خواهد آمد که همواره بر عملکرد خود و فرزندان‌تان خواهید بالید.

تصور نفرمایید که بی‌اعتنایی به تامین نیازهای واقعی کودکان و ادامه بدخوری، تک‌خوری، بیش‌خوری و زور و اجبار در خورانیدن مواد غذایی و بی‌مهری پدر و مادر و عدم تامین نیازهای عاطفی این غنچه‌های زندگی به کاهش رشد و پژمردگی فعلی آنها منجر خواهد شد، بلکه زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌های حاد فعلی و مزمن و بسیار خطرناک سنین بزرگسالی در آینده نیز خواهد گشت.

نتیجه بارز این بی‌توجهی و بی‌اعتنایی، بانوان میانسال و یا سالمندانی می‌باشند که در زمان حال با انواع بیماری‌های مزمن خوش‌خیم و بدخیم مزاحم و دردناک گرفتار شده‌اند، نارسایی‌های قلبی – عروقی، پرفشاری خون، چاقی، دیابت، چربی خون، پوکی استخوان، درد مفاصل و یا خدای ناکرده بیماری‌های بدخیم نمونه کوچکی از این بیماری‌های متعدد می‌باشد که برشمرده شدند.

باور فرمایید بذر تمام این نارسایی‌ها و بیماری‌های جانکاه و دردناک فعلی این بزرگواران در دوران نوزادی و نوپایی و کودکی آنها افکنده شده و در طول زمان و در برهه‌های مختلف سنین زندگی آنها ریشه‌دارتر و تحت تاثیر عوامل محیطی مساعدکننده روند سیر بیماری گسترده‌تر و عمیق‌تر گردیده و اینک در سنین جوانی یا میانسالی خود را نمایان ساخته و  روز به روز که بر طول عمر آنها افزوده می‌شود شدت و حدت و صدمات چنین بیماری‌های مزمنی گسترده‌تر خواهد شد.

متاسفانه با وجود لزوم رعایت پرهیزهای غذایی و حذف این یا آن روش پخت و یا نوع مواد غذایی که لازمه کمک به درمان‌های آغاز شده دارویی می‌باشد، عادات سرشتی و دیرپای آنها بر مصلحت‌جویی و پرهیزهای توصیه شده درمانی غالب گشته و کماکان به ناخنک زدن و ریزه‌خواری و ذائقه‌نوازی خود ادامه می‌دهند.

خشت اول چون نهد معمار کج      تا ثریا می‌رود دیوار کج

اگر بانوان مبتلا به مجموعه‌ای از بیماری‌هایی که در حال حاضر از آنها رنج می‌برند، دوران کودکی و نوجوانی و جوانی خود را به خاطر آورند، ریشه همه مشکلات فعلی را در گذشته خود باز خواهند یافت.

هـ - مادران جوان، به خصوص اول‌زاهایی که فرزند دختر دارند، توجه داشته باشند سلیقه‌های غذایی غیرمتعارف و عادات غذایی و ریزه‌خواری (به خصوص گرایش به هله هوله و مزه‌های شور و شیرین و ترش و پرچربی) را به فرزند خود منتقل نکنند. باور کنید چنین گرایش‌هایی با 8 تا 10 بار تکرار برای تمام زندگی شکل گرفته و دختر خانم‌تان در تمام عمر از دست آنها رهایی نخواهد یافت.

متاسفانه، این انحراف ذائقه از طعم طبیعی غذاها محدود به فرزندتان نخواهد بود، بلکه عینا و به طور کامل به نوه آینده‌تان نیز منتقل و دوره باطلی ایجاد خواهد شد که برای اجتناب از تبعات آن باید از همین امروز چاره‌ای اندیشید که فردا خیلی دیر است.

و- وسواس شما مادران جوانسال و اصرار بیش از اندازه‌تان به خوراندن بیش از حد غذا به کودک‌تان دو نتیجه به بار خواهد آورد...

 

 

 برای خواندن بخش اول -کنترل بیماری‌های تغذیه‌ای در زنان- اینجا کلیک کنید

 برای خواندن بخش سوم -کنترل بیماری‌های تغذیه‌ای در زنان- اینجا کلیک کنید

 برای خواندن بخش چهارم -کنترل بیماری‌های تغذیه‌ای در زنان- اینجا کلیک کنید

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان