در آخرین هفته از سال 95 و در بخش «فیلم هفته» با معرفی فیلم «گشت2» همراه شما هستیم. این فیلم به همراه سه فیلم دیگر در واپسین روزهای سال اکران شدهاند و در ایام نوروز بر پردههای نقرهای شهرهای مان خواهند بود. اگر دوست دارید در روزهای تعطیلات وقتی هم برای فیلم دیدن و سینما رفتن اختصاص دهید این هفته و در هفتههای ابتدایی سال 96 با «فیلم هفته» همراه باشید و معرفی فیلمهای اکران نوروزی را بخوانید. در ادامه با بنیتا همراه باشید.
نمایی از فیلم گشت 2
خلاصه داستان: عباس و حسن (شخصیتهای فیلم گشت ارشاد1) پس از پنج سال از زندان آزاد شده، سراغ عطا میروند. عطا در این مدت در کما بوده و به تازگی به هوش آمده و به زندگی عادی بازگشته. این سه رفیق دوباره با هم همرا شده و در پی کاری شرافتمندانه میگردند. اما پس از تلاشهای بسیار، ناچار میشوند...
عوامل فیلم: نویسنده وکارگردان: مهدی محمدنژادیان، سعید سهیلی/ بازیگران: حمید فرخ نژاد، پولاد کیمیایی، ساعد سهیلی، بهاره افشاری، ترلان پروانه، سارا سهیلی، ساناز طاری، امید روحانی، اسدالله یکتا، صفر کشکولی و...
مدیرفیلمبرداری: مسعود سلامی/ تهیه کننده: سعید سهیلی، حمید فرخ نژاد.
صحبتهای عوامل فیلم:
سعید سهیلی: راستش من اصلا از دنبالهسازی خوشم نمیآید و همیشه با کار کسانی که برای فیلمهای موفقشان چه از نظر هنری یا گیشه به صورت جوگیرانه دنبالهسازیهای طولانی میکردند مخالف بودم و حتی در ذهنم این کار را مورد تمسخر قرار میدادم. همیشه در مورد کار دنبالهسازی در سینما فکر میکنم که عملی بی معناست و باید پس از موفقیت یک فیلم، کاری جدید و داستانی جدید را شروع کرد و سعی کرد به همان اندازه و حتی بیشتر موفق بود. اما درمورد «گشت ارشاد» آنقدر از طرف بازیگران اصلی فیلم، دوستانم در سینما و مردم علاقمند به این فیلم اصرار و تشویق برای ساخت دنبالهسازی زیاد بود که گول خوردم و قسمت دوم را هم ساختم (باخنده).
حمید فرخ نژاد: متأسفانه در حیطه کمدی خیلی زود به آدمها بر میخورد. این ایراد بر نقد کشور ما وارد است، متأسفانه نقدها در خلأ رخ میدهد چرا که اینجا نظارت کمتر است و منتقدین باید بیشتر دقت کنند.
پولاد کیمیایی: کمدی در ایران سخت است چون درباره هرچیزی صحبت کنید سوءتفاهمی ایجاد میشود و کمی با آن عصبانی برخورد میشود ولی من این فیلم را خیلی دوست دارم چون در عین حالی که تلخ و جدی است لایهای کمیک دارد. این سه نفر در «گشت دو» اگر چه افرادی فقیر هستند و به دنبال جایگاهی در جامعه میگردند ولی چون صداقت دارند قهرمان میشوند. معقتدم صداقت در فیلم سهیلی جاری است.
نمایی از پشت صحنه فیلم گشت 2
آنچه منتقدان گفتند:
سایت هنرلند: همه چیز مهیاست برای ذائقه تماشاگر فیلم فارسی، از بزن بزن کافه یا تا بشکن و بالا بنداز. از عشق در یک نگاه گرفته تا کتک خوردن تا سرحد مرگ برای معشوق در رینگی خونین، آن هم در کارخانه! فیلم گشت ارشاد 2 به یقین در گیشه موفق است. چون نبض مردم را میداند! از حرفهای سیاسی مد روز تا دخترانی که برای امرار معاش در کنار خیابان ساز میزنند.
سایت نما: در حین تماشای «گشت 2» حواسمان نباید به کارگردانی خوب یا بد باشد، به اینکه فیلمنامه آن چقدر ضعیف است و هیچ منطق روایی را دنبال نمیکند. به همه سوراخهایی که دارد و سوتیهای بصری و روایی که میدهد نباید توجه کنیم و نباید سعی کنیم مچ فیلمساز را بگیریم. بهجای آن میتوانیم خود را به فیلم و طنز قویاش که از لودگی معمول فیلمهای کمدی سینمای ایران فاصله زیادی دارد، بسپاریم، با آن قهقهه بزنیم و کلی با تماشایش خوش بگذرانیم.
هنرآنلاین: «گشت2» فیلم سادهای نیست، انتخابهای بسیار هوشمندانهای دارد و موفق عمل میکند و از همه مهمتر مصلح اجتماعی نیست، درس اخلاق نمیدهد، فیلمساز از بالا به پایین به مخاطبش نگاه نمیکند و هم عرض و طول جامعه و تماشاگرش حرکت میکند و از این سو میتوانم این فیلم را یک محصول کاملاً استاندارد سینمای مخاطب بدانم که قصه گو است.
نظر کاربران چیست:
فرزاد کاربر سلام سینما: فیلم اصلا فیلمنامه ندارد ولی بازیها خوب است. شخصیتهای زن اضافه است. شوخیها هم مبتذل ولی میخندونه فقط میخندونه همین.
مهرانه کاربر خبرگزاری فارس: به نسبت کمدیهای خیلی سطح پایین پارسال فیلم بهتریه اما خوب بد جلف خیلی از این بهتر بود.
محسن کلامی کاربر سایت کافه سینما: فیلمی که به نیت خنداندن ساخته شده و دیگر هیچ...
نشست رسانه ای فیلم گشت2
حواشی:
جلسه نشست نقد و برسی فیلم در جشنواره فیلم فجر، خودش یک فیلم کمدی بامزه بود.
«گشت دو» تا روز پایانی جشنواره در بین انتخابهای مردمی قرار داشت اما در روز پایانی به روال روزهای قبل که هر روز یک فیلم از گردونه رقابت حذف میشد، قافیه را به فیلم « ماجرای نیمروز» باخت. سهیلی در پستی نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و نوشت « ما خوابیدیم و بیدار شدیم فیلممون از انتخابهای مردمی خارج شد!»
اکران نوروزی فیلم از پیش از جشنواره حتمی شده بود اما مسعود فراستی با حضور در صحن مجلس فیلم را اثری مبتذل خواند و اکران عمومی «گشت 2» در هالهای از ابهام فرو رفت.
حمید فرخ نژاد به حضور فراستی در مجلس واکنشی تند نشان داد و وی را آدمفروش خطاب کرد.
فیلم بالاخره پس از کش و قوس های فراوان بدون اصلاحیه به اکران نوروزی رسید.
در سکانس ابتدایی فیلم برخی از زندانیان مشهور فسادهای اقتصادی اخیر در قالب شخصیتهای همبند کاراکترهای فیلم با تصویرهای تار نشان داده میشوند و شوخیهای سیاسی با مزهای هم عنوان میشود.
نظر من را بخواهید:
بعد از اکران موفق «گشت ارشاد 1» سعید سهیلی که موافق دنبالهسازی برای فیلمهای موفق نیست به گفته خودش بالاخره تسلیم خواست هواداران فیلم و مخاطبان آن شد و قسمت دوم این فیلم را ساخت. در «گشت 2» باز هم با ماجرای همان سه دله دزد و کلاهبردار بامزه طرف هستیم که این بار پس از آزادی از زندان ابتدا تصمیم میگیرند کاری شرافتمندانه را آغاز کنند اما چون موفق نمیشوند دوباره به جاده خاکی میزنند و... فیلم از نظر ساختار، داستان و فیلمنامه از برادر بزرگتر خود عقب است و حتی به مدد متلکهایش به فساد اقتصادی، اختلاس و گرانی هم کمدیای دِمده است.
ساختار فیلم کاملا دم دستی است و فیلمنامه انگار سرصحنه و بداهه نوشته شده است. فیلم مانند «گشت ارشاد 1» داستان منسجمی ندارد و انگار عده ای دور هم جمع شدهاند تا چند جمله بامزه بگویند و کمی شعار دست چندم بدهند و با نمک ریختن از مخاطب خنده بگیرند. تنها نکته قابل اعتنای فیلم، تلاش حمید فرخنژاد برای خنده گرفتن از مخاطب است که در آن موفق عمل میکند. فرخنژاد حتی بدون در دست داشتن فیلمنامهای منسجم و خوب هم به واسطه طنازی ذاتی و استعداد بازیگریاش فیلم «گشت 2» را از سقوط کامل نجات میدهد.
اما «گشت 2» از یک نظر فیلم موفقی است و آن هم ترغیب تماشاگران برای حضور در سالن تاریک سینما و تجربه تماشای دستهجمعی یک فیلم و خندیدن به سکانسهای بامزه آن به صورت دستهجمعی است که مطمئنا به همه بیشتر خواهد چسبید. در این وانفسای فراری شدن مخاطبان از سالن سینما و حضور گسترده فیلمهای خارجی و تلویزیونهای بزرگ و راحت شدن تماشای فیلمها، همین که یک کارگردان بتواند مخاطب را به سمت سالنهای سینما بکشاند و مرهمی باشد برای اقتصاد ضعیف سینمای ایران کاری شایسته تقدیر است.
اگر دوست داشته باشید میتوانید سری به «فیلم هفته/ ماحی؛ روایت فساد اقتصادی و قربانیان آن» بزنید.