اقتصادآنلاین - سپیده قاسمی؛ علی حسینی در گفتوگو با اقتصادآنلاین با بیان اینکه فروش در کیسه و به شکل فلهای به معنی سود بیشتر برای مشتری نیست، گفت: باور غلطی وجود دارد که صادرات به شکل فله ای سود بیشتری را عاید مشتریان ما می کند اما واقعیت این است که کشورهای که به شکل فله ای زغفران را از ایران می خرند هزینه بالای را برای بسته بندی و فرآوری انجام می دهند.
وی ادامه داد: این کشورها معمولا زعفران را در صنایع دارویی، غذایی و بهداشتی به کار می برند از میان این آن ها تعدادی نیز امر واسطه گری را انجام می دهند اما، در نهایت سود اصلی عاید ایران می شود.
حسینی با تاکید بر اینکه ما نیز باید به فکر توسعه صنایع فرآوری باشیم، افزود: سال هاست تنها برای توسعه کشت زعفران برنامه ریزی می کنیم بدون اینکه به صنایع تبدیلی برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر توجه کنیم.
وی ادامه داد: متاسفانه میزان بهره وری در مقایسه با سطح توسعه یافته بسیار پایین است و تولید در هر هکتار به 3 تن محدود می شود در حالی که باید به حداقل 10 تن برسد.
به گفته حسینی ضعف در آموزش کشاورزان یکی از مهترین دلایل بهره وری پایین در تولید زعفران کشور است.
وی همچنین از ورود دولت به خرید زعفران با قیمت بالا از کشاورزان انتقاد کرد و افزود: دولت به جای افزایش قیمت که موجب حذف ما در بازار رقابت می شود هزینه تولید را برای کشاورزان کاهش دهد.
عضو شورای ملی زعفران با اشاره به رکورد شکنی کم سابقه صادرات زعفران در سال گذشته، اظهار کرد: در سال گذشته موفق به صادرات حدود 236 تن زعفران به ارزش بیش از 326 میلیون دلار شدیم که رکورد جدیدی در 10 سال گذشته به شمار می رود.
حسینی قیمت زعفران ایران در بازار جهانی را متعادل دانست و خواستار حفظ آن با جلوگیری از افزایش غیر منطقی قیمت توسط دولت شد.