سرویس فرهنگی فردا: آغاز مسابقات جام جهانی فوتبال در روسیه و همچنین رشد بیسابقه قیمت کالاهای مختلف در این هفته، هر چند که بخش زیادی از تمرکز و حواس مردم را به خود اختصاص داده بود ولی با این همه، عرصه فرهنگ مثل همیشه خبرساز بود تا بخشی از اخبار و رویدادهای فرهنگی هفته یک بار دیگر به فرهنگ و هنر و اهالی آن اختصاص پیدا کند. هفتهای که در آن بالاخره سریال شهرزاد به پایان رسید، بحث بر سر بودجه دو بخش ملی و بینالملل فجر به سطح دبیران دو جشنواره رسید، صحبتهای فرزاد جمشیدی مجری سابق تلویزیون برای مهاجرت از ایران تبدیل به سوژه بسیاری از رسانهها شد.
شهرزاد به جای یک تلخی بیپایان به سراغ یک پایان تلخ رفت
این هفته بالاخره پس از سه فصل سریال «شهرازد» به عنوان یکی از پرهزینهترین پروژههای شبکه نمایش خانگی کشور به اتمام رسید. پایانی تلخ با بیش از 20 کشته که تقریبا منجر به حذف بخش عمدهای از شخصیتهای اصلی قصه از طریق قتل و کشتار شد. قصهای عاشقانه که در فصل اول خود توانست با اتکا به دیالوگهای جذاب و طرحی جذاب برای قصه، مخاطب را با خود همراه کند ولی در ادامه نتوانست آنگونه که باید و شاید رضایت مخاطبان را کسب کند.
نکته جالب توجه اعتراض گسترده مخاطبان به پایان بندی فصل سوم این سریال بود. به شکلی که بسیاری از کاربران با نگارش پستهایی در شبکههای اجتماعی نسبت به این موضوع واکنش منفی نشان دادند و گروهی دیگر از کاربران نیز با هجوم به صفحه این سریال در اینستاگرام از پایانبندی اثر گلایه کردند.
با انتشار قسمت آخر این سریال حرف و حدیثها در ارتباط با پروژه بعدی حسن فتحی نویسنده و کارگردان سریال «شهرزاد» هم جدی شد تا در نهایت یکی از خبرگزاریها مدعی شود که فتحی قصد دارد اثر بعدی خود را در شبکه نمایش خانگی و با محوریت رمان عامهپسند «بامداد خمار» تولید کند. براساس این اخبار گویا فتحی قرار است در این اثر نیز با سیدمحمد امامی سرمایهگذار شهرزاد همکاری کند.
مرغ سحر تلویزیون میخواهد به فرانسه برود!
اما یکی دیگر از اتفاقات جالب توجه عرصه فرهنگ و هنر در این هفته، انتشار گفتگوی جنجالی فرزاد جمشیدی در این هفته بود. جمشیدی که چند سال پیش یکی از موفقترین مجریان رسانه ملی بود و اجرای او در برنامههای سحرگاهی تلویزیون تبدیل به یکی از برندهای مهم رسانه ملی شده بود، به واسطه یک حاشیه شخصی چند سالی میشد که از فضای اجرا در رسانه ملی دور شده بود.
جمشیدی این هفته در یک گفتگو از بیمهریهای صورت گرفته با او در این سالها گلایه کرد و اعلام کرد که قصد مهاجرت از ایران را دارد. او در بخشی از این گفتگو با قرار دادن خود در ردیف چهرههایی همچون مرحوم موذنزاده و شجریان گفت: «هفت سال خوندل خوردم و به جد و جهد و جان، برنامه های سحرگاهی ماه مبارک رمضان را روی آنتن بردم تا رسانه ی ملی در معنوی ترین لحظههای سال، لقمه حرف حساب به دهان مخاطبین بگذارد. اکنون پنج سال است که نگذاشتید این برنامه را اجرا کنم. آیا برنامه های سحرگاهی ارتقاء پیدا کردند؟ دوم اینکه روزگاری نویسنده ای نکته پرداز (امیر مهدی ژوله) گفته بود: ماه رمضانی که اذان اش را مرحوم موذن راده ی اردبیلی سر ندهد؛ ربنایاش را استاد شجریان نخواند و سریال اش را رضا عطاران نسازد، ماه رمضان نیست. مردم خوب و فهیم کشورم ضلع چهارمی هم به این سه گانه افزودند و آن اینکه: سحرهای تلویزیون اش را هم فرزاد جمشیدی اجرا کند. می توانیم بپرسیم از ما چهار نفر، کداممان به عنوان ثروت و سرمایه برای رسانه ملی باقی ماندهایم؟»
دعوا بر دو بخش ملی و بینالملل جشنواره فیلم فجر به سطح دبیران رسید
بودجه جشنواره فیلم فجر چند هفتهای هست که به واسطه انتشار یک گفتگوی جنجالی از رضا میرکریمی دبیر بخش بینالمللی این رویداد (جشنواره جهانی فیلم فجر) تبدیل به یکی از بحثهای داغ سینما شده است. ماجرا از آنجا آغاز شد که پس از طرح اعتراضاتی از سوی اهالی سینما به عدم کارایی جشنواره جهانی فیلم فجر برای حضور سینماگران موثر و لزوم ادغام دو بخش ملی و جهانی جشنواره فجر، رضا میرکریمی دبیر این جشنواره برای دفاع از جشنواره جهانی فیلم فجر گفتگویی انجام داد و مدعی شد جشنواره او از برخی از جشنوارههای داخلی سینمایی که هزینههایی نزدیک به 21 میلیارد تومان دارند، اثرگذارتر است.
انتشار این رقم بالا برای یک جشنواره داخلی بیش از همه ذهنها را به سوی بخش ملی جشنواره فیلم فجر به عنوان بزرگترین رویداد سینمایی کشور برد. بحثها بالا گرفت و اعتراضات علاوه بر بخش بینالمللی شامل بخش ملی این رویداد هم شد. پس از آن بود که ابراهیم داروغهزاده دبیرجشنواره ملی، خطاب به میرکریمی در توییتر خود نوشت: «آقای میرکریمی عزیز، شما میخواهی از عملکرد نسبتاً خوب جشنواره جهانی دفاع کنی چرا با اطلاعات غلط جشنواره ملی را نابود میکنی؟! کل هزینه ما چهارمیلیاردوهفتصدمیلیون تومان بوده که یکمیلیاردودویستمیلیون تومان آن از طریق فروش بلیت به خزانه برگشته است. یعنی ما کلاً 5/3میلیارد خرج روی دست دولت گذاشتیم. عدد21میلیارد را از کجا آوردی برادر من؟!»
البته داروغهزاده تنها کسی نبود که نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و «حیدری خلیلی» معاون توسعه و منابع سازمان سینمایی درباره رقم اعلام شده توسط رضا میرکریمی به «صبحنو» گفت: بنده درباره جزییات مصاحبه آقای میرکریمی و اینکه منظورشان درباره رقم مذکور کدام جشنواره بوده است اطلاع ندارم و این موضوعی است که باید خود ایشان پاسخ دهند، اما درباره جشنواره سیوششم فجر که در بهمن ماه گذشته برگزار شد باید عرض کنم که رقم قطعی پرداختی به جشنواره بابت برگزاری این رویداد، توسط سازمان چهارمیلیاردوششصدمیلیون تومان است. وی افزود: این مبلغ دقیق و قطعی است و توسط یک مقام رسمی اعلام شده است.
وقتی نویسنده یک کتاب توقیفی از وزیر حکم میگیرد
اما شاید عجیبترین خبر این هفته را باید خبر انتصاب محمدرضا اسدزاده به عنوان رییس شورای عالی هنرمندان، نویسندگان و شاعران سینما دانست. او که چند سال پیش با نگارش کتاب «منِ این نسل» و عدم موفقیت در کسب مجوز برای این کتاب، آن را در باکو آذربایجان به انتشار رساند، این هفته و در حکمی از سوی سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به عنوان نماینده تام الاختیار وزیر و رییس شورای عالی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور منصوب شده است.
این انتصاب در شرایطی صورت گرفته است که وزیر ارشاد خود پیش از این مسئولیت معاونت فرهنگی وزارت ارشاد را برعهده داشته و به خوبی با حواشی ایجاد شده پیرامون این کتاب و نویسنده آن آشناست و مشخص نیست چرا بدون در نظر گرفتن این حواشی اقدام به صدور چنین حکمی کرده است. در همین مدت کوتاه پس از انتشار این حکم اعتراضات مختلفی از سوی برخی از رسانهها نسبت به این انتصاب صورت گرفت. اعتراضاتی که به نظر میرسد آقای وزیر در ادامه نمیتواند نسبت به آن بیتفاوت باشد.
گلزار مجری میشود، مدیری فیلم جنگی میسازد
اما نمیشود گزارش مهمترین اتفاقات فرهنگی هفته را بنویسیم و به سورپرایزهای تلویزیون در این هفته اشاره نکنیم. این هفته تلویزیون برای مخاطبان خود دو اتفاق جالب توجه داشت. اولی حضور محمدرضا گلزار در برنامه ماه عسل شبکه سوم سیما بود و دیگری حضور مهران مدیری در برنامه شب عید فطر، خندوانه. اتفاقاتی که هر دو سوژه تولید خبرهای جالب توجهی در ارتباط با این دو چهره سرشناس سینما و تلویزیون شدند.
محمدرضا گلزار که بعد از 10 سال دوری از تلویزیون مهمان ویژه احسان علیخانی در ماه عسل شده بود با اشاره به تازهترین فعالیتهای هنریاش گفت: من یک مسابقه جذاب و پرهیجان برای تلویزوین درنظر گرفته ام که برگرفته از یک مدل خارجی پربیننده ترین مسابقه جهان است که جایزه نفر اول که بتواند به 15 سوال من جواب درست بدهد 100 میلیون تومان است . به احتمال زیادی ضبط این برنامه از هفته آینده آغاز میشود و از ماه آینده دو روز در هفته در شبکه سه سیما پخش خواهد شد و من امیدوارم با این مسابقه جذاب توجه مردم به کتابخوانی بیشتر شود.
اما دیگر سورپرایز تلویزیون برای مخاطبان در این هفته حضور مهران مدیری در ویژه برنامه «خندوانه» برای شب عید فطر بود. مدیری در این برنامه حرفهای جالبی در ارتباط با زندگی شخصیاش زد اما شاید جالبترین حرف او در این برنامه، خبر تصمیم مدیری برای ساخت یک فیلم حنگی در آیندهای نزدیک بود. او در پاسخ به پرسش رامبد جوان درباره ساخت فیلم جدیدش اظهار کرد: فکر کنم بهار سال 98 یک فیلم کمدی بسازم. بعد از این فیلم کمدی هم یک فیلم جدی می سازم که خیلی کار مهمی است و از تولیدش می ترسم. این فیلم درباره جنگ است که البته به آن معنایی که تاکنون دیده ایم، نیست و ممکن است یک شلیک هم در این فیلم نبینید اما قصه در بطن جنگ می گذرد.