به گزارش مشرق، امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در آستانه برگزاری اجلاس بزرگ فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند (IONS) که از روز دوشنبه به میزبانی نداجا در تهران برگزار میشود، صبح امروز در نشست خبری به تشریح اهداف برگزاری این همایش در کشورمان پرداخت.
به گزارش فارس، اجلاس کشورهای شمال اقیانوس هند شامل 23 عضو دائم و 9 عضو ناظر است و نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز جزو اعضای دائم این اجلاس است.
این اجلاس که تاکنون 5 دوره آن در کشورهای مختلف برگزار شده، بزرگترین اجلاس نظامی تاریخ ایران است , طبق برنامه قرار است حدود 35 هیات عالی رتبه نظامی از کشورهای مختلف جهان برای شرکت در آن به تهران سفر کنند.
دریادار خانزادی در این نشست اظهار داشت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از سال 2016 با تصویب جلسه محرمانه فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند عهده دار این اجلاس شد و ریاست آن برای دو سال با نداجا است.
وی افزود: اقیانوس هند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و سهم بسیاری در حدود یک سوم در تجارت جهانی دارد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه 70 درصد منابع انرژی جهان در منطقه عرب آسیا بوده و ایران و خلیج فارس در مرکز آن است، گفت: 17 میلیون بشکه نفت در روز از تنگه هرمز برای صادرات عبور کرده و پس از آن وارد اقیانوس هند میشود.
خانزادی تصریح کرد: منطقه اقیانوس هند و بخصوص شمال آن توانایی تولید قدرت دارد به شرط آن که یکپارچه باشد.
وی خاطرنشان کرد: این منطقه ظرفیت این را دارد که ثروت زیادی تولید کند لذا قدرتهای مختلف بدنبال تسلط بر آن هستند و همواره در آن حضور داشته اند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: امریکا یکی از بزرگترین ناوگان خود که ناوگان شماره 5 است را در اقیانوس هند مستقر کرده است.
دریادار خانزادی با بیان اینکه اقیانوس هند بشدت مورد توجه جهان و قدرتهای دریایی است، به مطرح شدن پدیده دزدی دریایی از سال 2007 اشاره کرد و افزود: دزدان دریایی از پیشرفتهترین و پیچیدهترین تجهیزات برخوردارند و میتوانند کشتیهای تجاری را به صورت بر خط رصد کنند.
وی تصریح کرد: پشت صحنه دزدی دریایی مدرن امروز، کارگردانانی قرار دارند و همین باعث شد تا گستره دزدی دریایی از خلیج عدن به سواحل هند برسد که توجه جوامع جهانی را بیشتر به آن جلب کرد.
خانزادی اظهار داشت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران علاوه بر گشتهای منظم شبانه روزی در مناطق تحت حاکمیت، امنیت را در آبهای آزاد نیز با اعزام ناوگروه ها ایجاد کرده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اعزام 52 ناوگروه به منطقه، گفت: کشتیهای تجاری و نفتکش از مزایای این حضور بهره بردهاند.
وی همچنین درباره اجلاس فرماندهان دریایی کشورهای ساحلی اقیانوس هند، گفت: از سال 2008 بود که نیروی دریایی هند از کشورهای منطقه درخواست کرد تا در اجلاسی در خصوص امنیت دریایی منطقه شرکت کنند.
خانزادی اضافه کرد: طی روزهای آینده شاهد خواهیم بود که جامعه دریانوردی منطقه و جهان در این احلاس در تهران شرکت خواهند کرد و کشورهای زیادی نیز درخواست حضور در این اجلاس را دارند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: امریکا درخواست کرده بود در این اجلاس در ایران نظارت داشته باشد اما با رای منفی ایران حضور آنها در این اجلاس منتفی شده است. این برای دومین بار بود که ایران با حضور امریکا در اجلاس مخالفت کرده است.
وی تصریح کرد: منطقه اقیانوس هند 32 کشور دارد که 26 کشور منشور اجلاس را امضا کرده اند و برخی از کشورهای دریایی خزر نیز با دعوت ما به اجلاس میآیند.
خانزادی افزود: در این اجلاس دیدارهای دو جانبه متعددی صورت میگیرد و درخواست های زیادی نیز برای گفتگو با فرمانده نداجا شده است.
به گفته فرمانده نیروی دریایی ارتش، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، پرتغال و روسیه از جمله کشورهایی هستند که علاوه بر کشورهای منطقه اقیانوس هند، در این اجلاس شرکت میکنند.
دریادار خانزادی در بخش دیگری از سخنان خود از پایان تستهای دریایی ناوشکن جدید سهند تا پیش از عید خبر داد و گفت: این شناور در حال تکمیل برخی سامانه های دفاعی است و طی ماههای آینده خبر الحاق آن را خواهید شنید که از ناو جماران بسیار پیشرفته تر است.
وی اضافه کرد: ناوشکن جماران الان در خلیج عدن در حال ماموریت است و قرار است بیانیه مهم را از منطقه خلیج عدن برای اجلاس صادر کند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان ابراز امیدواری کرد تا با تصویب کشورها، رزمایش تاکتیکی دریایی در منطقه اقیانوس هند با حضور کشورهای منطقه انجام شود.