به گزارش اقتصاد آنلاین، مجتبی خسروتاج، رییس سازمان توسعه تجارت در نشست هیأت نمایندگان اتاق تهران:تا به امروز با روش ارشادی با صادرکنندگانی که باید درامدهای ارزی شان را در سامانه نیما وارد کنند برخورد کردیم.
وی افزود: امروز یکی از نقدها این است که فرصت 6ماهه به صادرکنندگان برای اعلام و ثبت درآمدهای ارزی موجب شده که با نیاز انباشته ارز برای واردات روبه رو باشیم.
وی گفت: از زمان ایجاد سامانه نیما، معادل750میلیون یورو درهم، معادل 424میلیون یورو و معادل250میلیون یورو، دلار از صادرکنندکان خریداری شده که در مجموع رقمی معادل 1.5میلیارد یورو طی یک ماه و نیم از ایجاد سامانه نیما است.
رییس سازمان توسعه تجارت با اشاره به میزان واردات دوماهه سال جاری با دوماهه سال گذشته گفت: این واردات تقریبا برابر بوده، آمار ترخیص از گمرکات طی سه ماهه سال جاری نسبت به سال گذشته هم تقریبا کاهشی بوده است.
خسرو تاج افزود: تا زمانی که سامانه نیما و شبکه بانکی با تقاضای ارز گروه اول و دوم (دارو، مواد اولیه و ماشین آلات) روبه رو است، به گروه سوم ارز تخصیص داده نمیشود.
وی ادامه داد: با توجه به درخواست بخش خصوصی برای آزاد شدن نرخ ارز حاصل از صادرات خرد (20درصد)، با توجه به سهم 85درصدی کالاهای واسطهای در واردات کشور باید ببینیم چه بلایی بر سر قیمت ارز میآید، این اقدام قیمت را بالا خواهد برد.
خروتاج خاطر نشان کرد: از ابتدای امسال تا 27 خرداد، 9.9 میلیارد دلار ارز برای واردات کالا اختصاص یافت که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، 5.7 میلیارد دلار کاهش را نشان می دهد.
وی افزود: این میزان اختصاص ارز نشان می دهد که افزایش ثبت سفارش بعد از ابلاغ سیاست های جدید ارزی نگران کننده نیست؛ اگرچه از ابتدای امسال تا کنون 28 میلیارد دلار ثبت سفارش واردات کالا صورت گرفته اما تا زمانی که این ثبت سفارش ها منجر به اختصاص ارز نشود ارزشی ندارد. چرا که ثبت سفارش ها زمانی ارزش دارد که تخصیص بانکی ارز را در پی داشته باشد.