خبرگزاری تسنیم: احمد السلطان ابو عراج، جانشین فرمانده کل گروه تروریستی موسوم به جیش الثوار که اصالتی کردتبار دارد در مصاحبه با خبرگزاری فرات با افشای مشارکت گروه تروریستی ارتش آزاد سوریه در عملیات ارتش ترکیه در منطقه کوهستانی قندیل واقع در شمال عراق، افزود: «سازمان جاسوسی ترکیه (میت) در روز 25 ماه گذشته میلادی یک جلسه فوق العاده با فرماندهان سوری عملیاتهای درع الفرات و غصن الزیتون در پایانه مرزی باب السلامه واقع در شمال استان حلب تشکیل داد و در این جلسه، به گروههای فعال ارتش آزاد تأکید کرد که باید در عملیات ارتش ترکیه در شمال عراق مشارکت کنند!»
به گفته این منبع نظامی سوری، در این جلسه مقرر شد بین 2000 تا 2500 تروریست آموزش دیده ارتش آزاد دارای سابقه نبرد کوهستانی به عنوان خط شکن و پیاده نظام ارتش ترکیه در عملیات رشته کوه قندیل مشارکت کنند!
در همین حال برخی منابع خبری نزدیک به کردهای سوریه ادعا کردهاند 7500 نیروی آموزش دیده ارتش آزاد به شمال عراق اعزام میشوند. بنا بر گزارش منابع خبری، ارتش ترکیه به هر تروریست رده معمولی ارتش آزاد به ازای حضور در شمال عراق ماهانه 750 دلار حقوق میدهد که تقریبا دو برابر حقوق ماهانه آنان در شمال سوریه است. در عین حال، حقوق درجهداران ارتش آزاد و فرماندهان گردانها و لشکرهای مختلف بالاتر بوده و بعضا به بیشتر از 5 برابر درآمد عادی آنان در سوریه میرسد!
گروه تروریستی جیش الثوار در سال 2014 در شمال استان حلب و مشخصا شهرهای «تل رفعت»، «مارع» و «اعزاز» تشکیل شد. در زمان تأسیس این گروه تروریستی، 5 گردان پراکنده وابسته به ارتش آزاد شامل «کتائب شمس الشمال»، «جبهه اکراد»، «قوات المهام الخاصة، «فوج 777» و «لواء 99» با یکدیگر متحد شدند و به این ترتیب یک گروه متشکل از گردانهای عرب و کرد ادغام شدند.
جیش الثوار در قالب اتاق عملیات «فتح حلب» وابسته به ارتش آزاد در استان حلب فعالیت میکرد و در عملیات «برکان الفرات» علیه داعش نقش اصلی را ایفا کرد. در جریان حمله داعش به کوبانی نیز جیش الثوار در کنار برخی گروههای دیگر ارتش آزاد مانند جیش المجاهدین به کمک شبه نظامیان کرد YPG شتافتند و از این دوره پیوند میان جیش الثوار و کردها پررنگتر شد. بعدها در جریان تأسیس ائتلاف سوریه دموکراتیک، جیش الثوار رسما از ارتش آزاد جدا شد و به ائتلاف سوریه دموکراتیک پیوست. اندکی بعد نیز در حمله گسترده تجزیه طلبان کرد به شهرهای تل رفعت و مناطق اطراف آن، جیش الثوار در کنار کردها علیه ارتش آزاد جنگید و مجبور به فرار از اعزاز و مارع شد.
دوران ماه عسل روابط میان جیش الثوار و YPG کمتر از سه سال دوام آورد و در جریان عملیات غصن الزیتون، جیش الثوار در چرخشی معنادار از عملیات ارتش ترکیه حمایت کرده و از تجزیهطلبان عفرین جدا شد. با این حال هنوز هم جیش الثوار از سوی گروههای مختلف وابسته به ارتش آزاد در شمال سوریه پذیرفته نشده و به نوعی نقش میانه را بین تجزیهطلبان کرد و تروریستهای ارتش آزاد ایفا میکند!
اخیرا سرهنگ ابو عمشه فرمانده گروه تروریستی «لواء سلیمان شاه» وابسته به ارتش آزاد که در منطقه درع الفرات حضور پررنگی دارد، گفته بود: «من نهتنها در قندیل، بلکه در مریخ نیز حاضرم به سود اردوغان وارد جنگ شوم و به این موضوع افتخار میکنم!» ابوزینب الهاشمی فرمانده گروه تروریستی «احرار الشرقیه» نیز با تأیید حضور نیروهای خود در عملیات قندیل گفت: «هر کس که به قندیل رفته داوطلبانه دست به این کار زده است. عمده نیروهای ما با توجه به حساسیتهای مربوط به منبج و تل رفعت، این روزها در ریف شمالی حلب حضور دارند؛ اما تعدادی از نیروها نیز داوطلبانه به قندیل رفتهاند!»
این فرمانده سازمان تروریستی ارتش آزاد در ادامه در ادامه مدعی است تنها افراد داوطلب در کنار ارتش ترکیه میجنگند: «ارتش ترکیه به همه گروههای حاضر در عملیات هشدار داده که تنها نیروهای داوطلب حق حضور در قندیل را دارند و احدی حق ندارد توسط فرماندهان به اجبار به شمال عراق اعزام شود!» الهاشمی، همچنین هر گونه فشار از سوی آنکارا برای مشارکت گروههای مختلف ارتش آزاد در عملیات قندیل را انکار میکند.
خبرگزاری کردی فرات نیز در گزارشی اختصاصی میزان حضور نظامیان گروههای بزرگتر ارتش آزاد در عملیات قندیل را به شرح زیر اعلام کرد:
لواء سلیمان شاه 200 تروریست
سلطان مراد 200 تروریست
احرار الشرقیة 200 تروریست
جیش الأحفاد 200 تروریست
احرار الشام 200 تروریست
طلائع النصر 200 تروریست
لواء المنتصر 200 تروریست
جیش النخبة 200 تروریست
جبهه شامیه 200 تروریست
فرقة الحمزة 500 تروریست
فیلق الشام 1000 تروریست
طبق این گزارش، گروههای ترکمان مانند «لواء سمرقند» نیز تعدادی از نیروهای خود را به قندیل اعزام کردهاند؛ با این حال تخمین آمار نیروهای آنان مشکل بوده است. به اینها باید گروه تروریستی «فرقة المعتصم» را نیز افزود که مصطفی سیجری مسئول دفتر سیاسی آن صریحا از این عملیات حمایت کرده است.
استدلال اصلی مقامات ترکیه برای حضور مزدوران سوری خود در ارتش آزاد برای حضور در عملیات قندیل، پایگاههای گروه تروریستی پ. ک. ک. در این رشته کوه است. مقامات ترکیه با اشاره به وابستگی ائتلاف سوریه دموکراتیک (قسد) به حزب PYD شاخه سوری PKK و نقش پررنگ شاخههای نظامی آن در این ائتلاف، مدعی هستند ارتش آزاد برای مبارزه با تجزیهطلبان کرد چارهای جز مشارکت در عملیات قندیل ندارد!
لازم به ذکر است که عملیات ارتش ترکیه در شمال عراق، از حدود سه هفته قبل آغاز شده و طی هفته اخیر به مرحله جدیدی وارد شده است. سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه با حضور در مرزهای عراق، از نزدیک در جریان آخرین تحولات میدانی این عملیات قرار گرفت و ادعا کرد: «با عملیات قندیل گروه تروریستی پ. ک. ک. را نابود خواهیم کرد.» رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه نیز با تصریح بر اینکه رشته کوه قندیل واقع در شمال عراق را بمباران میکنند، از این عملیات حمایت کرد.