ماهان شبکه ایرانیان

برگزاری جشن خودکفایی گندم؛

ایران از واردات گندم بی‌نیاز شد

معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه امسال بیش از ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم از اراضی زیر کشت برداشت می شود گفت: با این میزان برداشت، نیازی به واردات گندم نخواهیم داشت.

ایران از واردات گندم بی‌نیاز شد

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، عباس کشاورز روز پنجشنبه در بازدید از مزارع گندم و نخود هشترود که زیرنظر ایکاردا و مرکز تحقیقات دیم کشور کاشته شده افزود: جشن خودکفایی گندم امسال نیز به همت کشاورزان، محققان و کارشناسان برگزار می شود.

وی قیمت خرید تضمینی گندم از کشاورزان را طبق مصوبه دولت 13 هزار ریال اعلام کرد و گفت: پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی 14 هزار و 200 ریال بود که مورد تایید قرار نگرفت.

کشاورز با بیان اینکه از قیمت تضمینی خرید گندم راضی نیستیم افزود: با توجه به اینکه قیمت علوفه و ذرت و جو بالا رفته این نگرانی وجود دارد بخشی از گندم تولیدی به دلیل قیمت پایین خوراک دام شود.

وی گفت: قیمت محصولات و دستمزد کارگران بالا رفته و دولت باید افزایش قیمت و دستمزد را در قیمت گذاری لحاظ کند.

وی با بیان اینکه 50 درصد زمین ‌های کشاورزی کشور دیم هستند گفت: روش کشت مستقیم و کشاورزی حفاظتی راه جلوگیری از فرسایش خاک و افزایش بهره وری است.

هماهنگ کننده پروژه تامین امنیت غذایی ایکاردا در ایران نیز در بازدید از مزرعه الگو در تامین امنیت غذایی گفت: هدف این پروژه افزایش تولیدات نیست بلکه تنوع محصولی و افزایش سطح رفاه کشاورزان است.

'عبدالعزیز نیان' با بیان اینکه کشاورزی پایدار مستلزم تنوع محصولات و تنوع درآمد برای کشاورزان است، افزود: اگر به دنبال تولیدات پایدار در کشاورزی هستیم باید توجه ویژه به تنوع تولید محصولات کشاورزی داشته باشیم.

وی استفاده از ارقام متناسب با شرایط اقلیمی، رعایت تناوب و افزایش سرمایه گذاری را از دستاوردهای این پروژه در ایران عنوان کرد.

نیان اجرای این طرح ها را نوعی تجارت دانست که با تقویت زنجیره ارزشی سهامداران بخش کشاورزی و کشاورزان دیم، زمینه تجارت برایشان فراهم می شود.

ایکاردا (ICARDA) سازمان تحقیقات بین المللی در مناطق خشک در شهر حلب سوریه مستقر است و طرح های تحقیقاتی این سازمان در کشورهای آسیای میانه از جمله ترکیه، ایران، افغانستان، سوریه و کشورهای عربی مورد تطبیق قرار گرفته است.

رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور نیز در این بازدید گفت: تاکنون 54 رقم بذر اصلاح شده معرفی شده که 33 رقم مربوط به غلات، 12 رقم مربوط به حبوبات و 10 رقم دانه های روغنی و گیاهان علوفه ای است.

صابر گلکاری توسعه کشاورزی حفاظتی را مهمترین وظیفه دیم کاران و آبی کاران عنوان کرد و با بیان اینکه امسال نزدیک به 3 میلیون هکتار از کشور با ارقام این موسسه زیر کشت می‌ رود افزود: ارقام معرفی شده توسط محققان این موسسه، تولید را در دیم زارها تا 25 درصد افزایش می ‌دهد.

وی گفت: در طول یک سال گذشته، هشت رقم بذر اصلاح شده جدید توسط این موسسه شامل رقم های آسمان، پراو، ایوان، ذهاب و ساورز، دروم، بهدان، نخود آنا و عدس سپهر در اختیار کشاورزان قرار داده شده است.

وی با بیان اینکه طرح انتقال یافته های تحقیقاتی موسسه تحقیقات دیم در 58 هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور اجرایی می شود خاطر نشان کرد: در سال های گذشته موسسه تحقیقات کشاورزی دیم در واگذاری ارقام دیم در کشور پیشرو بوده است.

براساس نتایج سرشماری سال 1393، اراضی کشاورزی ایران حدود 16میلیون و 477هزار هکتار است که این میزان اراضی توسط 3359 هزار بهره‌بردار مورد استفاده در فعالیت‌های زراعت و باغداری است.

حدود 6 میلیون هکتار از اراضی کشور به گندم اختصاص دارد که دومیلیون و 126 هزار هکتار از این اراضی به صورت آبی و سه میلیون و 787 هزار هکتار به صورت دیم زیر کشت گندم قرار دارد.

طبق آمارهای رسمی وزارت جهاد کشاورزی، میزان مصرف گندم کشور حدود 9 میلیون تن است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان