ماهان شبکه ایرانیان

روان درمانی چیست؟

روان درمانی در واقع یک اصطلاح است که برای درمان مشکلات مرتبط با روح و روان افراد به کار برده می‌شود

روان درمانی چیست؟

روان درمانی در واقع یک اصطلاح است که برای درمان مشکلات مرتبط با روح و روان افراد به کار برده می‌شود. روان درمانی راه‌های مختلفی دارد و در این راه افراد خود را بهتر می‌شناسند و تسلط بیشتری بر خلق و خوی و وضعیت خود پیدا می‌کنند و به کمک مشاور، روانشناس یا روان درمانگر خود احساسات و رفتار خود را بیشتر و بهتر تحت کنترل خود می‌گیرند و مدیریت می‌کنند و در هنگام مواجه شدن با مشکلات زندگی بهتر عمل می‌کنند و مهارت‌های لازم برای مهار آن را خواهند داشت.

روان درمانی و شیوه‌های آن

روان درمانی نحوه‌های مختلفی دارد که با توجه به وضعیت فرد و بعد از بررسی او انتخاب می‌شود. نام‌های دیگر روان درمانی گفت و گو درمانی، مشاوره و ... است اما مهم‌ترین مساله‌ای که در این حین اتفاق می‌افتد درمان است. 

در اکثر روان درمانی‌ها روانشناس فرد را تشویق می‌کند تا بتواند از احساسات، افکار و هر چیزی که آزارش می‌دهد صحبت کند. این کار در ابتدا ممکن است برای فرد سخت باشد و این یک امر کاملا طبیعی است اما جای نگرانی نیست زیرا فردی که به عنوان روان درمانگر خود انتخاب کرده‌اید به افزایش اعتماد به نفستان کمک خواهد کرد. در طول جلسه‌های درمان چون فرد بسیار احساسی می‌شود و راجع به اتفاق‌های تلخ یا آزار دهنده خود صحبت می‌کند گریه، غم، عصبانیت و واکنش‌هایی از این قبیل ممکن است اتفاق بیفتد و کاملا طبیعی است و فرد متخصص در تمامی این حالات کنار شما خواهد بود.

در راه درمان ممکن است فرد متخصص تمرین‌هایی برای فرد در نظر بگیرد که بهتر است حتما آن‌ها را جدی گرفت. در طول گذشت زمان و بعد از صحبت کردن راجع به مسائل مختلف نحوه تفکر و احساسات فرد نسبت به خودش تغییر خواهد کرد و در برابر مشکلات تواناتر خواهد بود.

روان درمانی چیست؟

اما مسئله مهمی که وجود دارد این است که روان درمانگر شما تا جایی می‌تواند به شما کمک کند و به شما نحوه درست رویارویی با مشکلات را بیاموزد که شما بخواهید و برای رسیدن به آن تلاش کنید. چند نکته که لازم است برای موفقیت بیشتر در این زمینه رعایت کنید به شرح زیر است.

1.    حتما با مشاور خود راحت باشید و از این بابت مطمئن شوید. اگر احساس می‌کنید نمی‌توانید با او راحت باشید به سراغ متخصص دیگری بروید.

2.    در طی دوران مشاوره حضوری فعال داشته باشید و در تصمیم‌گیری‌ها شرکت کنید. از این که شما و متخصصی که انتخاب کرده‌اید در مورد موضوعات مهم و مدیریت آن‌ها توافق و تفاهم دارید مطمئن شوید.

3.    با خود و مشاورتان صادق باشید. میزان موفقیت شما در این جلسه‌ها رابطه کاملا مستقیمی با میزان صداقتتان دارد. در حقیقت وقتی شما در مورد موضوعی با مشاورتان صادق نیستید، با خودتان نیز صادق نیستید. اگر به دلیل خجالت یا ترس از صحبت راجع به بعضی مسائل پرهیز می‌کنید این موضوع را با روان درمانگر خود در میان بگذارید.

4.    به خود بها دهید و به برنامه و جلسات روان درمانی خود متعهد باشید. با شروع روان درمانی در واقع نشان می‌دهید که به خود اهمیت می‌دهید بنابراین جلسه‌های روان درمانی خود را منظم پیش ببرید و در آن اختلال ایجاد نکنید و انگیزه کافی را برای خود به وجود آورید.

5.    منتظر نتایج فوری نباشید. کار کردن روی مسائل احساسی و ایجاد تغییر پروسه زمان‌بری است و به صبر و حوصله کافی نیاز دارد.

6.    تمریناتتان را پشت گوش نیندازید. همانطور که گفتیم ممکن است در بعضی جلسات روان درمانی متخصص شما به شما تمریناتی دهد. سعی کنید حتما آن‌ها را انجام دهید و آن‌ها را در زندگی خود به کار گیرید.

7.    اگر این روش از روان درمانی که پیش گرفته‌اید برای شما مفید نیست حتما به متخصص خود اطلاع دهید و برای حل این مشکل با هم همفکری کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی