سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل در آئین بزرگداشت استاد تراز انقلاب اسلامی به بحث تهدیدات آمریکا و استراتژیهای آنها برای خروج از برجام و برنامههایی که علیه ایران طراحی و اجرا کردند، پرداخت و افزود: چند سؤال در این زمینه وجود دارد؛ اینکه چرا آمریکاییها از برجام خارج شدند؟ آیا اساساً آنها برجام را میخواهند یا خیر؟ چه الگویی از توافق مورد نظر آنهاست و آنها چه چیزی از توافق میخواهند؟ چه پیشفرضهایی نسبت به ایران دارند و دلیل اینکه ما تا پیشفرضهای آنها را تشخیص ندهیم، نمیتوانیم بفهمیم که چگونه فکر و عمل میکنند، چیست؟ اینکه میگویند احتمال جنگ وجود دارد، درست است و آیا آمریکا به دنبال جنگ با ایران است؟ ما در مقابل خروج آمریکا از برجام چه باید کنیم؟
اهم اظهارات جلالی به شرح زیر است:
* آمریکاییها میخواهند تعهدات ایران در برجام به عنوان کف قابل قبول و تثبیت شده باقی بمانند و ایران هم متعهد به انجام تعهدات خود باشد؛ آنها تلاش کردند برجام را به عنوان یک پلتفرم یا پایه و مبنای تحریمهای مازاد حفظ کنند و برجامی که آمده بود تحریمها را بردارد، در استراتژی آمریکاییها تبدیل به پایه و مبنای افزایش تحریمها شده بود تا ایران را از بازگشت به شرایط قبل از مذاکرات بترسانند. هدف دیگر استراتژیهای آمریکا محدود کردن معادلات قدرت ایران است. آمریکاییها میدانند که برجام مقداری از اهداف آنها را تأمین کرده و چون فکر میکنند ایران میخواهد برجام را حفظ کند، بنابراین میخواهند تلاش کنند آن را پایهای برای باجخواهی و افزونخواهیهای خود قرار دهند؛ پس تلاش میکنند قدرت موشکی و نفوذ منطقه ایران را در تعهدات برجام بگنجانند.
* اگر به سخنان وزیر امور خارجه آمریکا دقت کنیم که 12 شرط را برای خودش مطرح کرد و بخشی از آنها امیال و آرزوهایش بود، نشان میدهد که تقریباً بر روی تمامی مؤلفههای قدرت جمهوری اسلامی تمرکز کردهاند تا به واسطه برجام، آنها را کنترل کنند؛ میخواهند اگر بتوانند باج بیشتری از ایران بگیرند. آمریکاییها تعهدات ایران در برجام را کفِ کار میدانند و معتقدند محدودیتهای ایران در برجام باید دائمی شود و تعهدات افزایش یابد؛ به همین دلیل اروپا را مأمور کردند تا ایران را در برجام نگه دارد و با وعده و وعید وقتکشی کنند تا آنها استراتژیشان را دنبال کنند.
آمریکاییها معتقدند برجام لازم است ولی کافی نیست، برجام کفِ مذاکرات است و تعهدات ایران باید افزایش یابد. آنها میخواهند به واسطه برجام، تحریمها را افزایش دهند؛ به شکلی که مؤلفههای قدرت ایران را ضعیف، محدود و کنترل کنند. درواقع برجام تبدیل به ابزار و اهرم فشاری تبدیل شده که بتوانند از آن استفاده کرده و سایر اهداف آمریکا را دنبال کنند.
* آمریکاییها یکسری پیشفرضها نسبت به جمهوری اسلامی ایران دارند و در اهدافی که نوشتهاند احساس میکنند که جنگ اقتصادیشان، ایران را تحت تأثیر قرار داده و مسائل مطرح شده در مذاکرات موجب چند تصمیمی و اختلاف میان مسئولان کشور ما شده که آنها میتوانند از آن استفاده کنند. آنها احساس میکنند تحریم بر روی مردم اثر گذاشته و شبکههای اجتماعی و توسعه فضای سایبری توانسته مدیریت آمریکا بر افکار عمومی ایران جامعهعمل بپوشانند و در چند حادثه قبلی از آن استفاده کردند. آمریکا این مسائل را پیشفرض قرار داده و فکر میکند ما در حوزه کنترل نوسانات ارز و پول موفق نبوده و وابستگی ما به دلار را به ابزار قدرتی برای خود تبدیل کرده است.
* مسئولان باید وابستگی به دلار را کاهش دهند، آمریکاییها فکر میکنند یک نگاه غربگرایانه در کشور وجود دارد که میتواند به آنها کمک کند؛ همه اینها پیشفرضهای آمریکاییها است و سعی میکنند آنها را عملی کنند. یکی از موضوعاتی که در پنل آمریکاییها علیه ایران وجود دارد، مطرح کردن موضوع جنگ است، اما ما باید بررسی کنیم که آیا واقعاً آنها به دنبال جنگ با ما هستند؟ در عرصه نظامی یک الفبا برای صحبت با طرف مقابل وجود دارد که به آن دیپلماسی دفاعی میگوییم. ما معتقدیم اگر میخواهیم بازدارندگی ایجاد کنیم، باید یک قدرت در داخل کشور تولید کنیم. به طور مثال در حوزه موشکی، زمینی و هوایی و این قدرت را ذخیرهسازی کنیم و بعد این قدرت را در قالب رزمایش نمایش داده و به دشمن تفهیم کنیم تا مطمئن شویم آنها این قدرت را فهمیدهاند تا از درک قدرت کشورمان به قدرت بازدارندگی برسند و این چرخه را به صورت مداوم تکرار کنند.
* ساختار نیروی زمینی ارتش و سپاه متناسب با تهدیدات تغییر و سلاحها و استراتژیها را بازسازی کرده و در قالب مانورهای مختلف تمرین کردیم تا به یک الگوی مقابله رسیدیم؛ آنها نیز این توانمندیها را بررسی کردند و فرماندهان آنها میگویند استفاده از گزینه نظامی برای مقابله با جمهوری اسلامی بسیار پرهزینه و پرتلفات و غیرممکن خواهد بود؛ این یعنی توانستیم گزینه جنگ را حذف کنیم.
*ما امروز متناسب با نیاز کشور تجهیزات نظامی تولید می کنیم. و تسلیحاتی که ساخته ایم پشتوانه قدرت دفاعی کشور است. در حوزه بسیج توانسته ایم 20 میلیون بسیجی را ساماندهی کنیم و حداقل 10 میلیون رزمنده در قالب یگان ها بکارگیریم و در رزمایش از انها استفاده کنیم.
* استفاده از دروغ و ایحاد نا امیدی و دوراهی مذاکره و تهدید اقدام دیگری دشمنان است. نامه ای که عده ای برای مذاکره با آمریکا نوشتند در واقع دادن پاس به آمریکایی ها بود. رویکردی که می تواند با این تهدیدات مقابله کنند وحدت است، مسئولان گروه های سیاسی، اصولگرا و اصلاح طلب روزه سیاسی بگیرند و حرف تفرقه افکن نزنند مردم نیز باید هوشیاری داشته باشند و سواد رسانه ای و سیاسی خود را بالا ببرند و بدانند ممکن است اخبار حقیقی نباشد.
*مردم باید اخبار رابا دقت دنبال و صحت آنها را برسی کنند تا فریب دشمنان را نخورد، البته رسانه ملی نقش اساسی در افزایش سواد رسانه ای مردم دارد که باید به آن عمل کند.ما باید درک درستی از شرایط داشته باشیم و بتوانیم نفوذی ها را شناسایی کنیم. مسئولان هم باید مشکلات مردم را سریع پیگیری و حل کنند تا مورد سوء استفاده قرار نگیرد و با مجرمان برخورد قاطع شود.
* دولت هم باید از معیشت مردم محافظت کند تا تهدیدات اقتصادی دشمن بر سفره مردم اثر نگذارد، کشور در شرایط خاصی قرارد دارد و به نوعی در حال جنگ است اما ابزار عوض شده و باید این تهدیدات را شناسایی و با آن مقابله کرد تا بصیرت و هوشیاری ملی افزایش یابد
یک نیروی انقلابی تا وقتی که نفس دارد باید در خدمت انقلاب باشد
ایسنا نوشت:
امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان رئیس مرکز راهبردی ارتش در مراسم تجلیل از 7 نفر از بازنشستگان مرکز مطالعات راهبردی ارتش، با تقدیر از زحمات «پیشکسوتان» این مرکز تصریح کرد: اگر از لفظ بازنشسته استفاده نمیکنم و معتقدم که لفظ درستی هم نیست، به این دلیل است که سربازی امام زمان (عج) بازنشستگی ندارد. این عزیزان هر جا و در هر صحنهای که باشند، سرباز امام زمان(عج) هستند و آمادهاند که ایشان فرمان بدهند و هر زمان ندای «هل من ناصر ینصرنی» آن بزرگوار را شنیدند، لباس رزم بپوشند و در رکاب آن امام همام انجام وظیفه کنند.
اهم اظهارات پوردستان به شرح زیر است:
* همان طور که در بیانات مقام معظم فرماندهی کل قوا مطرح شد، نیروی انقلابی تا هست باید در خدمت انقلاب باشد؛ انقلابی که ثمره مجاهدتهای ملت بزرگ ایران، خون شهیدان، زخمهای جانبازان و صبوری آزادگان است. امروز چشم همسنگران شهید ما به ماست که چگونه داریم پرچمداری انقلاب را انجام میدهیم.
* یک نیروی انقلابی تا وقتی که نفس دارد باید در خدمت انقلاب و نظام باشد. وقتی که روح بزرگ شود، در جهت خواستههای روح، جسم به زحمت میافتد و عزیزان پیشکسوت ما دارای روح بزرگی هستند. این روح بزرگ باعث شد که خواب و خوراک، آرامش و جوانیشان را برای خدمت به دین، قرآن، مملکت و نظام اسلامی هزینه کنند و مثل یک سرباز فداکار در این میدان حاضر بودند. آنها بهترین ایام عمر خود را برای این سربازی گذاشتند و اکنون با کارنامهای مملو از افتخارات انشاءالله در سنگری دیگر به خدمت خود ادامه میدهند.
* ما امروز باید مراقب حرکتهای دشمن باشیم. در هر سنگری که هستیم باید تلاش کنیم قابلیتهای خود را بالا ببریم. این موضوع صرفا معطوف به شاغلین یا بازنشستگان نیست، بلکه تمام کسانی که به نظام احساس وظیفه و تعهد میکنند باید در این سنگر حاضر باشند. ما اجازه نداریم سنگر را خالی کنیم. امام علی(ع) میفرمایند «اگر شما بخوابید، بدانید دشمن نمیخوابد» و نیروهای مسلح نیز باید همواره و در هر شرایطی مراقب باشند و آمادگیشان را بالا ببرند.
* مبادا قصورها، کوتاهیها، بیخیالیها و آب به آسیاب دشمن ریختن برخی، ما نیرو های مسلح را از انجام وظایفمان دلسرد کند و در ما تزلزل ایجاد کند. ما به عنوان سربازان نظام موظفیم تا پای جان از نظام محافظت کنیم و هر روز بیشتر از گذشته در این راه خود را آماده کنیم. هر کس هر کجا که هست باید این آمادگی را داشته باشد.
اختلاف افکنی در نیروهای مسلح پروژه دشمنان است
ایلنا نوشت:
امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش درباره مواضع اخیر ایران و رهبری در قبال برجام با تاکید بر اینکه هرچه رهبرانقلاب فرمودهاند برای ما در نیروهای مسلح نصبالعین و مورد اطاعت است، گفت: نیروهای مسلح آماده است هر کجا که رهبر انقلاب اراده کند مشت محکم خود را بر دهان استکبار و در رأس آنها اسرائیل و آمریکا بکوبد و مشروعیت آن براساس فرمان ولایت است.
وی درباره اتحاد و همدلی در نیروهای مسلح، ارتش و سپاه را یک نیروی واحد خواند و افزود: نیروهای مسلح یعنی ارتش و سپاه یک روح در دو کالبد هستند زیرا همه یک رهبر واحد داریم و زیر پرچم و امر ولایت هستیم. اختلافافکنی در جامعه و بین نیروهای مسلح بخشی از پروژه دشمنان اسلام و ایران است.
امیر حیدری در پایان گفت: اختلافافکنی در بین صفوف نیروهای مسلح، مردم و مسئولان خیال باطلی است که دشمنان در سر میپرورانند و تا زمانی که ما تحت امر ولایت هستیم این خیال باطل دشمنان هیچگاه تعبیر نخواهد شد.
نیروهای مسلح اساس حفظ و بقاء کشور هستند
ایسنا نوشت:
سردار سرلشکر رحیم صفوی در جمع کارکنان نیروهای مسلح استان فارس، گفت: هدف اساسی و غیر قابل تغییر هر دولت و حکومتی حفظ بقاء ملی، استقلال، تمامیت ارضی، ارزش ها و منافع ملی آن کشور است . هر دولتی به دنبال پیشرفت و آبادانی، تأمین رفاه و آسایش عمومی، تأمین نیازمندی های اساسی و ارتقاء جایگاه دولت، ملت و کشور در عرصه منطقه ای و جهانی است .
مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با بیان اینکه این هدف اساسی بر اثر جنگ ها به شدت مورد تهدید قرار می گیرد، افزود: نمونه بارز آن صهیونیست ها هستند که سرزمین های فلسطین را تصرف و تمامیت ارضی آنها را به خطر انداخته اند. بین دولت و حکومت تفاوت وجود دارد در دولت یک نفر به عنوان رئیس جمهور انتخاب می شود و پس از دوره ای کنار می رود اما حکومت ها دوام طولانی تری دارند .
وی نیروهای مسلح را اساس دوام و بقای حکومت عنوان کرد و افزود: اگر کشوری نیروهای مسلح قوی نداشته باشد، توسط کشوری دیگر اشغال و حکومت آن بر انداخته خواهد شد .
مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در بخش دیگری از سخنان خود به برخی از خصوصیات یک فرمانده خوب اشاره کرد و گفت: فرمانده موفق و الگو در نیروهای مسلح باید در اندیشه و تفکر، اخلاق و رفتار و عملکرد نمونه باشد . یک فرمانده خوب باید در اندیشه و تفکر خدا محور، قرآن محور و به معنای واقعی مؤمن باشد، قدرت ایمان در برابر مادیات مثل اشعه خورشید در برابر کوهی از برف و یخ است . امام راحل با قدرت ایمان و معنویت خود انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند و پس از آن جنگ را به خوبی هدایت کرد .
مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در پایان ماهیت جنگ های آینده را تکنولوژیک دانست و داشتن دانش نظامی، انتظامی و همچنین مجهز بودن به علم روز دنیا را از دیگر خصوصیات یک فرمانده خوب در نیروهای مسلح عنوان کرد .
214214