ماهان شبکه ایرانیان

زادروز «امه سزر»؛ زبان گویای آفریقای سیاه

"امه سزر"شاعر سیاه پوست مارتینیکی ، در ۲۵ ژوئن ۱۹۱۳میلادی در جزیره مارتینیک ، جزیره ای از مجمع الجزائر آنتی فرانسه متولد شد. مادرش خیاط بود و پدرش کارمند اداره مالیات.

خبرگزاری برنا: "امه سزر"شاعر سیاه پوست مارتینیکی ، در 25 ژوئن 1913میلادی در جزیره مارتینیک  ، جزیره ای از مجمع الجزائر آنتی فرانسه متولد شد. مادرش خیاط بود و پدرش کارمند اداره مالیات.

به گفته مدیران و معلمان دبیرستان "فورد دو فرانس" فرانسه ، "امه سزر"   شاگردی نابغه بود و به ادامه تحصیل در فرانسه تشویق شد.
 
امه سزر 
 
وی در سال 1932 میلادی در کنار تحصیلات عالی ادبی ، نشریه ای را به نام "دانشجوی سیاه" منتشر کرد و در آن برای نخستین بار نویسندگان سیاه پوست می توانستند شیوه های نگارش ادبیات سنتی را مورد نقد و بررسی قرار دهند.

در پایان تحصیلاتش به مدت کوتاهی در دانشگاه تدریس کرد و در سال 1939 میلادی آشنایی با شاعر نامدار سنگالی "لئوپولد سدار سانگور" مسیر زندگی او را تغییر داد.
 
حاصل این دیدار چاپ کتابی بود به نام "دفترچه بازگشت به زادگاه" که در آن برای نخستین بار واژه معروف وی"سیاه وارگی"به چشم می خورد.

"سیاه وارگی"، واژه ای که "امه سزر" آن را در واقع درک سیاه پوست بودن تعریف می کرد ، در تمامی آثار وی حضور دارد.
 
آثاری که در بسیاری از دانشگاه های سراسر جهان مورد مطالعه قرار گرفتند و بار ها در تئاتر معروف "کمدی فرانسز" به روی صحنه آورده شدند.
 
امه سزر 

کارنامه ادبی و هنری "امه سزر" در دوره ای که سه ربع قرن بیستم را در بر می گیرد بسیار پر بار است. وی در مجموع چهارده اثر در زمینه شعر ، جستار و نمایشنامه منتشر کرده است و در ده ها سمینار و کنفرانس بین المللی سخنرانی کرده است.
 
آثار"امه سزر" به بسیاری زبان ها از جمله انگلیسی ، اسپانیولی ، آلمانی و فارسی نیز ترجمه شده است.
 
از وی و در باره  وی ، تا به حال شش اثر در ایران منتشر شده است ، که" برگی از بازگشت به سرزمین مادری" یکی از این آثار است.
 
 "آندره برتون"  شاعر برجسته فرانسوی ،درباره "امه سزر" گفته است: "او نمونه "کرامت" است. "امه سزر" از راه مبارزه و شعر خود ، به آوای "سیاه وارگی" تجسم بخشید ، آوایی که از مرز و بوم "امه سزر" فراتر رفت.
 
آوایی در دفاع از کرامت جهانی و جهان شمول انسان.

"امه سزر" همنوعان خود ، یعنی همه انسان ها را به درک هویت و مسئولیت خود فراخواند و بیش از هر چیز همین ، مایه توان و نیروی او بود.
 
"سزر" می نویسد: " من تبار خود را همان گونه که هست می پذیرم ، اما می خواهم با آن چه کنم؟ "
 
امه سزر

"سزر" در سال 1950میلادی ، در سخنرانی اش درباره استعمار گفت: "تمدنی که توانائی حل مشکلاتی را که با آن درگیر می شود ندارد ، تمدنی مرده است".

بزرگی "امه سزر" نیز در مواجهه و دست و پنجه نرم کردن با مشکلات استعمار و تلاش برای حل روزانه آن ، بدون فرار از آن است.
 
"امه سزر" بدون اینکه علاقه ای به قدرت داشته باشد ، برای انجام مسئولیت خود ، حدود پنجاه سال به عنوان شهردار و نماینده مارتینیک انتخاب شد.

"امه سزر" در کنار فعالیت های فرهنگی و ادبی خود ، در سیاست نیز بسیار فعال بود و چهل و هشت سال نماینده "مارتینیک" در مجلس ملی فرانسه بود و پنجاه و شش سال نیز شهرداری "فور دو فرانس" را به عهده داشت.

"امه سزر" شاعر سیاه پوست مارتینیکی بر اثر بیماری قلبی در سن 94 سالگی در شهر "فورت دو فرانس" فرانسه درگذشت. 
 
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان