ماهان شبکه ایرانیان

موضع انجمن صنفی پتروشیمی درمورد تغییر نحوه محاسبه قیمت خوراک

قائم‌مقام انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به تعیین نحوه محاسبه قیمت خوراک تحویلی به مجتمع‌های پتروشیمی، اظهار کرد: اتحادیه با اصل تصمیم موافق است، به شرط آنکه در نحوه محاسبه میانگین نرخ معاملاتی ارز در سامانه نیما برای شرکت‌های پتروشیمی دقت شود.

موضع انجمن صنفی پتروشیمی درمورد تغییر نحوه محاسبه قیمت خوراک

فریبرز کریمایی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه محصولات شرکت‌های پتروشیمی یا صادر می‌شود و یا در بورس کالا به فروش می‌رسد، اظهار کرد: به شرکت‌های پتروشیمی از نیمه مردادماه اجازه داده شد ارز صادراتی خود را  در بازار ثانویه به فروش برسانند، از سوی دیگر محصولات شرکت‌ها هم در بورس کالا بدون سقف رقابت و بر اساس عرضه و تقاضا فروخته می‌شود، بنابراین طبیعی است که اتحادیه  اصراری روی ماندن نرخ 3800 تومانی برای خوراک ندارد.

وی با تاکید بر اینکه اتحادیه درمورد مکانیزم قیمت گذاری خوراک بحث دارد و بر این باور است که مکانیزم قیمت‌گذاری در این زمینه دچار مشکل است و در اغلب موارد رقابتی نیست، افزود: اما درمورد نرخ تسعیر طبیعی است که وقتی که قرار است ارز خود را در بازار ثانویه به فروش برسانیم و سقف رقابت هم در بورس برداشته شده است، با این تصمیم موافق هستیم.

قائم مقام انجمن صنفی پتروشیمی در ادامه با بیان اینکه نرخ ارز صادراتی شرکت‌های پتروشیمی در سامانه نیما حدود 7500 تا 7600 تومان است، تصریح کرد: شرکت‌های پتروشیمی  یک بخشی از فروشندگان ارز در بازار ثانویه هستند و قرار شده است ارز خود را با نرخ 7500 تا 7600 تومان در بازار ثانویه به فروش برسانند اما سایر صادرکنندگان ارز خود را با نرخ بالاتری به فروش می‌رسانند. بنابراین میانگین نیما بالاتر از نرخی است که شرکت‌های پتروشیمی ارز خود را به فروش می‌رسانند. بنابراین اگر قرار است نرخ تسعیر ارز در هر ماه طبق میانگین نیما محاسبه شود باید فروش خود شرکت‌های پتروشیمی محاسبه شود. شرکت‌های پتروشیمی نمی‌توانند ارز خود را در نیما با قیمت 7500 تومان به فروش برسانند اما چوم میانگین نیما 8200 تومان است خوراک را 8200 تومان تحویل بگیرند.

کریمایی ادامه داد: البته هنوز اصل مصوبه را ندیده‌ایم. اما نمی‌تواند طبق فروش شرکت‌های پتروشیمی نباشد. در غیر این صورت یا شرکت‌های پتروشیمی هم باید اجازه داشته باشند مانند سایر صادرکنندگان  ارز خود را طبق عرضه و تقاضا در نیما به فروش برسانند یا اگر قرار است ارز صادراتی خود را برای کمک به دولت و برای تثبیت بازار با نرخ 7500 تومان به فروش برسانند خوراک را هم باید با همین نرخ دریافت کنند نه با میانگین کل نیما. بنابراین اتحادیه با اصل تصمیم موافق است اما باید در نحوه محاسبه میانگین نرخ معاملاتی ارز در سامانه نیما برای شرکت‌های پتروشیمی دقت شود.

بر اساس این گزارش، هیئت وزیران در نشست عصر یکشنبه (هشتم مهرماه) به ریاست  رئیس جمهوری، نحوه محاسبه قیمت میعانات گازی، گاز طبیعی خوراک تحویلی به واحدهای پتروشیمی داخلی را تعیین کرد. با تصویب هیئت وزیران، از ابتدای مهرماه امسال در محاسبه قیمت میعانات گازی، گاز طبیعی خوراک و دیگر خوراک‌های تحویلی به واحدهای پتروشیمی داخلی، نرخ تسعیر ارز در هر ماه برابر با میانگین نرخ معاملاتی ارز در سامانه نیما خواهد بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان