به گزارش ایرنا، 'محمد نصیر' وزیر علوم، تحقیقات و آموزش عالی جمهوری اندونزی در این دیدار که عصر چهارشنبه در جاکارتا انجام شد، ضمن ابراز علاقه برای همکاری با ایران، اعلام کرد به صورت جدی از دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشورش برای همکاری با ایران حمایت خواهد کرد.
'سعید سرکار' دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو جمهوری اسلامی ایران نیز در این دیدار که 'ولی الله محمدی نصرآبادی' سفیر کشورمان در اندونزی حضور داشت، گزارشی از فعالیت ها و پیشرفتهای ایران در حوزه فناوری نانو ارایه کرد.
به گفته وی، قاره آسیا نقشی اساسی در توسعه فناوری نانو دارد و بیش از 50 درصد تولید علم در حوزه نانو توسط کشورهای این قاره کهن انجام می شود، لذا کشورهای آسیایی به ویژه کشورهای مسلمان می توانند با همکاری در زمینه های علمی و صنعتی، نقشی پیشرو در حوزه نانو داشته باشند.
هیات ستاد توسعه فناوری ایران همچنین صبح روز چهارشنبه از مرکز تحقیقات علم و فناوری اندونزی بازدید کرد.
در ابتدا این بازدید در نشست مشترکی بین مقامات ایران و این مرکز تحقیقاتی 'پوسپیتک' اندونزی، توانمندی ها و ظرفیتهای دو طرف معرفی شد.
مرکز 'پوسپیتک' Puspitek بزرگترین مرکز تحقیقاتی اندونزی است که از بیش از 40 سال پیش نقش مهمی در پشتیبانی از صنایع این کشور جنوب شرق آسیا برای ورود به عرصههای جدید صنعتی به ویژه حوزه دارو و سلامت داشته است.
دو طرف در پایان نشست علاقمندی خود را برای همکاری در زمینه های فناوریهای نانو در حوزه دارو، انرژی و غذا و کشاورزی اعلام کردند.
دبیر ستاد فناوری نانو ایران و هیات همراه از تعدادی از آزمایشگاههای این مرکز تحقیقاتی و پروژه های در دست انجام آنها در حوزه نانو بازدید کرد.
وی روز سه شنبه نیز با 'ایرلنگا هارتارتو' وزیر صنایع جمهوری اندونزی دیدار و برای توسعه همکاری های در بخش نانو رایزنی کرد.
وزیر صنایع اندونزی در دیدار دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ایران علاقمندی کشورش را برای توسعه همکاری ها در زمینه انتقال فناوری نانو به صنایع اندونزی اعلام کرد.
این دیدارها پیرو مذاکرات سال گذشته دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری کشورمان با 'جوکوو ویدودو' رئیس جمهور اندونزی انجام شد که وی یکی از زمینه های علاقمندی جاکارتا برای همکاری با تهران را حوزه فناوری نانو اعلام کرده بود.
اندونزی علاوه بر اینکه می تواند یک بازار بزرگ برای محصولات فناوری نانو ایران باشد، در زمینه سرمایه گذاری مشترک نیز میتواند پایگاه خوبی برای منطقه جنوب شرق آسیا محسوب شود.
آساق**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی