به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از فرارو، در حالی که امیدواریها برای برقراری صلح همزمان با مذاکرات آمریکا و طالبان افزایش یافته است اما «فرامرزتمنا» بر این باور است که توافق احتمالی آمریکا با طالبان نمیتواند منجر به پایان جنگ در این کشور شود.
رئیس سابق مرکز مطالعات استراتژیک وزارت خارجه افغانستان خاطرنشان کرد که در جنگ افغانستان علاوه بر طالبان و آمریکا طرفهای داخلی و خارجی بسیاری دخیل هستند.
وی دولت افغانستان، رهبران جهادی، پاکستان و روسیه و برخی از کشورهای همسایه این کشور را از سایر طرفهای اثر گذار در معادلات جنگ و صلح این کشور عنوان کرد.
تمنا تاکید کرد: تا زمانی که اجماعی بین طرفهای یاد شده بوجود نیاید جنگ در این کشور پایان نخواهد یافت.
رئیس سابق مرکز مطالعات استراتژیک وزارت خارجه افغانستان اظهار داشت: حتی اگر طالبان به میز مذاکره حاضر شوند و بین آمریکا و طالبان توافقنامه صلح امضا شود نیز بهمعنای پایان جنگ و برقراری صلح و ثبات در افغانستان نیست.
وی افزود: تا زمانی که تمام بازیگران با دولت و مردم افغانستان همسو نشوند، صلح پایدار در این کشور برقرار نخواهد شد.
رئیس سابق مرکز مطالعات استراتژیک وزارت خارجه افغانستان تصریح کرد، احتمالاً بر اثر این مذاکرات صلح موقت و آتشبس سه ساله یا دو ساله برقرار شود، اما ریشههای ساختاری خشونت از بین نخواهند رفت.
این اظهارات در حالی صورت میگیرد که پنجمین دور از مذاکرات آمریکا و طالبان در قطر در حال برگزاری است و دو طرف درباره مسائل سرنوشتسازی از جمله آتشبس و آغاز مذاکرات با دولت افغانستان مذاکره خواهد شد.