به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، تظاهرات جلیقه زردها در فرانسه در حالی وارد چهارمین ماه خود شده که خشونت پلیس و درگیری با معترضان در جریان این تظاهرات با وجود انتقادات گسترده همچنان ادامه داشته است.
به گفته منابع فرانسوی، این خشونت و درگیری در جریان هجدهمین شنبه شدت زیادی به خود گرفته است.
روز شنبه نیز تظاهرات در بسیاری از شهرهای فرانسه برگزار شد؛ در شهر پاریس معترضان جلیقه زرد به سمت «آرک دو ترایمف» (طاق پیروزی) در انتهای خیابان شانزلیزه حرکت کرده و در آنجا تجمع کردند.
تظاهرکنندگان در شانزلیزه اقدام به حفر سنگفرش کف خیابان و پرتاب سنگ کردند و پلیس نیز همچون هفتههای گذشته به اقدامات خشونتبار متوسل شد.
بیشتر بخوانید: اعتراض جلیقه زردها وارد هجدهمین هفته شد
در این تظاهرات از گاز اشکآور و گلوله پلاستیکی علیه تظاهرات کنندگان استفاده شده است.
وزارت کشور فرانسه شمار افراد حاضر در این تظاهرات را حدود 40 هزار نفر اعلام کرده است.
تعدادی خودرو و ساختمان در جریان تظاهرات روز شنبه به آتش کشیده شده است، 200 نفر از سوی پلیس بازداشت شده و 60 نفر دیگر نیز مجروح شدهاند.
استفاده از روشهای خشونتبار از سوی پلیس فرانسه در حالی صورت میگیرد که این خشونتها هدف انتقادات گسترده داخلی و خارجی قرار گرفته است.
سازمان ملل اوایل ماه جاری از پاریس خواست تا تحقیقاتی درباره استفاده بیش از حد خشونت علیه جلیقه زردها در فرانسه انجام بدهد.
در همین حال جمعی از جراحان و چشم پزشکان فرانسوی، طی نامهای به امانوئل مکرون، رئیس جمهور این کشور مبنی بر دستور فوری توقف قانونی استفاده از سلاح مرگبار به نام فلش بال از سوی پلیس در تظاهرات شدند.
در پی تشدید خشونتها در فرانسه امانوئل مکرون مجبور به تشکیل اتاق بحران با حضور نیروهای امنیتی شده است.
جنبش موسوم به «جلیقه زردها» از روز هفدهم ماه اکتبر سال 2018 و در اعتراض به افزایش بهای سوخت در فرانسه به راه افتاد.
تظاهرات جلیقه زردها در فاصله کوتاهی در سراسر فرانسه و همچنین دیگر کشورهای اروپایی به جنبشی گسترده علیه سرمایهداری تبدیل شد.
بیشتر بخوانید: از قطع شدن دست یک معترض تا کتک زدن معلولان
پلیس فرانسه در جریان این تظاهرات، برای متفرق کردن جمعیت انواع روشهای خشونتبار شامل استفاده بیش از حد از گاز اشکآور، گلوله پلاستیکی، ضرب و شتم و خودروی آبپاش را به کار بست.
این خشونت گسترده که مورد انتقاد گروههای مختلف در داخل فرانسه و خارج از این کشور قرار گرفت، گروههای مختلف شامل زنان و افراد معلول را نیز تحت تأثیر قرار داد.