به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومیمراکز فرهنگی هنری منطقه هشت و فرهنگسرای گلستان، ویژه برنامه «زندگی دوم» با محوریت آموزش سوادرسانهای در «دبیرستان غیرانتفاعی مهرنامیبرتر» با حضور کارشناس برنامه آقای هربد قضائی کارشناس ارشد برق_مخابرات برگزار شد.
هربد قضائی دراین برنامه با بیاناینکه خوشبختانه همه ما دور یا نزدیک، کم یا زیاد با رسانههای متداول امروز آشنایی و سر و کار داریم، گفت: اگر بخواهم نمونه کوچکی از بکارگیری سواد رسانهای را عنوان کنم باید بگویم همینکه ما میدانیم باید برای چه استفادهای کدام اپلیکیشن را روی موبایل خود نصب کنیم یعنی بخشی از سواد رسانهای را داریم.
وی با اشاره به سرعت زیاد گسترش رسانههای مختلف در دهه اخیر که واقعا تعجب آور است، افزود: میتوان به اهمیت موضوع سوادرسانهای پی برد متأسفانه وقتی صحبت از سواد رسانهای میشود نوجوانها و جوانها فکر میکنند کسی قرار است بیاید و مدام تأکید کند استفاده از تلگرام و واتس آپ و غیره بد است یا به قول خودشان یکی که تصور توطئه دارد میخواهد بگوید که نباید ازاین فضا استفاده کرد.
این کارشناس فضای مجازی با بیاناینکه خوشبختانه پیدایش و تداوم شکل گیری ابزارهای رسانهای جدید درست در زمان ما اتفاق افتاده است، اظهار داشت: بحث سوادرسانهای در حقیقت معتقد است که تکنولوژی بوجود آمده باید مورد استفاده قرار بگیرد و ما برخلاف نسل قبل باید به دنبال استفاده کردن از ابزارهای ارتباطی جدید باشیم.
قضائی با تأکید براینکه ترس از فضای مجازی و رسانههای جدید کاملا طبیعی است، تصریح کرد: همه تجربه استفاده ازاین فضا و شنیدن صحبتهایی در مورد فاش شدن اطلاعات شخصی، ورود به حریم خصوصیمان و هزار و یک اتفاق تلخ دیگر از فضای جدید مجازی و رسانهای را داریم که باعث نگرانه شدنمان میشود.
وی خاطر نشان کرد: هیچکس نمیتواند منکر خطرات فضای مجازی شود هیچکس هم در مقابل نمیتواند خوبیها و کارآییهای فضای مجازی را نادیده بگیرداین فضای رسانهای مجازی در حقیقت حکم تیغ دولبهای را دارد که هر کاری از عهده اش ساخته است.
این کارشناس سواد رسانه با بیاناینکه تلویزیون و رادیو جزو رسانههای اولیهای بودند که یک ارتباط کاملا یک طرفه راایجاد میکردند، عنوان کرد: نقطه ضعفاین نوع رسانهها در همین ارتباط یک طرفه بوده و هست زیرا مادامیکه کاربر نتواند یک ارتباط دوسویه از رسانه دریافت کند استفاده از ان برایش جذابیتی ندارد.
وی یاداور شد: نسل بعدی از رسانههای کامپیوترهای شخصی بودند که امکان استفاده، بارگذاری و دریافت را محقق میکردند نسل بعدی رسانهها با استقبال مردم مواجه شدند چون استفاده از وبلاگها باعث انگیزه بیشتر مردم شد.
قضائی با بیاناینکه نیازسنجی و شناخت اولین قدم در استفاده از ابزارهای رسانهای مجازی است، ادامه داد: شما در اولین قدم باید شناخت درستی از نیازهایتان داشته باشید و در قدم بعدی بتوانید یک ابزار مناسب برای رفع نیازمان پیدا کنیم و در نهایت مطمئن باشیماین لب تاپ یا موبایل میتواند نیاز ما را برآورده کند.
وی با اشاره بهاینکه معتاد به فضای مجازی و رسانههایاین نوع تقریبا شبیه به اعتیادهای عادی و معمول است، تصریح کرد: همانطور که یک معتاد در پاسخ به دلیل استفاده از موادمخدر میگوید نمیدانی چه لذتی دارد کسی هم که معتادفضای مجازی میشود دقیقا همین نظر را دارد اما نکتهاینجاست که چطور امروز با اطلاع رسانیهایی که در مورد فضای مجازی صورت گرفته جوانها به عواقب آگاه تر شده اند پس میتاون انتظار داشت که بعد از یک دوره اطلاع رسانی سریع هم بتوانیم شاهداین باشیم که نسل جوان کمتر دچار آسیبهای فضای مجازی شوند.