ماهان شبکه ایرانیان

ویژه‌های مشرق؛

موسویان: اگر با ترامپ توافق نکنیم،جنگ می‌شود/ جلایی پور و تَکرار ترفند دیوارکشیدن در پیاده روها

طیف اصلاح طلب نه «کارنامه قابل دفاع» دارد و نه «برنامه ای برای رفع مشکلات مردم». بنابراین در اقدامی مسبوق به سابقه به ترفند پرتکرار خود رجوع کرده است و آن چیزی نیست جز رقیب هراسی و آینده هراسی.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

**جلایی پور و تَکرار ترفند «دیوارکشیدن در پیاده روها»

«حمیدرضا جلایی پور» از فعالین فتنه 88 در مصاحبه با روزنامه شرق گفت:«اصلاح‌طلبان در همین انتخابات در تهران لیست نمی‌دهند؛ ولی به مردم توصیه می‌کنند به تندروها رأی ندهید؛ چون تندروها اگر مجال پیدا کنند، نقشه‌های بدی در سرشان دارند. باید به مردم توضیح داد که "تندروها" دنبال چه نوع دولت جوان رادیکالی هستند؟ دنبال دولتی هستند که نمی‌خواهد در سیاست‌های داخلی و خارجی‌تجدید نظر کند. ‌این احتمال وجود دارد که ممکن است به جایی برسیم که ذکر نام جمهوری به قول حسن روحانی جرم تلقی شود؛ آنها به دنبال حذف اینترنت و جایگزینی آن با اینترانت یا حداقل دنبال فیلترینگ گسترده هستند؛ آنها به دنبال تثبیت این آرایش سیاسی و دوگانه‌کردن کاذب و چکشی و غیرپلورالیستی هستند.ما باید بگوییم حتی اگر تندروها ‌ مجبور به تعدیل در سیاست خارجی و سیاست‌های اجتماعی شوند، این دولت جوان مخالف نیروهای دموکراسی‌خواه و طرفدار تکثر و حکومت قانون است و خواهد بود. باید روشنگری کرد».

جلایی پور در ادامه گفت:«تندروهای ما تندروی نوع چینی هم نیستند. در نوع چینی در حکمرانی، شرایط اقتصادی مردم و تعامل اقتصادی با جهان خیلی مهم و جدی تلقی می‌شود. تندروهای ما فقط با توسعه سیاسی مشکل ندارند؛ با توسعه اقتصادی و اجتماعی هم مشکل دارند...مسئله ما و همه، شرایط بغرنج کشور است. برای عبور از این وضعیت ما (یعنی حاکمیت، جامعه مدنی و شهروندان) به «حکمرانی» خوب نیاز داریم؛ یعنی به تناسب اختیارات و مسئولیت‌ها در اداره کشور به شفافیت، حاکمیت برابر قانون برای همه، توزیع عادلانه منابع و سیاست خارجی نرمال نیاز داریم».

این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه گفت:«تندروها ‌مخالف رعایت معیارهای دموکراسی هستند؛ به‌همین‌دلیل به‌شدت مخالف اصلاح‌طلبان هستند؛ چون گفتمان اصلاح‌طلبی تقویت دموکراسی در ایران است...اصلاح‌طلبان در نقد خود به جمهوری اسلامی حاضر نمی‌شوند ذره‌ای آسیب به سرزمین ایران وارد شود. اصلاح‌طلبان با ایستادگی مدنی تندروها را ‌ ‌به یک حکمرانی خوب دعوت می‌کنند».

جلایی پور با تکرار ترفند «اگر طرف مقابل پیروز شود، در پیاده روها دیوار خواهد کشید»! مدعی شده است که در صورت پیروزی طیف جوان و انقلابی، خفقان در کشور ایجاد شده و حتی ذکر نام جمهوری نیز جرم تلقی می شود!

طیف اصلاح طلب نه «کارنامه قابل دفاع» دارد و نه «برنامه ای برای رفع مشکلات مردم». بنابراین در اقدامی مسبوق به سابقه به ترفند پرتکرار خود رجوع کرده است و آن چیزی نیست جز رقیب هراسی و آینده هراسی.

مردم باید در مقابل این ترفند غیراخلاقی و غیرحرفه ای و مغایر با منافع ملی، هوشمندانه عمل کرده و با انتخاب صحیح، مجلسی کارآمد را بر سر کار بیاورند.  

** موسویان:اگر با ترامپ توافق نکنیم،جنگ می شود

«حسین موسویان» عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای که اکنون در آمریکا اقامت دارد، در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «من از اول پیروزی ترامپ در تحلیل و مصاحبه‌های متعدد مکرر بر چند نکته تاکید کرده‌ام؛ اول: ترامپ به ظاهر شخصا نه به ‌دنبال جنگ است و نه تغییر رژیم. او یک توافق با ایران می‌خواهد که از نظر سیاسی داخلی قابل بهره‌برداری باشد و بتواند به‌عنوان معامله‌ای بهتر از معامله اوباما بفروشد. در عین حال با وجود ترامپ و شرایط دیگری همچون حضور کوشنر داماد او در کاخ سفید، نتانیاهو فرصتی تاریخی پیدا کرده که اهداف خود علیه ایران را عملیاتی کند. او عربستان و امارات را هم کاملا در اختیار گرفته و با تشکیل یک محور جدید اقدام علیه ایران، با تمام ظرفیت و قدرت وارد عمل شده است. خروج ترامپ از برجام، تعیین سپاه به‌عنوان سازمان تروریستی، تحریم مقام معظم رهبری، تحریم وزیر خارجه، ترور سردار سلیمانی؛ ازجمله اقداماتی است که این محور شرارت با حمایت کادر اصلی تیم ترامپ اعم از پمپئو، جان بولتون یا جانشینش او برایان؛ به نتیجه رسانده‌اند».

موسویان در ادامه گفت: «اولویت آنها این است که فشارها و تحریم‌های فعلی که باز هم تشدید خواهد شد، منجر به فروپاشی ایران از داخل شود. اما اگر نشد، سعی خواهند کرد، سه چهار ماه به انتخابات نوامبر آینده آمریکا(آبان 99)، ترامپ را وارد درگیری نظامی علیه ایران کنند. سناریو محتمل هم این است که حادثه‌ای در منطقه سازماندهی کنند که چند ده آمریکایی کشته شود، بلافاصله ایران را متهم و بعد هم ترامپ را در شرایطی قرار دهند که گزینه‌ای جز اقدام نظامی نداشته باشد. این برداشت را در دوسه سال گذشته، در مقالات و مصاحبه‌های متعدد در رسانه‌های داخلی و خارجی و در سمینارها مکرر گفته‌ام».

این عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای در ادامه گفت:«ایران در شرایط فعلی، حاضر به گفت‌وگو با آمریکا به دلایل بدعهدی و... نیست. اما اینکه ایران تا پایان دور اول ریاست جمهوری ترامپ، چه استراتژی و اقداماتی را داشته باشد و تا کجا بتواند آنها را به پیش ببرد، یک عامل تعیین‌کننده است... برنامه‌ها و اهداف رژیم صهیونیستی علیه ایران مشخص است. محور شرارت می‌خواهد اهداف خود را تا قبل از انتخابات آینده ریاست جمهوری در آمریکا، این کشور را به نقطه غیرقابل بازگشت برساند تا احتمال توافق ایران و آمریکا در دور بعدی ریاست جمهوری به صفر برسد. لذا باید دید تا چه مرحله پیش خواهند رفت. در داخل آمریکا هم تقریبا وضع به‌گونه‌ای است که ترامپ خواستار گفت‌وگو است اما تیم اصلی‌اش، او را به سمت اهداف اسرائیل پیش می‌برد».

موسویان تاکید کرد که یکی از فاکتورهای تعیین سرنوشت تقابل جاری ترامپ با ایران، سیاست مقاومتی ایران است.

این عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای، مدعی شده است که ترامپ به دنبال جنگ و تغییر حکومت ایران نیست، بلکه هدف رئیس جمهور آمریکا، توافق با ایران است. موسویان در ادامه تاکید کرده است که سران رژیم صهیونیستی و آل سعود و مقامات جنگ طلب آمریکایی، در پی آن هستند که تا پیش از آبان 99، یک جنگ از سوی آمریکا علیه ایران به راه بیندازند. وی تلویحا گفته است که اگر ایران در سیاست مقاومتی خود در مقابل آمریکا تجدید نظر کند و به سوی توافق برود، دیگر بهانه ای برای جنگ علیه ایران وجود نخواهد داشت.

متاسفانه این عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای، نه از روابط بین الملل و نه از ساختار حاکمیت آمریکا شناخت صحیحی ندارد.

رهبر معظم انقلاب- خرداد 98- با اشاره به صحبت‌های «آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن مبنی بر اینکه ترامپ به او گفته «آمریکا قصد تغییر رژیم در ایران را ندارد»، تأکید کردند:«مشکل ما با آمریکایی‌ها موضوع تغییر رژیم نیست، زیرا آنها اگر چنین قصدی هم داشته باشند، قادر به اجرای آن نیستند، همانطور که رؤسای جمهور قبلی آمریکا، در چهل سال گذشته، برای نابودی جمهوری اسلامی ایران تلاش کردند اما نتوانستند. اینکه ترامپ می‌گوید قصد تغییر رژیم را ندارد یک دروغ است زیرا اگر می‌توانست این کار را انجام دهد، انجام می‌داد اما نمی‌تواند».

مقام معظم رهبری همچنین-30 تیر 97- تصور حل مشکلات کشور با مذاکره یا رابطه با آمریکا را خطایی واضح خواندند و افزودند:«آمریکا با اصل نظام اسلامی مشکل اساسی و مبنایی دارد، ضمن اینکه کشورهای فراوانی در آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین هستند که با آمریکا رابطه دارند اما همچنان با مشکلات فراوان دست به گریبانند».

ایشان همچنین-24 اردیبهشت 98- فرمودند:«مذاکره با آمریکا سم است، تا وقتی آمریکا این است که الان هست و مذاکره با دولت کنونی آمریکا یک سم مضاعف است. مذاکره یعنی معامله و داد و ستد اما آنچه در نظر آمریکاست، نقاط قوت ماست».

اکنون تحریم ها به سقف خود رسیده است و در عین حال نتوانسته هدف اصلی مقامات آمریکایی را برآورده کند.دقت داشته باشید که تحریم ها در ایجاد وضع فعلی اقتصادی در کشور بین 20 تا 30 درصد نقش داشته و 70 الی 80 درصد علت وضع موجود، سوءمدیریت در دولت است.

از سوی دیگر، آمریکا به دلایل متعدد وارد جنگ با ایران نخواهد شد. کاخ سفید در پی آن است تا نتیجه ای که از تحریم و جنگ نتوانسته به دست بیابد، با مذاکره به دست آید و آن چیزی نیست جز از بین بردن تمامی مولفه های قدرت ساز ایران.

متاسفانه آقای موسویان و همقطاران وی، اصرار دارند که تجربه عبرت آموز و پرهزینه برجام به فراموشی سپرده شود.جنتلمن های پشت میز مذاکره،همان تروریست های فرودگاه بغداد هستند. ملت ایران با قاتلان سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی مذاکره نخوهد کرد.

**صوفی:شورای نگهبان،گفتمان اصلاحات را ردصلاحیت کرد

«علی صوفی» وزیر تعاون دولت اصلاحات و عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفت:«در انتخابات مجلس دهم نیز با وجود اینکه باز هم رد صلاحیت گسترده وجود داشت اما به این معنایی که در انتخابات مجلس یازدهم با آن روبه‌رو شدیم، اتفاق نیفتاد. در این دوره انتخابات دیگر رد صلاحیت کاندیداها مطرح نیست؛ بلکه رد صلاحیت گفتمان اصلاحات است. یعنی اساسا تصمیم گرفته‌اند تنها یک گفتمان را به رسمیت بشناسند که آن هم گفتمان اصولگرایی است. هر چند در دل اصولگرایان هم طیف‌هایی گوناگون وجود دارد ولی هیات‌های نظارت گفتمان اصلاح‌طلبی را هدف قرار داده‌اند».

صوفی در ادامه گفت:«با توجه به شعارهای زمان انقلاب همچون «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» متاسفانه انتظاری که مردم از حاکمیت دارند با آنچه اکنون با آن مواجهند، فاصله دارد و برخی مولفه‌های اساسی این شعارها تقلیل یافته است. اینکه افراد را رد صلاحیت می‌کنند و انتظار دارند که نماینده مجلس مطیع باشد و نظر ندهد، شکل ساده حکومت است. به بیان دیگر استقرار قدرت و تعلیم اطاعت، ساده‌ترین شکل حکومت است...وقتی مجلس تک‌صدایی شود قطعا به دنبالش فساد می‌آید».

اصلاح طلبان در هفته های اخیر با فضاسازی دروغین اینگونه القاء کرده اند که این طیف با ردصلاحیت گسترده از سوی شورای نگهبان مواجه شده است.

این در حالی است که «پروانه مافی» نماینده اصلاح طلب مجلس در روزهای گذشته صراحتا اعلام کرد:«این موضوع که اکثر نمایندگان اصلاح‌طلب رد صلاحیت شده‌اند، غلط است و اتفاقاً اکثریت آنها تأیید صلاحیت شده‌اند. اکثر نمایندگان خانم در مجلس نیز تأیید صلاحیت شدند».

مستندات موجود حکایت از آن دارد که در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی، اصلاح طلبان نه‌تنها کمبود نامزد ندارند بلکه با تراکم و ترافیک کاندیدا مواجه‌اند و بخش قابل‌توجهی از 7 هزار نامزد تأییدشده انتخابات مجلس، اصلاح‌طلب هستند.

چندی پیش «حسین مرعشی» عضو شورای سیاستگذاری حزب کارگزاران و از فعالین اصلاح طلب، گفته بود:« تمام سازوکار انتخاباتی ما روشن است فقط ما خیلی دستمان را رو نمی‌کنیم که رو دست نخوریم».

برخلاف فضاسازی این روزهای اصلاح طلبان، این طیف هم چند برابر صندلی های مجلس کاندیدا دارد و هم با تمام قدرت در انتخابات شرکت خواهد کرد، اما همانطور که مرعشی نیز تاکید کرده است، این جریان طوری وانمود می کند که در انتخابات حضور نمی یابد.

این ترفند اصلاح طلبان با چند هدف عمده صورت می گیرد. اول اینکه طیف مقابل را دچار «خطای محاسباتی» کند. دوم اینکه با «مظلوم نمایی»، احساسات مردم را برانگیخته و رأی مردم را به سوی خود سرازیر کند. سوم اینکه، ژست طلبکار به خود گرفته و از پاسخگویی درباره کارنامه دولت و کارنامه لیست امید مجلس دهم شانه خالی کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی