ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

استقبال ظریف از پیروزی بایدن!/ چرا ایران سربازان آمریکایی را در عین‌الأسد نکشت؟

یک فعال اصلاح‌طلب با استقبال از پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا اینطور اظهار کرده است که: او نمی‌گذارد یک کاندیدای نظامی در ایران پیروز انتخابات ۱۴۰۰ شود!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز 07:30 با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

بایدن نمی‌گذارد یک کاندیدای نظامی در ایران پیروز شود!

"فیاض زاهد"، از حامیان رئیس‌جمهور روحانی و فردی که گفته بود "ما از انقلاب 57 خاطره خوبی نداریم"! در بخشی از مصاحبه با شماره شنبه گذشته روزنامه آرمان ملی با استقبال از پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا گفته است:‌

"در ایران آمدن بایدن و ترامپ هیچکدام فرقی برای ایران ندارند و ما سیاست خودمان را داریم. در ایران کسی برای بایدن گل قرمز نخواهد فرستاد. این احتمال وجود دارد که خوش‌بینی‌ها نسبت به پیروزی بایدن در انتخابات به تدریج جای خود را به ناامیدی بدهد. با این وجود فرآیند عمل سیاسی افزایش پیدا خواهد کرد. اگر قرار است دولتی در ایران در چهار سال آینده با بایدن کار کند احتمالا یک دولت امنیتی و نظامی نخواهد بود. همان‌گونه که اوباما در دوران ریاست‌جمهوری خود راه را بر احمدی‌نژاد بست در این دوره نیز این اتفاق تکرار خواهد شد."

او می‌افزاید: در چنین شرایطی شانس افراد میانه‌رو مانند علی لاریجانی، اسحاق جهانگیری و محمد شریعتمداری افزایش پیدا خواهد کرد؛ افرادی که به صورت همزمان مورد اعتماد حاکمیت و جریان اصلاحات هستند. بنده معتقدم ما در آینده به سمت چنین رویکردی گام خواهیم برداشت. از سوی دیگر در صورتی که دغدغه‌های مقام معظم رهبری دقیقا رعایت شود در این دوران احتمال مذاکره وجود دارد.[1]

*مشابه این اظهارات چاکرمآبانه آقای زاهد؛ پیش از این توسط برخی مقامات دولت آقای روحانی هم به گوش رسیده بود که در فرایند توافقات خود با طرف خارجی گفته بودند اگر مذاکرات ما و شما شکست بخورد، جریان رقیب ما در ایران پیروز انتخابات‌ها می‌شود![2]

جالب است که آقایان فکر می‌کنند این نگاه نوکرمآب و منتظر چاکری (که دشمن لطف کند بر انتخابات ما تأثیری در راستای منافع طیف ما بگذارد!) در کاخ سفید هم هست و یانکی‌های آمریکایی هم مثل اینان حاضرند دشمنی‌های حیثیتی را کنار بگذارند و امتیازی به حریف بدهند.

این در حالی است که در ایام دولت اول آقای روحانی از سوی برخی تحلیلگران دلسوز، بارها و بارها این هشدار داده شد که بر عکس تفکر موجود در ستاد مشترک دولت و اصلاح‌طلبان اما دشمنان خارجی ما هرگز به حرفی مبهمی به نام "بازی برد_برد" معتقد نیستند و تا آخرین نفس به دنبال ضربه‌زدن به ایران و منافع کشورمان هستند.

تحلیلی که دشمنی‌های مکرر آمریکای اوباما در ماجراهایی مثل شارژ داعش و یا تحریم ایران در صبح روز امضای برجام؛ همگی بر آن صحّه گذاشت اما ستاد مشترک دولت و اصلاح‌طلبان نسبت به این قضیه گویا همچنان دچار نابینایی است.

از سوی دیگر، بایستی به این نکته واقف بود که نه اقلیت چند نفری اصلاح‌طلبان ایرانی قادر به تأثیرگذاری در انتخابات آمریکاست و نه کاخ سیاه آمریکا در حد و اندازه‌ای است که بخواهد انتخابات ریاست جمهوری در ایران را راهبردی کند.

البته در این میان نباید از نقش وسواسان خنّاس غافل شد که در ایران نشسته‌اند و حرف‌هایی می‌زنند از این قبیل که اصولگرایان طرفدار ترامپ بودند، مشکلات امروز کشور به دلیل تحریم‌های آمریکاست، مذاکره مساوی با ارزانی است و... زیرا بدیهیست که اگرچه آمریکا هیچ قدرتی برای تسلّط بر امورات مختلفه ایران (اعم از سیاست و امنیت و اقتصاد و...) ندارد اما اگر حرف‌هایی از قبیل سخنان بالا با روشنگری خواص مواجه نشود و کسانی از مردم فریب بخورند؛ آنگاه هرگز بعید نیست که آمریکا بدون هیچ هزینه‌ای و با میانداری عشّاق خود در داخل ایران؛ صاحب ابزارهای روانی شود و بتواند با عملگری و پروپاگاندا در انتخابات ایران، گزینه‌های جهادی را از دسترس مردم دور کند.

لازم به تأکید است که اظهارات زاهد و همه ملتمسین تأثیرگذاری آمریکا در انتخابات ایران؛ ناقض صریح گزینه "آزادی" است که مردم ایران در انقلاب سال 57 به آن دست یافتند و دست اجنبی را از مداخله در امورات کشور قطع کردند.

این تفسیر بهتر نشان می‌دهد که چرا زاهد و امثال او از انقلاب اسلامی مردم ایران در سال 57 خاطره خوشی ندارند...

***

چرا ایران سربازان آمریکایی را در عین‌الأسد نکشت؟

حسین امیرعبداللهیان، دیپلمات ارزشی کشورمان و مشاور بین‌الملل رئیس مجلس، در یک مصاحبه با شماره شنبه گذشته روزنامه همشهری در پاسخ به این نظر خبرنگار که می‌گوید: "درباره ترور سردار سلیمانی و به‌خصوص عملیات عین‌الاسد یک ابهام وجود دارد که آن را از حالت انتقام خارج می‌کند به‌خصوص اینکه گفته می‌شود ایران عمدا به شکلی عملیات کرده که آمریکا کشته ندهد، یا اینکه گفته می‌شود آمریکایی‌ها از عملیات ایران اطلاع داشته‌اند" تصریح کرده است:

اولا جمهوری اسلامی ایران هنوز انتقام خون سردار سلیمانی را نگرفته است. در آن شب ترور دو اتفاق افتاد، یکی حمله نظامی آمریکایی‌ها به‌ خودروی سردار سلیمانی و همراهانش بود و دیگری به شهادت رساندن سردار سلیمانی و ابومهدی مهندس و همراهانشان. انتقامی که ایران تا الان گرفته انتقام خودروی منهدم شده سردار سلیمانی بوده است و انتقام از آمریکایی‌ها در دستور کار است. وجه کلان این انتقام خروج آمریکایی‌ها از منطقه است اما این خروج جزئیات و تفاسیری دارد که در زمان خودش جهانیان خواهند دید ابعاد این انتقام چقدر ویژه و تأثیرگذار است.

او سپس می‌افزاید:

"درباره عملیات انتقام باید اشاره کنم وقتی قرار شد ایران 13موشک بالستیک نقطه‌زن به سمت پایگاه استراتژیک عین‌الاسد شلیک کند قبل از عملیات نخست‌وزیر وقت عراق در جریان قرار گرفت، البته نخست‌وزیر وقت عراق اطلاع نداشت ایران کجا را می‌خواهد بزند اما می‌دانست نقطه‌ای در خاک عراق هدف قرار می‌گیرد، این به لحاظ حقوق بین‌الملل و رعایت همسایگی بود که لازم بود ضمن اینکه دفاع مشروع را حق خود می‌دانستیم نخست‌وزیر عراق را در جریان قرار بدهیم، البته این برداشت وجود داشت که وقتی نخست‌وزیر عراق در جریان قرار بگیرد ممکن است عراقی‌ها آمریکایی‌ها را در جریان موضوع قرار دهند. برای ایران این مهم بود که سربازان آمریکایی که خانواده‌شان نگران وضعیتشان هستند هدف نباشند، چون این برای ما عامل اقتدار نیست که سربازان ساده آمریکایی را در پایگاهشان مورد هدف قرار بدهیم، برای ما مهم این بود که پیام اقتدار ارسال شود و هیمنه آمریکایی‌ها خرد شود."

امیرعبداللهیان تصریح می‌کند: آمریکایی‌هایی که پیام داده بودند اگر بزنید پنجاه و چند نقطه را هدف قرار می‌دهیم در نتیجه اصلا اینطور نبود که آمریکایی‌ها بدانند ایران کجا را قرار است بزند و این پیام اقتدارآمیز بود که شما به آمریکایی‌ها بگویی شما را می‌زنیم و در عراق هم می‌زنیم، بالاخره آمریکایی‌ها در عراق 12 پایگاه داشتند و می‌توانستند احتمال دهند هر یک از این پایگاه‌ها و یا همه آنها هدف قرار بگیرد اما استراتژیک‌ترین، مهم‌ترین و پرامکانات‌ترین پایگاه که در دورترین نقطه هم بود هدف قرار گرفت.[3]

*حمله موشکی ایران به مهمترین پایگاه نظامی آمریکا در کشور عراق، یکی از بیسابقه‌ترین رخدادهای نظامی است که اقتدار و هژمونی آمریکا را در چشم جهانیان شکست.

مقوله‌ای که البته بنا به گفته مقامات ارشد کشورمان، گام نخست "انتقام سخت" است و این عملیات فاز مهم‌تر دیگری دارد که در وقت و شرایط مقتضی انجام خواهد شد.

مع‌الوصف نبایستی اجازه داد که این رخداد تاریخی در لابه‌لای رسم و رسومات امروزه رسانه‌های اجتماعی مثل جولان هشتگ‌ها، ترندها و تریبون داشتن برخی انسان‌های بی‌بصیرت گم شود و اثر آن در ذهن مردم و مخاطبان کمرنگ شود.

این کمرنگ نشدن "موشکباران عین‌الأسد"! یک مهندسی فرهنگی و رسانه‌ای جمعی با حمایت مسئولان ذیربط را طلب می‌کند.

***

فایده این دست‌افشانی‌های مسبوق به سابقه، غیر از تحریم بیشتر چیست آقای ظریف؟

استقبال ظریف از پیروزی بایدن!

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه دولت آقای روحانی که به تازگی به کشور ونزوئلا سفر کرده است؛ طی اظهاراتی در این کشور پیرامون موضع ایران درباره نتیجه انتخابات آمریکا و اینکه آیا بر سر کار بودن دموکرات‌ها یا جمهوری‌خواهان در کاخ سفید تفاوتی دارد، گفت: هنوز نمی‌دانیم که چه کسی پس از این انتخابت پیروز خواهد شد، اما معلوم است که تفاوتی میان این دو مورد وجود دارد، خصوصا در دوران دولت ترامپ که حتی اختلافاتی میان خود جمهوری‌خواهان نیز وجود داشت و دیپلماسی‌ای که دولت ترامپ در پیش گرفت، اگرچه دیپلماسی زیادی هم از آن ندیدیم، بر اساس تهدیدهای شخص او و وزیر امور خارجه‌اش بود. بنابراین تفاوت‌هایی وجود خواهد داشت اما چیزی که برای ما اهمیت دارد لحن و کلمات نیست بلکه عملکردهاست.

به گزارش جماران، ظریف می‌افزاید: آمریکا فعالیتی غیر قانونی علیه ایران داشته است به دلیل این که به اقتصاد و مردم ما لطمه زد و اگر می‌خواهد وضعیت تغییر کند، باید رویه‌اش را تغییر دهد.[4]

*ما قضاوت درباره این اظهارات آقای ظریف پیرامون تفاوت بایدن و ترامپ را به عهده مخاطبان محترم می‌گذاریم و این سؤال را نیز از شخص وزیر محترم امور خارجه می‌پرسیم که عملکرد اوباما و ترامپ یا به عبارت بهتر، عملکرد دو حزب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا در قبال مردم و نظام ایران دقیقا چه تفاوتی داشته است که آقایان هم‌اکنون از تفاوت بایدن و ترامپ حرف می‌زنند؟!

و چرا این تفاوت هرگز از سوی مردم و نظام ایران احساس نشد و هیچ تحریم تأثیرگذاری در قبال آن لغو نشد؟!

بیان این نکته هم ضروریست که آقای ظریف شأن حقوقی خود در جایگاه وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران را در حد کشورهای میکروسکوپی و وابسته پایین بیاورند و مثل نخست وزیر یکی از کشورهای ضعیف اروپایی به طرزی شتابزده به پیشواز یکی از دو نامزد ریاست‌جمهوری آمریکا بروند...

گفتنیست، اخباری وجود دارد مبنی بر اینکه ظریف در زمان حضور در آمریکا با جو بایدن ارتباط داشته داشته است. ظریف البته می‌گوید که این ارتباط، قانونی بوده است!

***

1_ http://www.armanmeli.ir/fa/print/main/300738

2_ http://www.jahannews.com/analysis/382007

3_ http://newspaper.hamshahrionline.ir/id/114966

4_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1480716

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی