برای مثال مصرف 2 فنجان کاهوی خرد شده برای ناهار یا نصف فنجان کلم براکلی پخته شده برای شام مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
اگر هم عادت به مصرف زیاد موادغذایی غنی از ویتامین K ندارد 1/5 فنجان کاهو یا کلم خرد شده برای ناهار یا شام کفایت میکند.
مصرف خورشهایی چون قورمه سبزی و کرفس که حاوی سبزیجات پخته شده میباشند، به مقداری مجاز است که حاوی نصف فنجان سبزیجات پخته شده باشد، یعنی حدودا یک کاسه کوچک خورش منعی ندارد، ولی نکته قابل توجه در این مورد این است که در صورت مصرف اینگونه غذاها دیگر سالاد یا سبزی خوردن و یا سبزیجات برگ سبز آبپز شده همراه با آن مصرف نگردد.
تداخلات وارفارین با رژیم غذایی
رژیم غذایی بیمار باید شامل کلیه مواد غذایی مورد نیاز بدن باشد. اگر نیاز به کاهش وزن باشد باید تحت نظر متخصص تغذیه این کار را انجام داد. در نظر داشته باشید که هرگونه تغییر مهم و شدید در رژیم غذایی میتواند در نحوه پاسخ بدن بیمار به وارفارین موثر باشد.
زنجبیل
این داروی گیاهی از تشکیل لخته در خون جلوگیری مینماید، لذا باید از مصرف آن خودداری شود.
سیر
ثابت شده است که سیر از تشکیل لخته در خون جلوگیری میکند و باعث افزایش رقت خون میگردد. بیمارانی که وارفارین مصرف مینمایند نباید بیشتر از 1 حبه سیر در روز مصرف کنند زیرا ممکن است باعث رقیق شدن بیش از حد خون و احتمال خونریزی گردد.
روغن
روغنهای نباتی آفتابگردان، کانولا، سویا و پنبه دانه از منابع غنی ویتامینK میباشند. ضمن پیروی از یک رژیم غذایی کم چرب، از افزودن روغنهای مخصوص سالاد یا پخت وپزبه غذا خودداری نمایید.
خیار
پوست خیار حاوی ویتامین K میباشد. تا حد امکان خیار را بدون پوست مصرف نمایید.
چای سبز
چای سبز باعث خنثی شدن اثر وارفارین میگردد. بنابراین افرادی که چای سبز و وارفارین مصرف مینمایند، باید خون خود را مرتبا چک کنند تا اثر دارو کم نشده باشد.
سویا
مصرف فرآوردههای لوبیای سویا و شیر سویا باعث کاهش اثر ضد لختهای وارفارین و افزایش احتمال بروز لخته میگردد. از مصرف فرآوردههای حاوی سویا خودداری نمایید.
گزنه
برگهای گیاه گزنه دارای ویتامین K میباشند و اثر وارفارین را کاهش میدهند، بنابراین از مصرف آن باید خودداری شود.
جگر
جگر حیوانات و طیور منبع غنی از ویتامین K میباشد. میزان ویتامینK 100 گرم جگر معادل یک فنجان سبزیجات برگ سبز میباشد. در صورت مصرف 100 گرم جگر در روز باید از مصرف سایر منابع ویتامین K مانند انواع سبزیجات خودداری شود.
گریپ فروت
در صورت مصرف مداوم آب گریپ فروت اثر وارفارین زیاد شده و احتمال خونریزی را زیاد میکند. در مصرف گریپ فروت و آب گریپ فروت احتیاط کنید.
انبه
مصرف فرآوردههای انبه و آب و عصاره انبه باعث افزایش اثر ضد لختهای وارفارین و احتمال خونریزی میگردد، بنابراین باید از مصرف آن خودداری شود.
زردچوبه و پیاز
این دو ماده غذایی هم دارای اثرات ضد لختهای میباشند و مصرف زیاد آنها باعث افزایش احتمال خونریزی میگردد. مصرف یک عدد پیاز کوچک در روز منعی ندارد. توجه داشته باشید که محدودیتهای ذکر شده تنها در مورد سبزیجات برگ سبز میباشد و مصرف میوهها محدودیتی ندارد. در این مورد تنها دو استثناء وجود دارد که شامل انبه وگریپ فروت میباشد.
فرآوردههای پروبیوتیک
مصرف فرآوردههای پروبیوتیکی مانند ماست پروبیوتیک یا همان پروماس که اخیرا به بازارهای کشور وارد شده است، باعث افزایش تولید ویتامین K در بدن میگردد، بنابراین مصرف اینگونه فرآوردهها باعث افزایش نیاز به مصرف وارفارین میگردد.
برای خواندن بخش اول- غذاهایی که با وارفارین تداخل دارند- اینجا کلیک کنید.