ماهان شبکه ایرانیان

آیت‌الله‌العظمی سبحانی:

اسلام و تشیع دو روی یک سکه هستند/ ناکامی داعش در نابودی شیعه

گروه حوزه‌های علمیه: آیت‌الله‌العظمی سبحانی با بیان اینکه اسلام و شیعه دو روی یک سکه هستند، گفت: همان‌طور که خداوند اسلام را حفظ می‌کند، شیعه را نیز از شر دشمنانی مانند داعش نجات خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن (ایکنا) آیت‎الله‌العظمی جعفر سبحانی ظهر امروز 30 تیر در درس تفسیر سوره زمر در مدرسه علمیه حجتیه با اشاره به آیه 35 سوره زمر «لِیُکَفِّرَ اللَّهُ عَنْهُمْ أَسْوَأَ الَّذِی عَمِلُوا وَیَجْزِیَهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ الَّذِی کَانُوا یَعْمَلُون» افزود: خداوند در این آیه بیان می‎دارد که خداوند در مقابل بت‎ها و جاهلان، حافظ پیامبر اکرم(ص) است؛ در واقع اینجا می‎توان گفت که خداوند حافظ قرآن و تشیع نیز هست چون تشیع روی دیگر سکه اسلام است که هیچ تفاوتی با آن روی دیگر ندارد.
این مرجع تقلید گفت: اسلام همیشه روی محور تشیع خواهد گشت، زیرا تشیع اسلام اصیل را ترویج می‎کند؛ به همین خاطر داعش که این همه پول می‎گیرد و تجهیز می‎شود هیچ گاه نمی‎تواند اسلام اصیل را از بین ببرد؛ پیامبر(ص) در اینجا نمادی از اسلام و حق است که هرجا حق باشد خداوند هم نگهدار اوست.
آیت الله سبحانی یادآوری کرد: این آیه سه محور دارد که محور اول آن، پیامبر(ص) محور دوم، تهدید بت‎داران و محور سوم نوع هدایت الهی است که خداوند فرموده هر کسی را که بخواهم هدایت خواهم کرد و هر که را هدایت نکنم گمراه می‎شود.
وی گفت: سه نوع هدایت وجود دارد که نوع اول آن هدایت تکوینی است؛ یعنی اینکه این هدایت از ابتدای آفرینش در نهاد همه موجودات وجود داشته و نیاز به آموزش چیزی نبوده است؛ مثل حرکت مورچگان و جمع آوری غذا توسط آنها که غریزی است.
این مفسر قرآن افزود: نوع دوم هدایت، هدایت تشریعی است که در آن آموزش یک شیوه هدایتی رکن اصلی است که در این مسئله همه انسان‌ها در یک ردیف قرار می‎گیرند زیرا این هدایت فقط برای انسان است.
وی گفت: هدایت تشریعی توسط پیامبران و انبیای الهی آغاز شد و امامان را نیز در برگرفت و در نهایت معلمان و مربیان را نیز در بر می‎گیرد که نکات معنوی توسط این افراد به مردم ارایه می‎شود.
آیت الله سبحانی اظهار کرد: نوع سوم هدایت، کمک‎های غیبی است که این کمک‎‌ها باعث رشد و ترقی انسان می‎شوند؛ در این شکل از هدایت انسان به طور اتفاقی و غیر قابل پیش‌بینی با حادثه‎ای روبرو می‎شود که خود به خود راه را به او نشان می‎دهد.
وی بیان کرد: عده‎ای گمان بردند که این آیه دربردارنده جبرگرایی است در حالی که می‎گوید خدا هر کس را که بخواهد هدایت می‎کند مقصود آن است که این افراد، خود در دایره هدایت خدا جای نگرفته‎اند وگرنه هدایت خدا همگانی است.
استاد برجسته حوزه اظهار کرد: خداوند عمل انسان‎های نیکوکار را دو برابر یعنی به احسن قبول می‎کند و قطعا در خصوص عذاب گناهکاران و مشرکان ذی انتقام است و انتقامش را از آنان می‎گیرد.
وی گفت: خداوند در آیه «وَمَنْ یَهْدِ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِنْ مُضِلٍّ أَلَیْسَ اللَّهُ بِعَزِیزٍ ذِی انْتِقَامٍ» به همین مسئله اشاره می‎کند که خداوند عزیز است و اجر محسنین را به احسن وجه قبول می‎کند و می‌پردازد هرچند ناقص باشد ولی در خصوص گناهکاران ذی انتقام است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان