مهدی پیشوایی
کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین که در اوائل اردیبهشت جاری با شرکت اعضای پارلمان 35 کشور و تعدادی از سازمان های غیر دولتی حامی فلسطین به میزبانی جمهوری اسلامی ایران، در تهران تشکیل گردید، بی شک در روند پیروزی انتفاضه جدید فلسطین، گام مؤثری به شمار می رود و در میان اجلاسیه ها و کنفرانس های مشابه، در جهت حمایت و پشتیبانی از قیام فلسطین مظلوم، جایگاه ویژه ای دارد.
گرچه در میزان تاثیر این کنفرانس در تحولات جاری فلسطین اشغالی و روند انتفاضه، در محافل سیاسی و مطبوعاتی و رادیوها، اظهار نظرهای گوناگون و متفاوتی به عمل آمد و برخی از مفسران سیاسی خواستند این حرکت را کمرنگ جلوه داده بیشتر در جهت کسب موقیعت از طرف جمهوری اسلامی ایران تفسیر و توجیه کنند! اما از یک مطلب می توان به میزان تاثیر این کنفرانس پی برد و آن خشم و آشفتگی رژیم جنایتکار صهیونیستی (اسرائیل) و ایالات متحده آمریکا است به طوری وزارت امور خارجه آمریکا اخطار کرد که شخصیت ها و کشورهای شرکت کننده در این اجلاسیه را در لیست تروریست ها خواهد گنجاند. با آن که تعدادی از کشورهای شرکت کننده، مثل عربستان، از دوستان نزیک آمریکا به شمار می روند!.
البته این، تفسیری فضاحت بار از تروریسم از نگاه آمریکا است که گمان نمی رود در دنیا، جز دولتمردان آمریکا و سران صهیونیست، چنین تفسیری را بپذیرند.
در هر حال در تاثیر اجلاسیه تهران، علاوه بر اقداماتی که در کنفرانس تصویب شد، می توان اضافه کرد که چون هیات های شرکت کننده، در افکار عمومی کشور متبوع شان تاثیرگذار هستند، و افکار عمومی کشورهای عربی و اسلامی به دولت هایشان فشار می آورند که در برابر حمایت بی چون و چرای آمریکا از رژیم صهیونیستی و کشتارها و جنایت های وحشت آور آن بیش از این منفعلانه و ذلتبار عمل نکنند، این دولت ها که غالبا با آمریکا پیوند و ارتباط بسیار نزدیکی دارند، نارضایتی خود در به خطر افتادن موقعیت شان در بین مردم را به آمریکا منتقل می کنند، و این حرکت در ارزیابی ها و معادلات سیاسی، کم ره آوردی نیست، این، یکی از جهات خشم و آشفتگی آمریکا از کنفرانس تهران است!.