ماهان شبکه ایرانیان

پارگی پرده گوش ، آدم را کر نمی‌کند!

بعضی از والدین در مورد گوش بچه‌هایشان و اینکه مبادا عفونت کند یا پرده گوش آنها پاره شود،‌ به صورت اغراق‌آمیزی نگران هستند

پارگی پرده گوش ، آدم را کر نمی‌کند!
بعضی از والدین در مورد گوش بچه‌هایشان و اینکه مبادا عفونت کند یا پرده گوش آنها پاره شود،‌ به صورت اغراق‌آمیزی نگران هستند. این نگرانی در فصل تابستان که بچه‌ها بیشتر به استخر می‌روند، اوج می‌گیرد. با اینکه ازدحام و شلوغی استخرها و در برخی موارد عدم رعایت نکات بهداشتی امری جدی و قابل توجه است اما اینکه دستکاری گوش توسط والدین چه برای خودشان و چه بچه‌ها صورت گیرد، نکته مهمی است و باید از آن بپرهیزند. یک توصیه ساده برای کاهش نگرانی شما آن است که قبل از رفتن به استخر، قسمت خارجی گوش را با کمی وازلین چرب کنید تا آب داخل گوش نرود.
به صورت طبیعی، همان‌طور که بعضی از افراد پوست‌های چرب یا موهای چرب دارند،‌ ترشحات گوش هم می‌تواند به لحاظ حجم و قوام آن متغیر باشد و این حالت، بیماری محسوب نمی‌شود اما همان‌طور که پیش از این هم در یادداشت‌هایم در «سلامت» گفته بودم،‌ نباید با استفاده از گوش پاک‌کن، حوله و یا هر چیز دیگری گوشتان را پاک کنید و در کتاب‌های تخصصی ما آمده است که: «چیزی کوچک‌تر از آرنج خودتان را در گوش وارد نکنید!» جرم گوش به‌طور طبیعی باید وجود داشته باشد و خداوند آن را طوری قرار داده است که شامل 2 بخش اسیدی و چرب است. قسمت اسیدی آن مانع ورود میکروارگانیسم‌هایی مانند باکتری و قارچ‌ها می‌شود و بخش چرب هم از ورود آب و بخار ممانعت می‌کند.
اگر به هر دلیلی این جرم پاک شود، التهاب مجرای گوش اتفاق می‌افتد که به کاهش شنوایی منجر می‌شود و در صورت درمان نشدن حتی می‌تواند به عفونت مزمن مجاری گوش خارجی منجر شود. پس اگر جرم گوش شما زیاد است،‌ باید از سوی پزشک با تکنیک‌هایی خاص و با مواد محلول در روغن که جرم را حل و خارج می‌کند،‌ تخلیه شود. توصیه می‌کنم که کیپ شدن گوش خودتان را که به دنبال دوش گرفتن رخ می‌دهد، جدی بگیرید و با متخصص گوش و حلق و بینی مشورت کنید. راجع به پرده گوش هم اغراق‌آمیز فکر نکنید. پرده گوش وسیله‌ای محافظتی محسوب می‌شود که مواد خارجی به گوش میانی و داخلی نروند و عفونت نکنند؛ وگرنه تاثیر پرده گوش روی شنوایی خیلی نیست (تنها در حد 30 دسی‌بل موثر است) و پاره شدن پرده به کری منجر نمی‌شود؛ بلکه به کاهش شنوایی می‌انجامد. کری زمانی رخ می‌دهد که حلزون شنوایی یا عصب صدمه ببیند. اما دلیل اینکه به شما می‌گوییم از وارد کردن هر چیزی به گوش بپرهیزید تا پرده گوشتان آسیب نبیند، این است که پرده، عامل دفاعی مهمی برای جلوگیری از عفونت‌های گوش میانی است و اگر نباشد و عفونت اتفاق بیفتد، می‌تواند عوارضی چون ماستوئیدیت (التهاب استخوان ماستوئید)، التهاب‌های مننژ، آبسه مغز و حتی موارد خطرناک‌تر را در پی داشته باشد.
منبع: www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان