عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران گفت: با نامگذاری سال جاری، عصر طلایی تولید در کشور آغاز شد؛ چراکه تحریم ها سبب شد امکان ورود برخی کالاها به داخل کشور محدودتر شده؛ گرانی ارز هم باعث شد تا ورود کالاهای وارداتی به کشور کند شود و این فرصتی برای تولید ایران است.
سیدحمید حسینی در رابطه با نامگذاری سال 91 به عنوان سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی گفت: به نظر می رسد با توجه به اوضاع فعلی اقتصاد کشور، نامگذاری امسال بسیار خوب، مناسب و صحیح است و در واقع زمینه ساز فرصتی برای تولید کشور است که در مقابل تحریم ها قد علم کرده و بتواند از آن به عنوان یک فرصت بهره برداری کند.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران افزود: تحریم های اقتصادی بر علیه ایران بدنه تولید و تجارت کشور را تحت آسیب قرار داده بود؛ اما هم اکنون فرصتی فراهم شده تا از تولید داخلی بتوان به بهترین شکل حمایت کرد.
وی از سال 91 به عنوان آغاز عصر طلایی تولید در کشور تعبیر و تصریح کرد: با نامگذاری سال جاری به عنوان سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، عصر طلایی تولید در کشور آغاز شد؛ چراکه تحریم ها خود سبب شده بود که امکان ورود برخی کالاها به داخل کشور محدودتر شود و از سوی دیگر نیز، گرانی ارز در بازار داخلی سبب شد تا ورود کالاهای وارداتی به کشور کند شود، این دو عامل همچنین سبب شد تا قاچاق کالا به کشور نیز به شدت کاهش یابد؛ بنابراین تمامی این عوامل سبب فراهم آمدن زمینه لازم برای جان گرفتن تولید داخلی شده است.
حسینی گفت: اگر دولت بتواند با امکاناتی که در اختیار دارد، مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی را فراهم کرده و به صورت واقعی، از تولید در داخل کشور حمایت کند، گام موثری در هدایت تولید به سمت رونق و حرکت شتابان برداشته است؛ از سوی دیگر همانطور که مقام معظم رهبری تاکید کردند، باید قوانین مصوب موجود در کشور به بهترین شکل پیاده سازی شود تا زمینه برای رشد و رونق تولید داخلی و حضور بخش خصوصی بیش از پیش فراهم شود.
وی اظهار داشت: اجرای قوانین مصوب بودجه سالانه و نیز برنامه پنجم توسعه و اصل 44 قانون اساسی، در کنار اجرای موثر و به موقع قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار که در اسفندماه سال جاری به تصویب نهایی مجلس رسید، به خوبی می تواند زمینه ساز رونق اقتصاد ایران باشد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران خاطرنشان کرد: به کار گرفتن منابع صندوق توسعه ملی در جهت حمایت از تولید و بهبود تکنولوژی، خود می تواند رونق بخش فضای فعلی اقتصاد کشور باشد. در این صورت می توان امیدوار بود که شعار امسال، بسیار سریعتر از شعار سال های قبل به نتیجه برسد؛ چراکه زمینه های آن بیش از هر زمان دیگری فراهم است.
وی تصریح کرد: در کنار این، هم اکنون تقاضا در داخل کشور تحریک شده است و صادرات غیرنفتی نیز از رونق مناسبی برخوردار است، بنابراین اگر اقدامات مذکور به موقع و به جا صورت گیرد، امسال را می توان با وجود همه سختی ها و مشکلات احتمالی در مسائل بانکی؛ فرصتی تاریخی برای تولیدکنندگان کشور دانست.
حسینی گفت: تولیدکنندگان داخلی نیز می تواند با شناسایی این فرصت ها در جهت منافع ملی، سهم بیشتری را از بازار کالاهای مصرفی در داخل کشور به دست آورند.
وی رعایت الزاماتی را نیز برای تحقق این شعار از سوی تولیدکنندگان متصور دانست و خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان باید فرصت های مذکور را غنیمت جنگی ندانند و خود را با تولید خوب و با کیفیت در بازارهای داخلی، تثبیت کنند.
حسینی گفت: در غیر این صورت اگر آنها این فرصت ها را مامنی برای دست اندازی به منافع بیشتر برای خود بدون در نظر گرفتن مصالح ملی بدانند و از آن سوءاستفاده موقت داشته باشند، آنگاه این فرصت از دست می رود و زمانیکه باز هم شرایط به حالت عادی بازگشت، باز هم با مشکلات بسیاری روبرو خواهند شد.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران همچنین در رابطه با نقش مصرف کنندگان در سال 91 و در مقابل منویات مقام معظم رهبری، خاطرنشان کرد: فرهنگ و ذهنیت ایرانی بر روی کالاهای داخلی مثبت نیست، ولی این فرصت هم اکنون ایجاد شده است و تولیدکنندگان باید این اعتمادسازی را صورت دهند؛ چراکه هم اکنون شرایط برای ورود کالاهای خارجی سخت است و امکان رقابت برای تولیدکنندگان داخلی بسیار بالا است.
وی ادامه داد: البته رسانه ها به خصوص صدا و سیما نیز باید مردم را به خرید کالاهای ایرانی تشویق کنند، ضمن اینکه مصرف کنندگان باید توجه داشته باشند که جنگی تمام عیار در اقتصاد ایران آغاز شده است که هر یک از آحاد جامعه باید در آن نقش آفرینی لازم را داشته باشند، بنابراین عامه مردم باید بر روی خرید از تولیدات داخلی تمرکز کرده و از تولیدکنندگان داخلی حمایت کنند.
حسینی گفت: در این میان با همکاری دولت و مجلس می توان سال 91 را در مسیری قرار داد که به نفع همگان باشد.
وی در خصوص امنیت سرمایه گذاران نیز خاطرنشان کرد: امنیت سرمایه گذاری نقش کلیدی در جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی دارد؛ البته هم اکنون بازار سرمایه داری غیرمولد و تولید رونق دارد و نقدینگی مردم به سمت بازار سکه و ارز هدایت شده است، در حالی که مردم به بازارهای سرمایه مولد اقبالی نشان نمی دهند چراکه امنیت لازم را در این زمینه احساس نمی کنند.
حسینی گفت: بورس کشور سال گذشته سال پررونقی را تجربه نکرد و این خود نشانگر آن است که گرایش به کارهای غیرمولد بیش از گرایش به سمت تولید است و مردم علاقمند هستند که پول خود را در کارهای غیرمولد و زودبازده سرمایه گذاری کنند.
وی اظهار داشت: هم اکنون فرصتهای مناسبی در بخش های مختلف اقتصادی به خصوص نفت، گاز و پتروشیمی و معادن و تولیدات صنعتی فراهم شده است که اگر مردم احساس امنیت از سرمایه گذاری داشته باشند، به این بازارها ورود کرده و علاوه بر رونق اقتصاد ملی، سود مناسبی را نیز نصیب خود خواهند کرد.