براساس یک مطالعه انجام شده، رژیم غذایی مبتنی بر گیاهخواری خطر سکته قلبی و مغزی را برای افرادی که بیماریهای قلب و عروق دارند کاهش میدهد. این رژیم برای پیشگیری از گرفتگی رگهای قلبی بسیار موثر هست. در ادامه با بنیتا همراه باشید تا تغییرات این نوع رژیم را بر بدن بررسی کنیم.
حذف گوشت از برنامهی غذایی، میتواند یک حرکت زیرکانه و در عین حال همراه با ریسک باشد. اما این کار، اثرات خوبی روی سلامت جسمی شما خواهد داشت که به نخوردن گوشت میارزد. حذف گوشت نهتنها یک حرکت با ارزش برای محیط زیستِ حیوانات به حساب میآید، بلکه خطر ابتلا به بیماریهای خاصی را کاهش میدهد و حتی روی ظاهر شما تاثیر میگذارد و طول عمر شما را زیاد میکند. بیماریهایی وجود دارند که میتوان با رژیمِ گیاهخواری از آن جلوگیری کرد. اگر تصمیم دارید که گیاهخوار شوید، با ما همراه باشید زیرا ما تصمیم داریم خلاصهای را از آنچه که با خوردن و یا نخوردن گوشت در داخل و حتی در ظاهر بدن شما اتفاق میافتد را برای شما بیان کنیم.
شما به سرعت مقداری وزن از دست خواهید داد

گیاهخوار شدن، خبر خوبی برای شکم و پهلوهای شماست چون باعث میشود که لاغر شوید. دکتر "نیل برنارد"، از استادان دانشگاه جرج واشنگتناست وی معتقد است افرادی که رژیم گیاهخواری خود را شروع میکنند، در طول 44 هفته، 10 پوند (حدود 4.5 کیلوگرم) وزن از دست میدهند. متخصصان تغذیه میگویند: "شما میتوانید با این رژیم که پایهی گیاهی دارد، بدون کالریشماریِ هرروزه و یا ورزش مرتب، وزن خود را کاهش دهید."
البته در این نوع رژیم غذایی مشکلاتی هم وجود دارد. مثلا خیلی از افرادی که تازه گیاهخوار شدهاند از نفخ معدهی خود میگویند که در ابتدای تغیر رژیمشان به آن مبتلا شده بودند به خصوص اگر رژیم شما، کربوهیدرات کمی داشته باشد احتمالِ ابتلا به نفخِ معده بیشتر میشود. کربوهیدرات در سبزیجاتی مانند نخود فرنگی وجود دارد.
معده و رودههای شما از این رژیم نفع میبرند

تحقیقات علمی نشان داده است که از دیگر مزایای رژیم گیاهخواری، کم شدن خطر ابتلا به بیماریهای دیورتیکولی (بیماریای که باعث ایجاد اسپاسم عضلانی و ایجاد کیست در رودهی بزرگ میشود) است. چون فیبر موجود در سبزیجات، باعث روانی روده و تنظیم سیستم گوارشی شما میشود. البته این نتایج خوبی که دربارهی آنها صحبت کردیم، فقط در صورتی وجود دارند که شما یک رژیم گیاهخواری درست و با برنامه داشته باشید. یک رژیم کامل، شامل یک طیف گسترده از انواع میوهجات و سبزیجات میشود. اگر این قوانین را رعایت کنید، دستگاه گوارش شما بابت اینکه او را از دست هضم گوشت نجات دادهاید، از شما تشکر خواهد کرد.
دیگر اعضای مهم بدن شما هم از این رژیم خوششان میآید

ثابت شده که افراد گیاهخوار، قلب سالمتری نسبت به بقیه افراد دارند. تحقیقات نشان داده است کسانی که گوشت را از وعدهای غذایی خود حذف میکنند، شاهد افت کلسترول خون خود هستند. حتی در بعضی از افراد که از پروتئینهای گیاهی مثل سویا و مغزها استفاده میکنند، این افت به 35% میرسد. افت کلسترول خون، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی ، بیماریهای عروق محیطی و سکتهی مغزی را کاهش میدهد.
این رژیم، اگر کامل و درست انجام شود، همچنین باعث کاهش فشار خون، چاقی مفرط، التهاب بدنی و دیابت نوع دو نیز میشود. التهاب مزمن، باعث ایجاد مشکلات زیادی در بدن مانند: سرطان، آرتریت، بیماریهای قلبی عروقی، آسم و دیگر اختلالات دژنراتیو میشود. پس باید این مشکل را جدی گرفت. غذای اصلی گیاهخواران مانند کاهو و کلمپیج و اسفناج و انواع و اقسام میوهها، دارای خواص ضد التهابی هستند در صورتی که گوشت، خودش باعث التهاب میشود و برای بدن به شدت مضر است.
گیاه خواری به پیشگیری از سرطان کمک میکند

دانشمندان متوجه شدهاند که حداقل 30% از سرطانها، به دلیل عادات بد غذایی رخ میدهند. در این تحقیقات نشان داده شده است کسانی که گوشت میخورند، درصد ریسک سرطان بیشتری نسبت به گیاهخواران دارند. گیاهخواری، باعث میشود که بیماریهایی مثل سرطانِ رودهی بزرگ به تعویق بیفتد زیرا فیبر اضافهی موجود در سبزیجات باعث دفع مواد سرطانزا از رودهی بزرگ میشود. این رژیم همچنین باعث پیشگیری از سرطان معده، مثانه، تخمدان و پستان، غدد لنفاوی و خونساز و سرطان بافت بدن میشود زیرا در مواد تشکیل دهندهی این نوع مواد خوراکی، آنتی اکسیدان فراوان وجود دارد.
در طول رژیم گیاهخواری، ممکن است به مکملهای غذایی احتیاج داشته باشید

رژیم گیاهخواری، نمیتواند تمام مواد مورد نیاز بدن شما را تامین کند و ممکن است که فرد گیاهخوار، به مکملهای غذایی احتیاج پیدا کند. برای جلوگیری از مصرف این مکملها، فرد باید مطمئن شود که غذاهای مقوی و مورد نیاز بدنش را به موقع تامین میکند. یکی از مشکلات رایج افرادی که گوشت را از رژیم غذایی خود حذف میکنند، کمبود عنصرِ روی است زیرا روی، بیشتر در مواد گوشتی پیدا میشود. علاوه بر این، غذای گیاه خواران سرشار از "اسید فیتیک" است که باعث دفع روی از بدن است. کمبود این عنصر باعث مشکلاتی از قبیل ضعف سیستم ایمنی بدن، از دست دادن حافظه، کم شدن قوت چشم و اعصاب چشایی، اسهال، واکنشهای آلرژیک و ریزشِ مو و جوش پوستی میشود پس بهتر است فقر روی را در بدنتان جدی بگیرید. این عنصر در سبزیجات و میوهها هم پیدا میشود. مثلا در قارچ، اسفناج، کاهو، نخود و حتی پودرِ کاکائو به فراوانی وجود دارد. پس اگر تصمیم دارید که رژیم گیاهخواری خود را شروع کنید و دیگر گوشت نخورید، حتما این مواد را در برنامهی غذایی خود قرار بدهید.
وقتی رژیم خود را تغیر میدهید ممکن است به کمبود بعضی دیگر از ویتامینهای مورد نیاز بدن مانند ویتامین (ب 12)، کلسیم و آهن دچار شوید. اگر به خوبی مراقب چیزی باشید که میخورید و مواد لازم بدنتان را در رژیم خود قرار دهید، به مکملها احتیاج پیدا نخواهید کرد. ویتامین (ب 12) در مخمرها و در برخی حبوبات پیدا میشود در حالی که کلسیم، در موادی مانند بادام، نان، شیر و دانههای کنجد به فراوانی وجود دارد. اسفناج و مغزها، میوههای خشک، حبوبات و کلم از منابع سرشار آهن هستند. برای اینکه به مکملهای غذایی احتیاج پیدا نکنید، حتما این مواد را در رژیم خود قرار دهید.
گیاهخواران باید اطمینان پیدا کنند که پروتئین مورد نیاز بدنشان در هر وعدهی غذایی آنها پیدا شود که این موضوع، میتواند با خوردن تخم مرغ، پنیر، عدس، لوبیای سیاه و توفو حل شود زیرا این مواد، پروتئین گیاهی دارند.
با شروع این رژیم، پوست شما سالمتر میشود

ویتامین موجود در میوهها، از جمله ویتامین "آ" "ای" "ث"، به عنوان مبارز با رادیکالهای آزاد شناخته میشوند. این رادیکالها، عامل اصلی ایجاد لکههای پوستی هستند. میوههایی که سطح آنتی اکسیدان بالایی دارند مانند انواع توتها، آلبالو و گیلاس، پرتقال، آلو و زیتون، میتوانند موجب از بین رفتن بیماری و لکهای پوستی شوند. آنتی اکسیدان میوههای قرمز، بیشتر از سایر میوههاست.
گیاهخواری ممکن است روی خلقوخوی شما تاثیر بگذارد

تحقیقاتی در مورد اینکه آیا گیاهخواری، روی خلق و خوی افراد تاثیر میگذارد انجام گرفته است و بعضی از پزشکان به این نتیجه رسیدهاند که در افرادی که رژیمهای غذایی گیاهخواری دارند مشکلاتی مانند اضطراب، بیحالی و خستگی و افسردگی دیده میشود که میزان آنها در افرادی با رژیمهای معمولی کمتر است و یا کلا وجود ندارد. برای جلوگیری از این مشکلات و این بیماریهای بالقوه، روانشناسان خوردن مکملهایی از قبیل اسیدهای چرب امگا3 و ویتامین ب 12 را به افراد گیاهخوار توصیه میکنند. هرچند که خوردن این مکملها برای گیاهخواران ضروری است، اما اگر اصرار دارید که هیچ دارویی مصرف نکنید، میتوانید مواد غذایی مثل ماهیهای سالمون و یا هر ماهی دیگری بخورید تا امگا3 بدن شما تامین شود. این اسید چرب در گردو، دانههای چیا، تخم کتان و زردهی تخممرغ نیز وجود دارد که مصرف آن برای شما واجب و ضروری است.
و در نهایت، قبل از اتخاذ این رژیم خوب فکر کنید

گیاهخوار شدن میتواند بسیار لذتبخش باشد. با اتخاذ این رژیم، نهتنها به حیاتِ حیوانات کمک میکنید بلکه از بسیاری از بیماریهای جدی و خطرناک پیشگیری میکنید و سطح سلامتی خود را بالا میبرید. اما توجه داشته باشید که انتخاب این رژِیم، به برنامهریزی و دقت فراوان احتیاج دارد زیرا شما باید مطمئن باشید که تمام مواد مورد نیاز بدنتان را به موقع به آن میرسانید. بهترین راه برای تضمین سلامت بدنتان، تنظیم یک برنامهی غذایی روزانه است. دقت داشته باشید که تمام مواد ضروریای که با حذف گوشت از برنامهی غذاییتان از دست دادهاید، در این برنامه وجود داشته باشند. اگر تصمیم دارید که گیاهخوار شوید، برنامهریزی دقیق بهترین راه برای حفظ سلامت بدن و روحتان است.