وقتی که رباتها جهان را تسخیر کردند باید بتوانند در نهایت آرامش با انسانها زندگی کنند. برای این همزیستی انسانها با رباتها، آنها نیاز دارند که بتوانند به صورتی که برای انسان قابل فهم باشد محاوره کنند. روزنامه گاردین به تازگی گزارشی چاپ کرده که در این گزارش به توضیح اینکه چطور برای نیل این هدف، دانشمندان به فکر دیالوگهای کتابهای رمان و داستان افتادهاند، میپردازد.
به گزارش این روزنامه تقریبا یازده هزار کتاب از ژانرهای مختلف، برای پیشبرد محاوره رباتها، در هوش مصنوعی استفاده شده اند.
محققین گوگل، از جمله اوریل وینیالز(Oriol Vinyals) و آندرو ام دی(Andrew M Dai) که دو دانشمندی هستند که به مغزهای متفکر گوگل شهرت دارند، انواع ژانرهای کتاب را از نویسندگان مختلف انتخاب کردند تا بتوانند برای ارتقا تکنولوژی مکالمه رباتها از آنها استفاده کنند. بعد از اینکه شبکههای عصبی این رباتها را با این کتابها، تغذیه کردند، سیستم آنها قادر خواهد بود، برای مکالمه، جملات صحیح همراه با آواهای درست تولید کنند. به عقیده محققین، محصولاتی مانند اپلیکیشنهای گوگل، اگر بتوانند جزییات مکالمهها را درک کنند بسیار کاربردیتر خواهند بود.
چندین نویسنده از جمله ماری رازنبرگر (Mary Rasenberger)، مدیر اجرایی صنف نویسندگان، از این خبر خوشحال نیستند. به عقیده آنها در این پروژه حقوق نویسنگان پایمال شده و با اینکه چنین استفاده بزرگی از نوشتههای آنها شده، اما در قبال آن، هیچ پاداشی دریافت نکردهاند.
هدف این نویسندگان، تنها این بوده که این کتابها خوانده شوند. در این رابطه رازنبرگر به گاردین گفت: فرقی ندارد که این کتابها توسط انسان خوانده شوند یا ماشین، اما تفاوت در این است که پشت این ماشینها، شرکتهای مولتی بیلیون دلاری نشستهاند که از سود حاصل از این کتابها هیچ سهمی را به نویسندگان پرداخت نمیکنند.
به هر حال همه ما باید بدانیم که در نسل آینده، شاهد همزیستی وسیع انسانها با رباتهایی هستیم که از علم موجود در جهان تغذیه شدهاند. پس بهتر است از همین امروز خودتان و فرزندانتان را برای این آینده پیش رو آماده کنید. بهتر است بدانید که چه شغل هایی در آینده با وجود هوش مصنوعی از بین خواهند رفت که به دنبال آنها نباشید. همینطور خانمها و آقایانی که دوست دارید همیشه زیبا به نظر برسید باید بدانید که معیار زیبایی، به زودی با هوش مصنوعی سنجیده خواهد شد