به گزارش ایسنا، در این مراسم مسجدجامعی با اشاره به تاریخچه تعلیم و تربیت مدرن در ایران گفت: مدرسه علمیه را میتوان دومین مدرسه موجود تهران یا به روایتی ایران دانست که هنوز نبض زندگی در آن به جریان است. پس از دارالفنون که فارغالتحصیلان آن صلاحیت استادی و معلمی مییافتند، جای مدرسهای که در آن دورههای مقدماتی آموزش داده شود خالی بود. مدرسه علمیه که به همت انجمن معارف تاسیس شد بخوبی این جای خالی را پر کرد. این مدرسه در واقع برای پاسخ به نیاز عموم مردم به آموزش بود و با دارالفنون که بیشتر به فرزندان مقامات و اشراف اختصاص داشت تفاوت داشت.
وی با اشاره به کهنتر بودن سابقه این مدرسه از نهاد آموزش و پرورش در ایران همچنین به برخی دیگر از مدارس قدیمی تهران که اغلب با همت افراد خیر تاسیس شده بودند از جمله مدرسه خانوم اشاره کرد و منطقه 12 را از جهت دارا بودن تاریخچه فرهنگی و آموزشی ویژه و قابل توجه دانست.
مسجدجامعی با اشاره به تعدادی از بزرگان و نامآوران عرصههای فرهنگ، هنر و علم که در این مدرسه درس خوانده یا درس دادهاند بر ضرورت ثبت و ضبط مدارک، مستندات و اشیای حوزه آموزش و نیز رسیدگی به اماکنی که سوابقی قابل ملاحظه در این زمینه دارند تاکید کرد و افزود: این کار طبیعتا همکاری نزدیک تر شهرداری تهران، سازمان میراث فرهنگی و وزارت آموزش و پرورش را میطلبد بویژه مدرسهای همچون دارالفنون که نه تنها آنچنان که شایسته است مورد توجه قرار نگرفته بلکه بخشهایی از آن در معرض لطمات روزگار است.
عضو شورای شهر تهران توجه به مدرسه علمیه را یکی از پیامدهای برنامه تهرانگردی دوسال پیش دانست و ابراز امیدواری کرد که موزه این مدرسه، در شرایط بهتر جزیی از حیات جاری دانشآموزان آن گردد.
مسجدجامعی افزود: محل پیشین ساختمان این مدرسه در ضلع جنوبی مدرسۀ عالی شهید مطهری (سپهسالار) قرار داشت که از نظر بنا، معماری و تمرکز امور آموزشی طی زمانی طولانی ویژه بود و سبب شد کیفیت آموزشی آن هر چه درخشانتر و پربارتر باشد. آن بنا همراه با باقیماندۀ باغ فخرالدوله و بوستان محیط طباطبایی و خانۀ پدری شهید دیالمه و بسیاری از خانهها و بناهای دیگر در گسترش فضاهای پیرامون مجلس تخریب شد و امیدوارم محل فعلی سالهای سال باقی بماند و توسعه یابد.
مسجدجامعی گفت: امیدوارم در دورۀ جدید مدیریت شهری توجه بیشتری به فضاهای خدماتی بهویژه آموزشی شود و شهروندان تهرانی برای رفتن به مدرسه تا این حد گرفتار هزینه و زمان آمد و شد نباشند.
وی افزود، همه میدانیم که خواستگاه دکتر نجفی بیش از همه، آموزش و پرورش بوده است و بیشک آنهمه تجربه در بهبود وضع معلمان، دانشآموزان و مدارس تاثیر خوبی خواهد گذاشت.