ماهان شبکه ایرانیان

ورزش و بارداری (۱)

اگر قبل از بارداری یک دونده بودید، در صورتی که وضعیت خاص و بحرانی ندارید، می‌توانید به دویدن و تمرینات دو در دوران بارداری نیز ادامه دهید.

ورزش و بارداری (1)

تحریریه زندگی آلاین- گروه سلامت

بی‌شک، ورزش و تمرینات ورزشی برای مادر و جنین سودمند است؛ چرا که:  احساس بهتری در فرد ایجاد می‌کنند. در طی این دوران مادر تجربه عجیبی از رشد و زندگی یک موجود دیگر در شکمش دارد. برای حس کنترل بیشتر و افزایش سطح انرژی بدن، ورزش بهترین راه است.

به این ترتیب هم احساس بهتری به شما دست می‌دهد (به خاطر ترشح اندورفین) و هم مزایای فراوانی از نظر جسمی نصیب‌تان می‌شود. این مزایا عبارتند از: از میزان کمر دردها کاسته می‌شود و با افزایش استقامت بدن، اندام فرم و حالت بهتری می‌گیرد.  با انجام حرکات شکمی، انقباضات این قسمت بسیار کاهش می‌یابد و عضلات‌ کمتر دچار گرفتگی می‌شود. از ساییدگی و فرسایش مفاصل جلوگیری می‌شود؛ زیرا طی دوران بارداری مفاصل شل و فرسوده می‌شوند و دلیل آن تغییرات هورمونی بدن است، اما ورزش کردن مایع چرب داخل مفاصل را فعال می‌سازد. 

ورزش کردن باعث خواب بهتر و کاهش استرس‌ها و نگرانی‌ها می‌شود.  ورزش باعث افزایش جریان خون در سطح پوست می‌شود و مادر سالم‌تر و شاداب‌تر به نظر می‌رسد.  بدن برای وضع حمل آمادگی بیشتری به دست می‌آورد.  ماهیچه‌ها و عضلات قوی و قلبی که به طور منظم می‌زند، باعث کاهش درد به هنگام زایمان می‌شود با کنترل تنفس، مادر مدیریت بهتری روی درد خواهد داشت و چنانچه مدت زمان وضع حمل، طولانی شود، میزان استقامت او نیز افزایش می‌یابد. 

بعد از زایمان بدن بسیار سریع‌تر به وزن قبلی خود می‌رسد. با ورزش کردن در طول دوران بارداری افزایش وزن کمتر خواهد بود. در طول دوران بارداری نباید انتظار داشته باشید که وزن‌تان در اثر ورزش کردن کم شود. هدف اصلی بازگشت به وزن قبلی است.

ورزش های سالم در دوران بارداری

این موضوع بستگی به آن دارد که ورزش را از چه زمانی آغاز کرده‌اید و یا اینکه در طول دوران بارداری مشکل خاصی داشته‌اید یا خیر؟ اگر عادت داشتید که همواره ورزش کنید، بعد از بارداری نیز می‌توانید به رویه خود ادامه دهید؛ فقط با کمی تغییر و تناسب‌سازی بیشتر. اگر قبل از بارداری ورزش نمی‌کردید، نباید حالا از انجام آن منصرف شوید.

کمی کندتر شروع کنید و از ابتدا به خودتان فشار نیاورید تا آهسته آهسته قوی‌تر شوید. مثلاً اگر بتوانید هفته‌ای 5/2 ساعت حرکات ایروبیک را تمرین کنید، بسیار مناسب و خوب است. قبل از ادامه تمرینات قبلی و یا شروع حرکات و تمرین‌های جدید، حتماً با پزشک‌تان مشورت کنید.

هر چیزی را که باعث نگرانی شما می‌شود، به او بگویید و اگر دچار هر یک از موارد فوق شدید، در نحوه و نوع تمرینات خود تغییراتی ایجاد کنید:

 بارداری همراه با فشار خون بالا  فشردگی و انقباضات اولیه

 خونریزی مهبلی  پاره‌شدن کیسه آب که در این صورت باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید. تمریناتی که انجام می‌دهید، هم به علایق شما بستگی دارد و هم به نظر پزشک‌تان. بسیاری از خانم‌ها از رقصیدن، شنا در آب، ایروبیک، یوگا، دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی لذت می‌برند. شنا کردن بسیار مفرح و دلچسب است.

این ورزش به شما احساس سبکی و شادابی روح می‌دهد. از ورزش‌هایی که جست‌و خیزهای زیاد و بالا و پایین پریدن‌های فراوان دارند، خودداری کنید. بسیاری از خانم‌ها نیز از پیاده‌روی کردن در این دوران لذت می‌برند. این ورزش هم آسان است و هم مفید و مناسب. اگر به تازگی این کار را شروع کرده‌اید، هفته‌ای سه‌بار پیاده‌روی کافی است؛ ولی هر هفته چند دقیقه به مدت زمان پیاده‌روی خود بیفزایید. چه مبتدی باشید و چه حرفه‌ای، باید قبل از شروع ورزش حتماً 5 دقیقه خود را گرم کنید.

اگر قبل از بارداری یک دونده بودید، در صورتی که وضعیت خاص و بحرانی ندارید، می‌توانید به دویدن و تمرینات دو در دوران بارداری نیز ادامه دهید. برخی از خانم‌ها در طول دوران اولیه بارداری دچار سرگیجه می‌شوند. با بزرگ‌تر شدن جنین داخل رحم، مرکز ثقل بدن‌شان تغییر می‌کند و به این ترتیب خیلی سریع‌تر تعادل خود را از دست می‌دهند...

برای خواندن بخش دوم- ورزش و بارداری- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان