چین که حالا پیشتاز تولید سخت افزار در عرصه جهانی به شمار می رود برآن شده تا تمرکزش را روی دستاورد تکنولوژیکی بزرگ تری قرار دهد و آن چیزی نیست جز نوعی سیستم تشخیص چهره که قادر باشد تمام 1.3 میلیارد نفر شهروند این کشور را شناسایی کند.
روزنامه صبح جنوب چین در این باره نوشته:
این پروژه از سال 2015 میلادی آغاز شده و وزارت امنیت داخلی برای این منظور از یک کمپانی فعال در حوزه راهکارهای امنیتی به نام Isvision خواسته که این سیستم و دیتابیس مربوط به آن را بسازد. هدف در واقع استفاده از دوربین های متصل به شبکه درسرتاسر قلمرو چین است تا هویت شهروندان ظرف تنها سه ثانیه با سطح دقت 88 درصدی یا بالاتر شناسایی گردد.
ساخت چنین سیستمی را میتوان یک موفقیت تکنولوژیکی بسیار مهم برای چشم بادامی ها قلمداد کرد هرچندکه در حال حاضر سیستم های تشخیص چهره متعددی تولید شده و در مقیاس کوچک تر برای رصد فعالیت های برخی افراد مدنظر دولتمردان این کشور به کار می روند.
اضافه کنیم که این دوربین ها قرار است با کمک نوعی سیستم مبتنی بر کلاود روی چراغ های راهنمایی و رانندگی، ایستگاه های مترو و حتی اماکن عمومی سرتاسر چین نصب شوند تا کلیه حرکات و رفتارهای آنها را تحت نظر بگیرند.
البته گردآوری اطلاعات 1.3 میلیارد نفر انسان پایگاه داده ای عظیمی را ایجاد می کند که طعمه ای خوب برای هکرهاست. با در نظر داشتن اینکه سیستم مورد بحث قرار است روی کلاود پیاده سازی شود انتظار می رود که نظر هکرهای احتمالی را برای حمله جلب نماید.