خبرگزاری میزان: کریم لک زاده نویسنده سینما و تلویزیون درباره وضعیت فیلمنامه نویسی گفت: فیلمنامه یک اثر هنری کامل نیست و وقتی خلق می شود کارگردان یا تهیه کننده، اثر نهایی را رقم می زنند و مخاطب در تئاتر، تلویزیون و سینما با این اثر نهایی مواجه می شود.
وی افزود: اگر بخواهم آسیب شناسی کنم این اتفاق باعث می شود که نویسندگان در پروسه تولید کمرنگ شوند یا به طور کلی حذف شوند و این شاید آسیب بزرگی است که بعد از نگارش اثر و در مرحله تولید فیلمنامه از هسته مرکزی خود که نویسنده خلق کرده فاصله گیرد، یعنی ایده آل یک اثر که فیلمنامه است و همه به آن باور دارند در پروسه تولید ذره ذره فراموش می شود.
لک زاده درباره چرایی آسیب به فیلمنامه در پروسه تولید اظهار کرد: بازه زمانی کم، امکانات محدود و هزار گزاره متغیر دیگر از مواردی است که باعث می شود فیلمنامه به شدت آسیب ببیند، فیلمنامه که سرمشق یک اثر است در پروسه تولید بسیار تحت الشعاع قرار می گیرد و شاید این بزرگترین آسیب برای کار به خصوص در تلویزیون است.
نویسنده سریال "نوار زرد" درباره دخل و تصرف در فیلمنامه بیان کرد: مهم است که کارگردان دخل و تصرف های خود را داشته باشد و معمولا کارگردان مولف این کار را می کند که طبیعی است یعنی کارگردان با نگاه هنری آن را تغییر می دهد و من با این تغییر مشکلی ندارم اما گاهی یک سکانس نوشته شده است و زمان برای این سکانس مهیا نیست یا امکانات وجود ندارد و نگرانی وجود دارد که تولید، فیلمنامه را تحت الشعاع قرار دهد و فیلمنامه با اصل خود به شدت تغییر کند.
وی ادامه می دهد: راه حل چنین آسیبی این است که یک اثر به شکل فشرده، در دقیقه نود و لحظه آخر ساخته نشود.
لک زاده درباره علاقه اش به سبک خاصی از فیلمنامه نویسی گفت: من فیلمنامه نویس و فیلمساز در عرصه فیلم کوتاه بودم و همچنان هم هستم اما ژانر پلیسی مورد علاقه من است، چرا که از ژانرهایی است که در کنار بررسی مسائل اجتماعی ژانر مستقل درون خود دارد یعنی حتی اگر اثر روی کلیشه ها هم حرکت کند باز با یک اثر هنری روبرو می شود که مخاطب عام را با ذوق هنری همراه می کند.
این فیلمساز خاطرنشان کرد: پلیسی نویسی یکی از علاقه هایم است و حتی اگر من را برای کاری در نظر داشته باشند و صرفا به دلیل این که ژانر پلیسی می نویسم کنارم بگذارند یا من را نخواهند باز هم خوشحال می شوم چون خوب است که در این ژانر شناخته می شوم.