به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی موسویان در نشست خبری در حاشیه نمایشگاه رسانه های دیجیتال، از ارائه مجوز شناسنامه الکترونیکی محتوای دیجیتالی (شامد) به نرمافزارها و اپلیکیشن های موبایل خبر داد و گفت: 130 هزار نرمافزار کاربردی موبایلی (اپلیکیشن)، شامد دریافت کردند و انتظار داریم این رقم به 200 هزار نرمافزار افزایش یابد.
وی با بیان اینکه برای اعطای شامد با فروشگاههای اپلیکیشن (اپ استورها) کار میکنیم و اعطای شامد به صورت اتوماتیک انجام میشود، ادامه داد: در اجرای این طرح، هیچ نرمافزاری بدون مجوز شامد امکان ارائه در فروشگاههای اپلیکیشن را نخواهد داشت.
رئیس مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه از ابتدای تشکیل این مرکز تاکنون، 53 نرمافزار مجوز گرفته اند، گفت: امروز مجوزی که برای نرمافزارها ارائه میشود، مطابق با طرح شامد است.
وی افزود: با وجودی که 200 هزار سایت اینترنتی در کشور فعال است اما از این تعداد، 70 هزار سایت دارای مجوز شامد هستند و امیدواریم تا پایان سال، بتوانیم سه چهارم سایتهای اینترنتی داخل کشور را شامددار کنیم.
موسویان اظهار کرد: 300 هزار کانال و گروه فارسیزبان در شبکه های اجتماعی داریم که از این تعداد 7 هزار و 500 کانال فعال هستند و 40 درصد از این تعداد، شامد دریافت کردهاند. امیدواریم این رقم به 70 درصد افزایش یابد.
به گفته وی، با آمدن وب 3 در سال 2020 موضوع محرمانگی در فضای مجازی از بین میرود و به همین دلیل باید نحوه زندگی در فضای مجازی را یاد گرفته و به شناخت درست برسیم.
رئیس مرکز رسانه های دیجیتال با تاکید براینکه براینکه رفتار سلبی در فضای مجازی نه تنها هزینهبر، بلکه امکانپذیر هم نیست، تصریح کرد: قدم بعدی ما ارائه نشانهای هوشمند بر بستر انتقال محتواست.