هرچند که هیچ دو غیر هم جنسی قادر به درک کامل نحوه کارکرد مغز یکدیگر نیستند، گاهی نیاز است که از دریچه دید طرف مقابل هم به مسائل نگاه کرد. بسیاری از پیش قضاوتیهای ما در مورد مردان یا زنان، تنها باورهایی غلط هستند که بنا بر عرفهای عمومی جا افتاده و در مغز ما شکل گرفته است. در این مطلب میخواهیم مسائلی مربوط به مردان را از دیدگاه روانشناسی مطرح کنیم که میتواند بسیاری از این پیش قضاوتیها را از میان بردارد.
برداشتن اولین قدم از طرف مرد
تنها به دلیل عرفهای قدیمی و عادات اجتماعی، زنان همیشه در حال فرار یا به زبان عامیانه "ناز کردن" و مردان در حال دنبال کردن یا به اصطلاح "ناز کشیدن" بوده اند. اما در واقع این پیش فرض به دلیل علاقه یا گرایش مردان نسبت به این وضعیت نبوده است! حتی در صورتی که اولین قدم جهت آشنائی از طرف زن برداشته شود، بیشتر مردان نه تنها آزرده نمیشوند بلکه دقیقا مانند زنان، از مورد توجه قرار گرفتن خرسند خواهند بود. با توجه به تحقیقات اخیر بر روی زوجها و افراد مجرد در عرصه روانشناسی، هیچ شرطی برای شروع رابطه از طرف مرد وجود ندارد که ضامن موفقیت آن باشد!
التفات کردن
همیشه از قدیم ایام، چنین جای افتاده است که تنها مرد باید به زن التفات کرده و از او تعریف یا تمجید کند. تا جایی که گاهی این تعاریف حالتی اغراق آمیز و دروغین به خود میگیرد چرا که مرد فکر میکند وظیفهای مشخص در این مورد دارد. کاملا برعکس، زنان هم میبایست به مردان و همسران خود ابراز علاقه یا التفات کنند، تعریف کردن از ظاهر گرفته تا خصیصههای شخصیتی مثبت.
دیدگاه مردانه
تحقیقات گسترده سالهای اخیر در ژورنال روانشناسی اجتماعی (ایالات متحده)، بر روی دیدگاه مردان نسبت ظاهر یا بدن زنانه، نتیجهای خلاف تصور عمومی داشت. بسیاری از ما چنین تصور میکنیم که مهمترین مورد در جذابیت زن برای مرد، فیزیک یا اندام او است. یعنی هرچه زن بیشتر به چشم مرد جذاب باشد، بهتر و بیشتر توجه او جلب خواهد شد. درحالیکه نتایج نشان داد مردان، زنانی را که تنها جذابیتهای فیزیکی و جنسی دارند، بی کفایت میدانند و آرمانهایی بسیار بالاتر از ظاهر یک زن را مد نظر قرار میدهند.
هیکل و ورزش
با توجه به نتیجه پژوهش ها، مردان بسیار بیشتر از زنان درگیر ظاهر یا اندام خود هستند. با دیدن عکسهای عضلانی هیکل مردان دیگر، حس رقابت بسیار شدیدی را تجربه میکنند و برای آنها بسیار ناخوشایند است. یعنی در مجموع زنان، با کاستیها یا نواقص اندام و ظاهر خود بسیار راحت تر کنار میآیند و آنها را قبول میکنند تا مردان.
فشارهای اجتماعی
بسیاری از مردان، تنها به دلیل فشارهای اجتماعی و خانوادگی نسبت به صفت مردانگی، احساسات یا علایق خود را سرکوب میکنند. عرفی بسیار ساده که همیشه به آنها میگوید "مرد باش"، سبب شده است که از اشک ریختن، ابراز احساس کردن یا هرگونه ضعفی نشان دادن، واهمهای شدید داشته باشند و بترسند که مقبول جامعه نباشند. همین موضوع سبب بروز خشم و پرخاشگری دو چندان در آنها میشود.
مسائل حقوقی
بسیاری از فعالان حقوق زنان در طول تاریخ، مردان بوده اند. بر خلاف تصور عمومی، بیشتر مردان از عدم تساوی حقوقی با زنان رضایت ندارند و دوست دارند مادران، همساران و دختران خود را شاد یا راضی ببینند.
سرما خوردگی و آنفولانزا
نتیجه تحقیقاتی در سال 2015 ثابت کرد که مردان در مقابل سرما خوردگی و آنفولانزا ضعیفتر از زنان هستند، چرا که هورمون استروژن در زنان، با این نوع ویروسها بهتر و بیشتر مبارزه میکند.