به به گزارش خبرگزاری مهر نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت کشور، مجید آقابابایی مدیرکل مرزی وزارت کشور، امروز(چهارشنبه 29 آذر) در نشست خبری خود با اشاره به ویژگیهای آییننامه جدید «ساماندهی مبادله کالا در بازارچه های غیررسمی موقت مرزی» هیأت وزیران اظهار داشت: براساس این آیین نامه، ساکنان مناطق مرزی در سیزده شهرستان استانهای آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان که حداقل سه سال سابقه سکونت در مناطق مرزی دارند، میتوانند در 15 بازارچه مرزی به فعالیت اقتصادی و مبادله کالا به صورت قانونمند بپردازند تا فعالیت مرزنشینان از کولبری به سمت مبادلات غیررسمی در این بازارچهها تغییر کند.
وی در ادامه افزود: ساکنان مناطق محدوده بیست کیلومتری مرزهای غربی کشور در شهرستانهای پیرانشهر و سردشت در استان آذربایجان غربی، بانه، مریوان و سروآباد در استان کردستان، ثلاث باباجانی، سرپل ذهاب و پاوه در استان کرمانشاه و همچنین ساکنان شهرستانهای میرجاوه، هیرمند، نیمروز، زهک و سراوان در شعاع 50 کیلومتری استان سیستان و بلوچستان مشمول استفاده از تسهیلات مقرر در آییننامه مذکور هستند. بر اساس این آییننامه هر فرد ماهانه از تخفیف 5 میلیون ریالی به عنوان تخفیف سود بازرگانی برخوردار خواهند شد.
مدیرکل مرزی وزارت کشور با بیان اینکه امتیازات دیگری نیز شامل این افراد میشود گفت: علاوه بر اینکه مبادله کالا و به طریق رسمی و قانونی انجام میشود و مسئولیت بازارچه به عهده گمرک است، امکان ترانزیت کالای داخلی فراهم میشود و ماهانه ساکنین مناطق مشمول از تخفیف سود بازرگانی برای ورود کالاهای مجاز برخودار میشوند.
وی خاطرنشان کرد: افراد مشمول از طریق صدور کارت الکترونیک مرزنشینان، مبادلات رسمی را انجام میدهند.
آقابابایی با بیان اینکه هزینههای ایجاد شده تأسیسات اداری و زیربنایی و تأسیسات مورد نیاز واحدهای اجرایی در این بازارچهها و سایر سرمایهگذاریها و تأمین کارکنان بازارچه و اداره آن به عهده استانداریهای چهار استان یاد شده است، افزود: دستور لازم به استانداران برای آمادهسازی هرچه سریعتر زیرساختها صادر شده است.
مدیرکل مرزی وزارت کشور در پایان تاکید کرد: هدف از اجرای این طرح جلوگیری از آسیبپذیری کولبران، حفظ کرامت انسانی مرزنشینان و هدایت و انتقال فعالیت آنها در مسیری قانونی و همچنین افزایش درآمد آنهاست.