شناسه : ۶۸۳۲۳۳ - شنبه ۲ دی ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۳۵
پیشگیری از حملات نقرسی با رژیم غذایی مناسب
نقرس یک نوع از بیماری آرتروزی است که در آن مفاصل بدن حالت التهابی پیدا میکنند و در کشور ما افراد از این بیماری رنج میبرند
![پیشگیری از حملات نقرسی با رژیم غذایی مناسب](/Upload/Public/Content/Images/1396/11/09/1237080277.jpeg)
نقرس یک نوع از بیماری آرتروزی است که در آن مفاصل بدن حالت التهابی پیدا میکنند و در کشور ما افراد از این بیماری رنج میبرند. افراد مبتلا به نقرس معمولا از حملات درد ناگهانی رنج میبرند و مفاصل آنها دردناک و ملتهب میشود. خوشبختانه روشهایی برای کنترل علائم این بیماری و درد ناشی از آن وجود دارد. رژیم غذایی مناسب نیز در این افراد کمک بسیار زیادی به کاهش حملات دردآور و بهبود شرایط این بیماران میکند.
در حدود نیمی از درد مفاصل مربوط به نقرس در انگشت شست پا دیده میشود، و در سایر موارد در در مچ دستان. زانو و لگن احساس میشود. علت بروز حملات نقرسی تجمع زیاد اسید اوریک در خون است. اسید اوریک ماده تولیدی و زایده حاصل مصرف برخی از مواد غذایی در بدن است. زمانی که سطح این اسید در خون بالا میرود، تشکیل کریستال میدهد و این مواد کریستالی سلولهای مفاصل را تحریک؛ و درد ایجاد میکنند؛ در نتیجه این فرایند التهاب و تورم به وجود میآید.
حملات نقرسی معمولا در طول شب رخ میدهد و ممکن است 3 تا 10 روز هر شب تکرار شوند. اکثر افرادی که با این مشکل روبرو هستند در خارج کردن اسید اوریک اضافی از خون مشکل دارند، و در نتیجه اسید اوریک در بدن این افراد تجمع پیدا میکند. دسته دیگر از بیماران افرادی هستند که مواد غذایی تولید کنند اسید اوریک زیاد مصرف میکنند.
تاثیر رژیم غذایی در بیماری نقرس
در صورت ابتلا به نقرس برخی از مواد غذایی میتوانند اثر منفی گذاشته و سطح اسید اوریک را در خون شما افزایش دهند. این مواد غذایی معمولا حاوی میزان پورین بالا هستند، که ماده پیش ساز اسید اوریک در خون است. معمولا در بدن افراد سالم مشکلی با مصرف این مواد غذایی ایجاد نمیشود چرا که میتوانند اسید اوریک اضافی را از بدن با ادرار خارج کنند. اما در صورت بروز مشکل در دفع اسید اوریک فرد دچار حملات نقرسی میشود.
خوشبختانه با داشتن رژیم غذایی مناسب برای نقرس و مصرف داروهای مناسب میتوان از حملات نقرسی جلوگیری کرد. از مهمترین مواد غذایی که میتواند حملات نقرسی را تحریک کنند میتوان به گوشت قرمز، غذاهای دریایی و نوشیدنیهای الکلی اشاره کرد، چرا که این مواد حاوی میزان قابل توجهی پورین هستند.
در صورت ابتلا به نقرس از مصرف غذاهای زیر پرهیز کنید
غذاهای حاوی پورین زیاد و یا فروکتوز زیاد در افراد مبتلا به نقرس باید پرهیز شوند.
- جگر، قلوه، مغز گوسفند
- گوشت قرمز
- ماهی و اکثر غذاهای دریایی
- نوشیدنیهای حاوی شکر فراوان و فروکتوز
- غذاهای حاوی شکر اضافه شده مثل آبمیوه صنعتی