محمدجواد آذری جهرمی در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به پیشرفت تکنولوژی در کشور، ایران را منطقهای در جهان معرفی کرد که در زمینه IT «حرفی برای گفتن دارد.». وی لزوم استمرار ایران در این راه را ضروری دانست و بلاکچین را یکی از تغییرات شگرف دنیا معرفی کرد که باید با زیر و بم این تکنولوژی آشنا شد.
وزیر ارتباطات ارزهای دیجیتال را دگرگون ساز مفاهیم بانکداری، اینترنت اشیا را عامل تغییر سبک زندگی در آینده و بلاکچین را مسبب تغییرات در سبک حکمرانی کشورها دانست و گفت:
«تمام زیرساختها درآینده وابسته به فضای مجازی هستند و این تغییرات به کشور ما هم راه پیدا میکنند. یکی از راههای برخورد با این تغییرات وادادگی است و باید منتظر باشیم که تکنولوژی بیاید و از مزایا و فرصتهای آن استفاده کنیم مانند سالهای گذشته که چنین کاری انجام شده است؛ راه دیگر برخورد و مقابله با فضای مجازی است و هر دو این راهها یک نتیجه دارد که شکست است، این در صورتی است که ما در مقابل این فضا چاره داریم و راه آن هم خلاقیت است.»
جهرمی با اشاره به اینکه خلاقیت در مغز و قلب جوان ایرانی وجود دارد و شاخص خلاقیت در ایران 2 برابر میزان جهانی است، از مشکلات پیش روی این قشر از مردم گفت و از کمبود آگاهی مسئولین در زمینههای دیجیتالی گوناگون گلایه کرد:
«شرایط برای شکوفایی خلاقیت جوانان مهیا نیست و رشد خلاقیت ها نیاز به زیست بوم دارد. کسانی می توانند جوانان را توانمند کنند که از این حوزه شناخت داشته باشند و آیا مسئولان ما در همه ارکان از انقلاب چهارم صنعتی اطلاع دارند و می دانند توسعه اقتصاد دیجیتال چیست؟»
وزیر ارتباطات معتقد است که انقلاب صنعتی چهارم حتما در دنیا رخ میدهد و اقتصاد دیجیتال بخش عمدهای از اقتصاد دنیا می شود، وی باور دارد که ایرانیان باید در این حوزه فعال شوند و از دنیا عقب نمانند. بالاترین مقام ICT کشور به متصل نشدن دانشگاه های داخلی به شبکه علمی اشاره کرد و افزود:
«مقرر است سازمان فناوری اطلاعات در این زمینه اخطار جدی به اپراتور شبکه علمی دهد. اکنون حدود شانزده دانشگاه به این شبکه متصل هستند که این رقم ناچیز است و باید بیشتر شود. تکلیف کردهایم که کار اتصال دانشگاه ها به شبکه علمی کشور سرعت بگیرد و سال آینده تعداد بیشتری از دانشگاه ها متصل شوند.»
بنا بر برنامه ششم توسعه دولت مکلف است تا پایان اجرای قانون برنامه سامانههای مالیات الکترونیکی، معاملات دولتی الکترونیکی (شامل مناقصه، مزایده، خرید کالا) و سلامت الکترونیکی را با پوشش کلیه ذینفعان مستقر و بهرهبرداری کند. این موارد تنها بخشی از وظایف بخش ICT کشور محسوب شده و موارد بسیار بیشتری را در برمیگیرد که جملگی نیازمند مشارکت بیشتر جوانان و دانشگاهیان این حوزه و بالا بردن سطح سواد دیجیتالی کشور است.