ماهان شبکه ایرانیان

۸ افسانه درباره شیر سویا که باید از آن با خبر شوید

شیر سویا به خودی خود، بسیار مغذی است و به طور طبیعی محتوی پروتئین‌های با کیفیت بالا، ویتامین‌های گروه B و ایزوفلاون هاست. این محصول به طور طبیعی بدون قند است اما آگاه باشید که بسیاری از مارک‌های فروشگاهی برای طعم بهتر به آن، شکر اضافه می‌کنند. علاوه بر این شیر سویا، چربی اشباع بسیارکمی دارد و به طور طبیعی فاقد کلسترول است.

شیر سویا یک نوشیدنی غیر لبنی است که توسط خیساندن دانه‌های سویا در آب و آسیاب کردن این مخلوط تهیه می‌شود. سپس این مخلوط، صاف شده و مایعی که باقی می‌ماند، شیر سویا نامیده می‌شود. بسیاری از مارک‌های شیر سویا که در فروشگاه‌ها موجودند با کلسیم، مواد مغذی و ویتامین‌ها غنی می‌شوند تا شیر سویا را به اندازه شیر گاو یا گوسفند، مغذی سازند. در ادامه این مطلب را به نقل از مجله تناسب اندام بخوانید.
 
8 افسانه درباره شیر سویا که باید از آن با خبر شوید 
 
افسانه: شیر سویا به اندازه شیر گاو سالم نیست
واقعیت: شیر سویا به طور طبیعی مزایای سلامتی بسیاری دارد. شیر سویا به خودی خود، بسیار مغذی است و به طور طبیعی محتوی پروتئین‌های با کیفیت بالا، ویتامین‌های گروه B و ایزوفلاون هاست. این محصول به طور طبیعی بدون قند است اما آگاه باشید که بسیاری از مارک‌های فروشگاهی برای طعم بهتر به آن، شکر اضافه می‌کنند. علاوه بر این شیر سویا، چربی اشباع بسیارکمی دارد و به طور طبیعی فاقد کلسترول است.
 
افسانه: شیر سویا خطرناک است چون سویا، یک ماده‌ی آلرژی زاست.
واقعیت: در حالیکه سویا یکی از متداول‌ترین مواد غذایی آلرژی زاست و برای افرادی که به آن حساسیت دارند، مضر است اما این مسئله بر ایمنی کلی این محصول اثر نمی‌گذارد. آلرژی‌زاهای متداول‌تر در جهان عبارتند از بادام زمینی، شیر، تخم مرغ، صدف و گندم. هیچ کدام از این موارد، خطرناک در نظر گرفته نمی‌شوند به جز برای افرادی که به آن‌ها آلرژی دارند. افرادی که به سویا حساسیت دارند باید از مصرف شیر سویا اجتناب کنند. اگر به حساسیت نسبت به سویا شک دارید، برای تأیید این مسئله با پزشک مشورت کنید و همیشه برچسب‌های مواد غذایی را بخوانید.

افسانه: سویا حاوی مواد مغذی مضر است.
واقعیت: دانه‌های سویا به همراه غلات کامل و حبوبات متعدد دیگر، دارای ماده‌ای به نام اسید فیتیک هستند. این ماده با کاهش جذب مواد مغذی، به ویژه جذب آهن مرتبط است. اما تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که مصرف طولانی مدت محصولات سویا، هیچ تأثیر منفی بر تعادل کلی مواد معدنی نمی‌گذارد.
 
افسانه: شیر سویا برای زنان باردار خطرناک است
واقعیت: هیچ شواهد علمی وجود ندارد که از این ادعا که شیر سویا بر زنان باردار یا جنین‌های آن‌ها تأثیر منفی می‌گذارد، حمایت کند.
 
افسانه: شیر سویا حاوی استروژن است
واقعیت: دانه‌های سویا حاوی استروژن نیستند. دانه‌های سویا و در نتیجه شیر سویا حاوی ایزوفلاون‌ها هستند که به استروزن گیاهی معروفند. ایزوفلاون‌ها برای اسنان‌ها، در واقع سلامت قلب و استخوان‌ها را افزایش می‌دهند، علائم مرتبط با یائسگی را به حداقل می‌رسانند و ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را کاهش دهند.
 
افسانه: شیر سویا، خطر سرطان را افزایش می ‌دهد
واقعیت: در واقع محققان معتقدند که شیر سویا، خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها به خصوص سرطان سینه و پروستات را کاهش می‌دهد.

افسانه: شیر سویا بر سیستم ایمنی بدن تأثیر می‌گذارد.
واقعیت: این افسانه بر اساس یک مطالعه است که نشان می‌دهد جوندگانی که درمعرض مقادیر بسیار بالایی از شیر سویا قرار گرفته بودند، تغییراتی در عملکرد سیستم ایمنی‌شان نشان دادند. هیچ یک از مطالعات انسانی از این یافته حمایت نمی‌کنند و در واقع برخی مطالعات نشان می‌دهند که شیر سویا، عملکرد سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
 
افسانه: شیر سویا برای کودکان خطرناک است.
واقعیت: شیر سویا مشابه شیرهای لبنی می‌تواند به رژیم غذایی یک کودک اضافه شود. شیر سویا نباید تا زمانیکه کودک حداقل یک ساله شود، در رژیم غذاییش گنجانده شود. شیر سویا منبع خوبی از پروتئین است و هنگامیکه غنی شود، منبع خوبی از کلسیم، ویتامین B12، ریبوفلاوین، پتاسیم و ویتامین D می‌باشد. به علت موارد بالای آلرژی به سویا، قبل از وارد کردن این محصول به رژیم غذایی کودک‌تان با پزشک تماس بگیرید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی