صحیح ترین روش استفاده از حبوبات ترکیب ان ها با یکدیگر ،به نسبت درست است .بهترین روش طبخ حبوبات استفاده از ارام پز و یا پخت با حرارت کم است.
مزاج حبوبات و غلات و فوایدشان
![غلات غلات](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/26/2305540379x.gif)
برنج:
در طبیعت آن اختلاف نظر وجود داشته بعضی آن را گرم و بعضی سرد و بعضی معتدل دانسته ولی در درجه دوم خشک بودن ان اتفاق نظر وجود دارد و
بعضی مرکب القوی دانسته اند زیرا اگر در اب بجوشانند و ابکش کنند و چلو بپزند، جرم ان درجه اول رد و اب ان اول گرم می باشد اما اگر کته و یا دم
پخت کنند مایل به گرمی می باشد.
تولید کننده خلط صالح و خواب های خوب بوده، دردرمان پیچش شکم و زخم روده اسهال خونی، اختناق رحم، امراض کلیه و مثانه نافع است. خوردن برنج
با شیر و شکر کثیرالغذا بوه و محرک نیروی جنسی و چاق کننده می باشد. خوردن ان با دوغ تازه و سماق، تسکین دهنده حرارت و تشنگی و درمان
اسهال صفراوی است.
نکته:
برنج را باید قبل از پختن در اب خیساند، چند مرتبه با اب شست و بعد پخت.
![غلات غلات](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/26/23055506615.gif)
جو:
جو قلیل الغذاتر از گندم بوده تسکین دهنده صفراو خون و عطش می باشد. جو را بو داده تا حدی که نه خام باشد و نه بسوزد، بعد یک مرتبه با اب گرم و
یک مرتبه با اب سرد بشویید، سپس خشک کرده و ارد و الک نمایید. با این آرد(که سویق نامیده می شود) و قدری شکر، فرنی بپزید و به اطفال بدهید
که بهترین غذای آنان است و باعث تقویت و افزایش وزن کودکان می شود.
هضم نان جو راحت تر از نان برنج بوده و سرد و قلیل الغذا می باشد. به دلیل چسبندگی به معده و روده، در درمان اسهال و تب های گرم که با ضعف
معده همراه نباشد مفید است. در سرد مزاجان باعث کولیت می شود. مصلح نان جو، آب عسل و ابگوشت و شکر می باشد.
![غلات غلات](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/26/2305560676f.gif)
عدس:
قابض دیر هضم، نفاخ، غلیظ کننده خون و مانع حرکت آن در مویرگ ها می شود. تولید خون سوداوی کرده، موجب دیدن خواب های مشوش و ضعف
بینایی می شود. پختن آن با سرکه تقویت کننده معده و از بین برنده نفخ آن است و سوخته آن جهت سفید کردن دندان مفید است . ضماد ان با سفید
تخم مرغ جهت ترک پا مفید است.
گندم:
بهترین غذی افراد متعدل المزاج بوده و غذئیت آن زیاد و چاق کننده بدن و نیرو بخش است و موجب انسداد شده و برای کسانی که در رگ های بدن و
دل و کبد و معده و .. تنگی دارند مضر می باشد. خوردن گندم تازه و خام مولد کرم معده می باشد.
بهترین نان، نانی است که گندم سالم سفید رسیده تازه شسته که سبوس آن را به حد اعتدال (متوسط) جدا کرده، آرد کننده و خمیر نمایند و ورز
دهنده و خمیرترش به ان اضافه نموده بگذارند بماند تا خمیر آن وراید و پف کند. سپس در تنوری با حرارت معتدل، آرام پخت نمایند.
نانی که گندم آن رانشسته و سبوس آن را نگرفته باشند سریع هضم می شودو به راحتی از معده خارج می شود. و مضعف بدن، مولد خون سوداوی،
بواسیر ودر بعضیمزاج ها ملین است. نانی که سبوس آن را به کلی گرفته باشند به سرعت از معده خارج شده و باعث انسداد کبدی و سنگ کلیه می
شود.
نانی که سبوس آن را خوب (متوسط) گرفته باشند کثیر الغذا و مولد خلط متین و دیرهضم بوده، مصرف زیاد آن برای گرم مزاجان مضر می باشد. نان گندم
تازه، خشک کننده رطوبت معده و جویدن آن برای کندی دندان موثر، چاق کننده و مقوی بدن است و خشک ان دیرهضم بوده باعث تشنگی می شود. نان
حاوی شنبلیله، سیاه دانه و ... اشتها آور بوده و باز کننده انسداد، خشک کننده رطوبت و تحلیل برنده ریاح می باشد.
نکته:
نان شیرمال که برای تهیه آن از شیر و روغن استفاده می شود یک از بهترین نان ها بوده و کثیرالغذا می باشد
![غلات غلات](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/26/2305580051r.gif)
لوبیا:
لوبیای قرمز گرم تر از نوع سفید آن می باشد. دیر هضم، نفاخ، تولید کننده خلط غلیظ بوده، ملین سینه و ریه، مدر، شیرافزا، چاق کننده بدن و محرک
نیروی جنسی می باشد
ماش:
لطیف تر از عدس و نفخ آن کمتر از باقلا بوده، از بهترین حبوبات است. کثر الغذا، مولد خلط صالح بوده ولی دیرهضم می باشد به خصوص ان که پوست ان
را کامل گرفته باشند. مصرف آن در فصل بهار و تابستان ، سرزمین های گرم و گرم مزاجان تب های گرم مفید است چون باعث تسکنین حرارت، صفرا و
خون است. ماش پوست کنده برای رفع یبوست و با پوست آن برای درمان اسهال مفید است.
نخود:
تقویت کننده حرارت غریزی وریه، تولید کننده خون صالح، کثیرالغذا، چاق کننده، مدر ادرار و حیض و عرق، ملین طبع و زیاده کننده شیر و منی می باشد.
خوردن نخود با شیر تازه برای گرفتگی صدا که از خشکی باشد نافع است ولی اگر بیمار تب داشته باشد باید به جای شیراز اب استفاده کند. اگر یک
شب نخود را در سرکه خیسانده و صبح ناشتا بخورد و در آن روز چیزی دیگری میل نکند برای کشتن کرم معده مجرب است.
گردآوری : مجله اینترنتی دلگرم