پیشگیری از حمله قلبی: کمبود منیزیم در بیماران قلبی، بسیار خطرناک خواهد بود. این عنصر همچون یک سپر از قلب محافظت کرده و موجب آرامش اعصاب میشود و از مشکلاتی همچون سوءهاضمه، درد شکم، نفخ شکم، استفراغ و یبوست پیشگیری میکند.
پیشگیری از یبوست: منیزیم موجب تسکین سریع یبوست میشود و دز بالای مکمل منیزیم محلول در آب، یبوست را به طور کامل درمان میکند. این ماده خاصیت ملین دارد و با شل کردن ماهیچههای روده و با جذب آب، مدفوع را نرم میکند تا به راحتی از بدن دفع شود.
جلوگیری از دیابت و تنظیم قند: منیزیم در بیماران دیابتی کمک میکند تا واکنش انسولین به قندخون بهبود یابد. فشار خون بالا، یکی از دلایل عمده بیماریهای قلبی و عروقی است که منیزیم با تنظیم قندخون و کنترل فشار خون از آن جلوگیری میکند. معمولاً افراد با فشار خون بالا و دیابتیها دچار کمبود منیزیم هستند.
درمان اختلالات روانی: منیزیم در درمان بدترین اختلالات روانی، از جمله استرس و اضطرابهای شدید مؤثر است.
درمان میگرن: حملات میگرن، بسیاری از مردن و بهخصوص زنان آمریکایی را آزار میدهد و مصرف مکملهای منیزیم به شدت این حملات را کاهش میدهد و حتی احتمال بروز مجدد آنها را به حداقل میرساند.
تولید کلاژن: منیزیم در سنتز پروتئین و تبدیل آن به کلاژن نقش مهمی دارد. کلاژنها، پروتئینهای طبیعی هستند که عمدتاً دریافتها، رباطها، تاندونها و پوست یافت میشوند و همینطور در غضروف، دیسک، رگهای خونی و استخوان نیز وجود دارد.
جذب مواد معدنی: منیزیم به جذب سدیم، کلسیم، پتاسیم و فسفر کمک میکند و سمزدایی بدن را بهبودمیبخشد.
این عنصر در افزایش تولید انرژی در بدن مؤثر است و آنزیم را برای ایجاد انرژی سلولی و فعال شدن آن کمک میکند.
کنترل عملکرد مثانه: بسیاری از زنان که به اضطرار ادرار مبتلا هستند و این مشکلات ادراری در آنها ممکن است ناشی از عفونتها باشد، میتوانند برای درمان از منیزیم استفاده کنند.
متخصصان توصیه میکنند که بزرگسالان 350 تا 250 میلیگرم منیزیم مصرف کنند. عوارض جانبی مصرف آن بسیار نادر است و در مواردی موجب اسهال میشود. افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی در مصرف مکمل منیزیم باید احتیاط بیشتری کنند و قبل از مصرف با پزشک مشورت نمایند.
فسفر
فسفر خواص بسیار زیادی دارد، از جمله هضم غذا، تشکیل استخوان، تشکیل پروتئین، تعادل هورمونی، واکنش شیمیایی و استفاده از مواد مغذی. این عنصر یکی از اجزای مهم استخوان است و بدون مقدار کافی آن، حتی تصور حرکت مشکل میشود. به دلایل فراوانی، در واقع فسفر، دومین ماده معدنی در بدن است که علاوه بر استحکام استخوانها و دندانها برای سلامت مغز، کلیه، قلب و خون نیز ضروری است. بنابراین برای داشتن یک رژیم غذایی خوب، هرگز نمیتوان فسفر را از آن حذف کرد.
علائم و نشانههای کمبود: علائم کمبود فسفر عبارت است از: استخوانهای ضعیف و درد مفاصل مختلف. کمبود فسفر در بدن منجر به ضعف و پوسیدگی دندان، نرمی استخوان و سایر مشکلات مربوط به استخوان میشود. کاهش اشتها و استقامت بدن نیز از دیگر نشانههای کمبود فسفر در بدن است. علاوه بر اینها، اغلب افراد مبتلا به کمبود فسفر دچار بیحسی، لرزش، اضطراب، کاهش وزن و تأخیر در رشد هستند.
مهمترین منابع فسفر عبارتند از: گوشت، آجیل، حبوبات، محصولات لبنی، برنج، تخمه آفتابگردان، نان سفید، سیبزمینی، کلم براکلی، نخود فرنگی، ماهی تن و گوشت خوک.
مزایای فسفر: فواید فسفر بسیار فراوان است و عملکردهای مهمی را شامل میشود، مثل:
تشکیل استخوانها: فسفر یکی از اجزای مهم در فرایند رشد و نگهداری از استخوانها و دندان است. همچنین به سلامت لثه و دندان و مینای دندان کمک و مشکلات جدی از جمله پوکی استخوان را درمان میکند و به طور کلی پایه و اساس یک ساختار اسکلتی قوی برای یک زندگی سالم است.
گوارش: فسفر نقش مهمی در تسهیل و هضم غذا دارد و این مسأله سوخترسانی و هضم ریبوفلاوین و نیاسین را تسهیل میکند. دفع فسفر از نکات مهم در حفظ سلامتی کلیههاست.
دلیل برخی مشکلات، از جمله ضعف، بیحسی، خستگی و ... کمبود فسفر و مصرف آن علاج درد است. به طور معمول، متخصصان تغذیه توصیه میکنند که بزرگسالان روزانه 1200 میلیگرم فسفر دریافت کنند. ضعف جسمی نیز میتواند با مصرف این ماده معدنی درمان شود.
عملکرد مغز: فسفر یکی از عناصر ضروری داخل سلولهای مغز و مسئول کارکردهای مختلف و مهم بدن است؛ بنابراین مقدار کافی و به اندازه آن عملکرد مغز را بهبود میبخشد.
شکلدهی پروتئین: فسفر موجب سنتز پروتئین و شکلگیری آن در بدن و رشد سلولها میشود و به سلولهای بدن کمک میکند تا در مواقع نیاز از کربوهیدراتها و چربیها نیز استفاده کند.
تعادل هورمونها: یکی دیگر از خواص حیاتی فسفر، تعادلسازی و تنظیم هورمونهاست.
انرژی: فسفر یا تحریک سوخت و ساز بدن، انرژی مورد نیاز آن را تأمین میکند و انرژی را به بخشهای مختلف بدن میرساند.
برای خواندن بخش اول - کاربردهای منیزیم و فسفر چیست؟ - اینجا کلیک کنید