به گزارش ایسنا، بسیاری از کالاها و محصولات که از ارز دولتی با نرخ رسمی 4200 تومانی برای واردات استفاده کرده بودند، مشمول افزایش قیمت و واردکنندگان و توزیع کنندگان آنها مرتکب تخلفاتی شدهاند اما کودهای کشاورزی فسفاته و پتاسته که بر اساس فهرست منتشر شده از سوی بانک مرکزی از 21 فروردین ماه تاکنون 19 میلیون و 824 هزار و 366 یورو ارز دولتی دریافت کردهاند و 45 شرکت این محصول استراتژیک را برای بخش کشاورزی تامین کردند، افزایش قیمتی نداشتهاند و مشکلی برای تامین آنها وجود ندارد.
در این باره حمید رسولی - مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی - به ایسنا این گونه توضیح داد که بیش از 70 درصد کودهای کشاورزی توسط این شرکت وارد شده و مابقی آن در اختیار بخش خصوصی است اما با توجه به اینکه شرکت خدمات حمایتی و کشاورزی بزرگترین تعیین کننده کود در کشور بوده، طی دو سال اخیر یعنی از ابتدای سال 1395 تاکنون هیچ تغییر قیمتی در این بازار نداشتهایم.
وی افزود: گرچه بر اساس لیست منتشر شده از سوی دولت کودهای کشاورزی هم از ارز دولتی استفاده کردهاند اما در حوزه کودهای کشاورزی تاکنون از منابع ارزی سال 97 استفاده نکردهایم و شرکت های واردکننده، ارز مربوط به گشایش ال سی و واردات در سال گذشته را با تاخیر دریافت کردهاند.
رسولی با بیان اینکه هیچ مشکلی برای تامین کود کشاورزی به عنوان یکی از مهمترین دغدغههای دولت در سال جاری نداریم، ادامه داد: در بازار کود، تخلفی از این نظر که شرکت یا واردکنندهای محصولش را که با ارز دولتی وارد کرده، بخواهد با نرخ ارز آزاد عرضه کند، وجود ندارد و گزارش نگران کنندهای در این زمینه نیست. چرا که شرکت خدمات حمایتی کشاورزی به عنوان متولی و مسئول تامین کننده کودهای کشاورزی کشور اجازه چنین رفتارهایی در بازار را نمیدهد.
وی با اشاره به اینکه بر اساس جلسات مختلف برگزار شده با مسئولان مختلف بانک مرکزی برای تخصیص ارز واردات انواع کودهای کشاورزی هیچ مشکلی وجود ندارد، گفت: مناقصات مختلف برگزار شده است و شرکتهای اروپایی، آسیای جنوب شرقی، آفریقایی و تعدادی از شرکتهای عربی و ترکیهای نیز آمادگی خود برای تامین بازار کود ایران را اعلام کردهاند و از این منظر هیچ مشکلی نداریم و هماکنون با توجه به موجودی انبار میتوان گفت در صورت قطع واردات کود به کشاورزی تا پنج ماه آینده ذخایر استراتژیک ما جواب خواهد داد.
- طبق اعلام بانک مرکزی شرکتهایی که دلار 4200 تومانی برای واردات کره گرفتهاند، بدین شرح است:
کد یا شناسه ملی - نام شخص یا شرکت - کد بینالمللی - کالا - مجموع ارز دریافت شده از بانک مرکزی