به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین مجمع عمومی انجمن علمی نقد ادبی ایران روز دوشنبه (11 تیرماه) در محل تالار همایشهای دانشکده علوم انسانی برگزار شد. در این جلسه پس از استماع گزارش سه ساله انجمن علمی نقد ادبی (دوره سوم: 1394-1397)، برنامه 10 ساله راهبردی این انجمن (1398-1408) به تصویب اعضا رسید.
در پیشنویس این برنامه بر فراهم آورن زیرساختهای نظری لازم برای ایجاد رشته نقد ادبی در مقاطع تحصیلات تکمیلی، ایجاد مرکزی برای ساماندهی مباحث نقد ادبی، تألیف و ترجمه متون، برگزاری نشستهای علمی ـ پژوهشی و دانشگاهی، تقویت رشتههای دانشگاهی ادبیات، زبانشناسی، هنر و رشتههای وابسته دیگر، ساماندهی وضعیت نقد ادبی در ایران و تبیین موضوع به شایستهترین شکل در مجامع علمی و دانشگاهی در ایران و جهان و اخذ رتبه علمی ـ پژوهشی برای نشریه روایتشناسی و تلاش برای ثبت آن در پایگاههای علمی بینالمللی، تاکید شده بود.
تلاش برای کاربردی نمودن حوزه نقد ادبی و افزایش سطح مشارکت اندیشمندن در سراسر کشور در این زمینه، ایجاد زمینهها و بسترهای لازم برای ایجاد و توسعه گرایشهای بینرشتهای، تلاش برای خودکفایی مالی انجمن بهمنظور افزایش تولید، ترجمه و انتشار آثار ادبی، گسترش فعالیت شاخههای دانشجویی و شعبههای انجمن در سراسر کشور بهمنظور تربیت نیروهای جوان و مستعد در حوزههای مختلف هنری و ادبی و تلاش برای افزایش تعاملات علمی با انجمنهای همسو در ایران و جهان، از دیگر مواد این پیشنویس بود که به تصویب اعضا رسید.
در این جلسه مریم حسینی رئیس پیشین انجمن علمی نقد ادبی ایران، گزارش سه ساله انجمن را ارائه داد. وی برگزاری 30 جلسه هیئت مدیره، 30 نشست نقد رمان برگزاری 6 همایش علمی، دهها کارگاه تشکیل شاخه دانشجویی و حلقه روایتشناسی، نشستهای نقد را از دستاوردهای دوره سوم انجمن برشمرد.
در ادامهی مجمع عمومی انجمن علمی نقد ادبی، هیئت مدیره دوره چهارم انتخاب و افراد زیر به ترتیب حائز اکثریت آرا شدند:
ابراهیم خدایار (دانشگاه تربیت مدرس)، زهرا حیاتی (پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)، ابوالفضل حری (دانشگاه اراک)، پارسا یعقوبی جنبه سرایی (دانشگاه کردستان)، علیرضا انوشیروانی (دانشگاه شیراز)، عیسی امن خانی (دانشگاه گلستان)، مریم عاملی رضایی (پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی).
همچنین سیدعلی قاسم زاده (دانشگاه بین المللی قزوین) و مرتضی بابک معین (دانشگاه آزاد) به عنوان اعضای علی البدل انتخاب شدند. در این انتخابات، لیلا صادقی و هادی دهقانی یزدلی هم به عنوان بازرس اصلی و صادق رشیدی و ابولقاسم غیاثی به عنوان بازرس علیالبدل انتخاب شدند.
در ادامه نخستین جلسه هیئت مدیره جدید انجمن علمی نقد ادبی ایران در دوره چهارم در محل انجمن تشکیل و با نظر اعضا، رئیس، نایب رئیس و خزانه دار انجمن به شرح ذیل انتخاب شدند:
1- ابراهیم خدایار: رئیس انجمن
2- زهرا حیاتی: نایب رئیس انجمن
3- مریم عاملی رضایی: خزانه دار انجمن
در پایان این برنامه، جشن دهمین سال تشکیل انجمن با بریدن کیک منقش به آرم انجمن برگزار و از خدمات مریم حسینی تقدیر به عمل آمد.
یادآوری میشود، انجمن علمی نقد ادبی ایران در سال 1387 به ابتکار مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس و با همکاری جمعی از استادان دانشگاههای سراسر ایران تأسیس شد. زندهیاد دکتر علیمحمد حقشناس ریاست نخستین هیئت مدیره این انجمن را به عهده داشت. دکتر محمود فتوحی، دکتر نصرالله امامی و دکتر مریم حسینی رؤسای بعدی انجمن بودند.
این انجمن هماکنون 500 عضو پیوسته و وابسته دارد. فصلنامه نقد ادبی با همکاری این انجمن چاپ میشود و دوفصلنامه روایتپژوهشی به سردبیری دکتر حمیدرضا شعیری و مدیرمسئولی دکتر ابراهیم خدایار نشریه اختصاصی انجمن به شمار میرود.
برگزاری همایش سالانه نقد ادبی در کشور، مشارکت در اهدای جوایز ادبی، برگزاری نشستهای نقد کتاب، برپایی دورههای تخصصی نقد ادبی و تشکیل شاخههای دانشجویی و شعبههای انجمن در دانشگاههای سراسر کشور از دیگر فعالیتهای این انجمن است.