سید هادی سید افقهی کارشناس ارشد مسائل منطقه در گفتگو با خبرنگار مهر همزمان با دومین سالگرد جنگ آل سعود علیه ملت یمن و پیرامون برخی اظهارات گاه و بی گاه مقامات کشورهای حاشیه خلیجفارس در اتهامزنی به ایران اظهار داشت: اگر آمریکاییها، سعودیها و یا غربیها به حالت کلی و یا حتی دولت خودخوانده منصور هادی کوچکترین مدرکی دال بر دخالت ایران در ارسال سلاح به یمن داشتند، حتماً آن را ارایه میکردند؛ در صورتی که با گذشت دو سال از آغاز جنایتهای رژیم آلسعود علیه مردم یمن در ارائه کوچکترین مدرک هم ناتوان بودند.
وی ادامه داد: به نظرم اینکه رسانهها و فضای مجازی به سمت این موضوع در حرکت هستند که ایران در پی دخالت و ارسال سلاح به یمنیها است، دو دلیل عمده دارد. دلیل اول آنکه آنها میخواهند ادامه جنگ و حضور پررنگ خودشان را در یمن توجیه و اینطور وانمود کنند که این حوثیها نیستند که در حال جنگ هستند، بلکه گروهی به نیابت از ایران در یمن در حال مبارزه با سعودیهاست. لذا با چنین توجیهی میخواهند افکار عمومی را به نحوی هدایت کنند که ما با حوثیها مواجه نیستیم بلکه با ایران طرف هستیم.
کارشناس ارشد مسائل منطقه با بیان اینکه دلیل دوم، افزایش فشارها علیه ایران است تا تهران دست از حمایتهای معنوی و سیاسی خودش از انصارالله و مردم یمن بردارد، افزود: ایران که صرفاً از انصارالله حمایت نمیکند، بلکه از کل مردم یمن در مقابل این جنایتها و تهاجم غیرانسانی حمایت میکند، لذا این برنامه در راستای افزایش فشار بر ایران و ادامه پروژه ایران هراسی در منطقه است که این مسئله به طور خاص پس از روی کار آمدن ترامپ در آمریکا، روند صعودی به خود گرفته است.
سید افقهی تصریح کرد: حکومت آلسعود در این دو سال نشان داد که از رژیم کودککش صهیونیستی به مراتب سفاکتر است و همچنین نشان داد که ادعای زندگی در جوار سایر کشورهای همسایه در صلح، امنیت و آرامش از جانب سعودیها صرفاً یک شعار است، چرا که آنها حتی به همسایه فقیر جنوبی خود یعنی یمن هم رحم نکردند و به اقدامات غیرانسانی و غیراخلاقی بسیاری در این دو سال علیه مردم آن کشور مبادرت کردند.
وی با بیان اینکه سعودیها امروز در باتلاق یمن گرفتار آمدند، گفت: آنها میدانند که در این جنگ پیروز نخواهند شد و هر چه که زمان این بحران طولانیتر شود، به ضرر سعودیها خواهد بود چراکه موقعیت منطقهای و جهانی آنها را به چالش خواهد کشید، موجب ضربات اقتصادی و امنیتی بیشتر به آلسعود خواهد شد و دیگر مسایلی که می تواند از عواقب طولانی شدن بحران در یمن برای آل سعود باشد. اما حاکمان ریاض با علم به همه این موارد، باز بر طبل جنگ میکوبند چرا که راهی جز این ندارند و به نوعی سیاست فرار به جلو را اتخاذ کرده اند.