ماهان شبکه ایرانیان

مقایسه دیدارهای دوستانه ۵ تیم بزرگ آسیا؛

حسرت ایران برای تدارک رویایی ژاپن، کره و عربستان/ کمک بزرگ قهرمان جهان به رقبای ایران! +عکس

نگاهی آماری به دیدارهای تدارکاتی تیم های آسیایی حاضر در بیست و یکمین دوره رقابتهای جام جهانی مشخص می کند فدراسیون فوتبال ایران کمترین اعتقاد را به مسابقات تدارکاتی داشته است!

سرویس ورزش مشرق – در جمع 4 تیم آسیایی حاضر در رقابتهای جام جهانی تنها تیم ملی فوتبال کشورمان به همراه ژاپن موفق به کسب 4 امتیاز در گروه خود شد و البته ژاپن با بخت و اقبال بیشتر و در گروهی ساده تر توانست با احتساب کارت زردهای کمتر به دور یک هشتم راه بیایبد. البته ژاپن در یک هشتم نهایی نمایش فوق العاده ای داشت و بلژیک مدعی را به زحمت انداخت و بازی 2-0 برده را در ثانیه های پایانی 3-2 واگذار کرد تا تحسین اکثر کارشناسان را برانگیزد.

حالا که مسابقات برای نمایندگان آسیایی تمام شده، جام ملت های آسیا مهمترین رویداد پیش روی آنهاست و مسئولان فدراسیون فوتبال به دنبال تمدید قرارداد با کارلوس کی روش هستند تا شاید بعد از 43 سال ایران بر بام آسیا بایستد. البته کی روش پیش از ترک ایران در گفتگویی با بخش رسانه ای تیم ملی با اشاره به اینکه تیم های بزرگ آسیا کارهای توسعه ای برای فوتبال را از 30 سال پیش شروع کرده اند، برای تحقق اهداف ایران در جام ملتهای پیش رو خواسته هایی مطرح کرده که یکی از مهمترین خواسته های وی برگزاری دیدارهای تدارکاتی و اردوی آماده سازی خوب است.

نگاهی سطحی به نحوه آماده سازی تیم های آسیایی حاضر در این دوره جام جهانی مشخص می کند تنها تیمی که کمترین تدارک را برای جام جهانی داشته تیم ملی کشورمان بود!

در ادامه این گزارش مروری می کنیم بر اتفاقاتی که طی این سالها پس از استخدام کارلوس کی روش در تیم ملی مان رخ داد و آن را با در قیاس با 4 نماینده دیگر حاضر در این دوره می سنجیم تا درجه اهمیت فوتبال بین قدرتهای برتر فوتبال آسیا برای رؤسای فدراسیون های هر 5 کشور دقیق تر مشخص شود.

* آمار دیدارها و مربیانی که ظرف این مدت برای تیم های دیگر آسیای استخراج شده از تاریخ 4 آوریل سال 2011 است. روزی که هدایت تیم ملی ایران به دستان سرمربی پرتغالی اش سپرده شد.

**کره جنوبی؛ رکورددار بازی تدارکاتی

کره جنوبی تیمی است که طی 7 سال گذشته پس از روی کار آمدن کارلوس کی روش بیشترین بازی را نسبت به سایر مدعیان با ایران داشته و حسرت شکست دادن تیم ملی فوتبال کشورمان را در دل داشته ولی همین تیم در این مدت 52 بازی دوستانه ملی برگزار کرده است که بیشترین تعداد از این حیث را به خود اختصاص داده است. قطعا قطار کردن نام این تعداد کشور در حوصله این گزارش نمی گنجد اما اشاره به اسامی برخی تیم های مشخص خواهد کرد ملی پوشان این تیم چرا در دیدار با آلمان همان فوتبالی را ارائه دادند که با یک تیم آسیایی بازی می کنند!

* 42 بازی غیر آسیایی

کره جنوبی از مجموع 52 بازی دوستانه اش طی این 7 سال فقط 10 دیدار دوستانه با تیم های آسیایی ترتیب داده و 42 بار با تیم های شاخص اروپا، آمریکای جنوبی، آمریکای شمالی و آفریقا رودررو شده است. این تیم در همه این سالها فقط یک بار با تیم ملی ایران دیدار دوستانه داشت که با حساب 0-1 و تک گل آزمون در همان یک بازی شکست خورد.

دیدار دوستانه برزیل و کره جنوبی - سال 2013

* 11 مصاف با قدرتهای برتر جهان

کره جنوبی در این مدت با بهترین تیم های هر 4 قاره دیدارهای دوستانه ای داشته که از آن جمله می توان به رویارویی با برزیل، مکزیک و اروگوئه هر کدام یک بار و اسپانیا، کرواسی، لهستان و صربستان هر کدام دو بار اشاره کرد. این تیم پیش از ورود به جام جهانی 2018 با تیم های سنگال، بولیوی، بوسنی، هندوراس، لهستان و ایرلند شمالی مصاف داده بود.

* 6 جابجایی روی نیمکت ملی

وقتی کی روش به ایران آمد چو کوانگ رائه (11-2010) سرمربی تیم ملی کره بود. پس از او در این مدت به ترتیب چوی کانگ هی (13-2011)، هونگ میو بو (14-2013)، شین تائه یون (برای دو بازی)، اولی اشتیلیکه (17-2014) و شین تائه یون (تا امروز) این تیم را سرمربیگری کرده اند.

دیدار دوستانه اسپانیا و کره جنوبی - سال 2016

* حضوری جدی در جام ملتهای آسیا

بی شک کره جنوبی یکی از مدعیان اصلی کسب عنوان قهرمانی جام ملتهای آسیاست چرا که در دوره قبل (2015) نایب قهرمان شد. در سال 2011 به عنوان سومی رسید. این تیم از رقبای جدی تیم ملی ما در جام ملتهای امارات 2019 خواهد بود. البته در صورت صدرنشینی ایران و کره در گروه های خود این دو تیم در صورت صعود تا فینال به یکدیگر برخورد نخواهند کرد.


** عربستان رکورددار تغییر مربی؛

به گزارش مشرق، تیم ملی فوتبال عربستان در این 7 سال 33 مصاف دوستانه را در روزهای فیفا برگزار کرده است. این تیم همچنین از نظر تغییر مربی هم آمار جالبی داشته ولی با این همه نگاهی به تیم هایی که با عربستان در این مدت دیدار کرده اند مشخص می کند سعودی ها با چه سطح از آمادگی راهی روسیه شده بودند.

* 22 مصاف غیر آسیایی

عربستان در این 7 سال 33 بازی دوستانه داشت که از این تعداد 22 مسابقه اش را رودرروی تیم های غیر آسیایی انجام داد.

دیدار دوستانه آلمان و عربستان - سال 2018

* 9 مصاف با عنوان داران فوتبال

عربستان در این مدت با تیم های آلمان، ایتالیا، آرژانتین، پرتغال، اروگوئه، بلژیک، اسپانیا، یونان و اوکراین مصاف داده که از شاخص ترین رقبای دوستانه این تیم محسوب می شوند.

* 7 مربی روی نیمکت تیم ملی

فرانک ریکارد سرمربی بود که در سال های 2011 تا 2013 هدایت تیم ملی عربستان را در دست داشت. پس از او به ترتیب خوان رامون لوپز کارو(14-2013)، کوزنین اولاریو (15-2014)، فیصل البادن (شش ماه)، برت فن مارویک (17-2015)، ادگاردو بائوسا (3 ماه) و خوان آنتونیو پیتزی(18-2017) سرمربیان تیم ملی عربستان تا امروز بودند.

دیدار دوستانه بلژیک و عربستان - سال 2018

* ناموفق در جام ملتها!

این تیم در دو دوره اخیر مسابقات جام ملتهای آسیا در مرحله گروهی حذف شد. عربستان در جام جهانی 2014 برزیل هم مانند سال 2018 در مرحله گروهی از دور مسابقات کنار رفت.


** استرالیا و یک وجهه تشابه با ایران!

شاید تیم ملی استرالیا از نظر تعداد برگزاری دیدارهای تدارکاتی نسبت به تیم ملی کشورمان آماری کمتر داشته باشد ولی اشاره به برخی اسامی تیم هایی که با این تیم رویارویی داشته اند نشان می دهد آنها با چه سطح از آمادگی راهی جام جهانی شده اند!

* فقط 7 دیدار آسیایی!

استرالیا در این مدت که کی روش در تیم ملی ایران است 31 بازی دوستانه داشته که از این تعداد 24 مصاف آن با تیم های غیر آسیایی بوده است و تنها 7 دیدار با آسیایی ها برگزار کرده است.

*مصاف با بهترین های جهان

تیم ملی استرالیا دو دیدار دوستانه با برزیل و دو دیدار دوستانه دیگر با یونان داشته است. علاوه بر این با انگلیس، ولز، کلمبیا، صربستان، آلمان، اسکاتلند، کرواسی، بلژیک و دانمارک هم مسابقه داده است؛ مجموعه ای از بهترین تیم های اروپا و آمریکای جنوبی!

دیدار دوستانه آلمان و استرالیا - سال 2015

* یک بازی کنسلی!

بین همه 5 نماینده آسیایی فقط یک تیم مثل ایران بازی دوستانه لغو شده داشته که آن هم استرالیا بوده است که دیدارش با تیم ملی امارات کنسل شد! این تنها وجه تشابه اتفاقات دوستانه تیم های ملی ایران و استرالیا بود!

* 4 مربی در 7 سال

زمانی که کی روش هدایت تیم ملی ایران را برعهده گرفت هولگر اوسیک (13-2010) سرمربیگری این تیم را در دست داشت. آنژه پوستکگولو (17-2013)، فن مارویک(3 ماه در سال 2018) و گراهام آرنولد سرمربی فعلی این تیم در این سالها هدایت تیم ملی استرالیا را در دست داشته اند.

دیدار دوستانه برزیل و استرالیا - سال 2017

* مدافع عنوان قهرمانی

قطعا استرالیا برای دفاع از عنوان قهرمانی اش در سال 2015 راهی این مسابقات می شود. این تیم در مسابقات سال 2011 هم در فینال حضور داشت ولی نایب قهرمان شد.


** ژاپن رکورددار مصاف با برزیل!

به گزارش مشرق، ژاپن، تیمی که این روزها پس از نمایش فوق العاده اش رودرروی بلژیک به اهرم فشار منتقدان تیم ملی و کارلوس کی روش تبدیل شده است هم مانند دیگر رقبای آسیایی اش در این 7 سال بیکار نبوده و اتفاقاً حدود 8 ماه قبل (نوامبر 2017) با بلژیک دیداری دوستانه برگزار کرده بود. آنها 43 بار در این 7 سال یعنی میانگین بیش از 6 بازی دوستانه در هر سال داشته اند.

دیدار دوستانه بلژیک و ژاپن - سال 2017

* 34 رویارویی با غیر آسیایی ها

فدراسیون فوتبال ژاپن از وقتی کی روش در ایران مربیگری تیم ملی را در دست گرفت تاکنون 43 بازی دوستانه برای تیم کشورشان تدارک دیده است که از این تعداد فقط 9 بازی با تیم های آسیایی بوده و 34 مصاف با تیم های برجسته دیگر قاره ها در نظر گرفته شده است.

* 6 مسابقه با 3 قهرمان جهان

منتقدانی که دنبال دلیل بازی هجومی ژاپن روبروی بلژیک می گردند قطعا باید بدانند که این تیم در این مدت (7 سال) با برزیل (سه بار)، اروگوئه(دو بار) و فرانسه (یک بار) دیدار دوستانه داشته که جزو قهرمانان جام جهانی هستند. ژاپن یک بازی هم با هلند نایب قهرمان جهان برگزار کرده است. سوییس، اوکراین، ایسلند، غنا، صربستان و بلاروس دیگر تیم های شناخته شده ای هستند که در جمع حریفان دوستانه این تیم قرار دارند. ژاپن در این مدت یک بازی دوستانه هم با ایران داشت که در ورزشگاه آزادی 1-1 شد. دیداری که تنها تقابل دو تیم از سال 2005 تا الان محسوب می شود!

دیدار دوستانه ایران و ژاپن - سال 2015

* 4 سرمربی در 7 سال

فدراسیون فوتبال ژاپن در این 7 سال از 4 مربی برای کسب نتایج بهتر استفاده کرد که به ترتیب آلبرتو زاکه‌رونی(14-2010)، خاویر آگیره (15-2014)، وحید هلیل هودزیچ(18-2015) و آکیرا نیشینو سرمربی این تیم در جام جهانی بودند. آگیره در جام جهانی 2010 هدایت تیم ملی مکزیک را در دست داشت و هلیل هودزیچ سرمربی الجزایر در جام جهانی 2014 بود.

* به دنبال قهرمانی آسیا

ژاپن با این تدارکات از خطرناک ترین تیم ها برای همه تیم های حاضر در جام ملتهای آسیا محسوب می شود. قهرمان مسابقات 2011 که با زاکه رونی به آن عنوان دست یافت در سال 2015 هم تا مرحله یک چهارم نهایی بالا رفت. این تیم در جام جهانی 2014 برزیل در دور گروهی حذف شد ولی در این دوره (2018 روسیه) تا یک هشتم بالا رفت.

دیدار دوستانه برزیل و ژاپن - سال 2017

* رزرو دو بازی تا جام ملتها!

در حالی که ما هنوز نمی دانیم تیم ملی مان توسط چه کسی در جام ملتها هدایت می شود ژاپنی ها دو دیدار دوستانه شان در فیفادی ها را نیز برنامه ریزی کرده اند. کاستاریکا و پاناما دو حریف بعدی مسابقات دوستانه ژاپن تا جام ملتهای 2019 امارات هستند!

ذکر این نکته هم ضروری است که ژاپن و کره جنوبی و استرالیا چند بازیکن در لیگ های معتبر اروپا دارند که در طول یک فصل فوتبالی چند بار مقابل ستارگان بزرگ دنیا بازی می کنند و به اصطلاح ترسشان مقابل این بازیکنان می ریزد.


**ایران رکورددار مسابقات کنسل شده!

به گزارش مشرق، فدراسیون فوتبال کشورمان در این 7 سال تنها در یک زمینه موفق شد گوی سبقت را از دیگر قدرتهای آسیایی اش برباید و آن لغو شدن دیدارهای دوستانه برنامه ریزی شده بود! مرور اتفاقات دوستانه و تدارکات تیم ملی ایران بار دیگر به یادمان می آورد که اگر استعداد ذاتی و هوش فوتبالیست های مان را نداشتیم هیچ دستاوردی در فوتبال کسب نمی کردیم. هرچند که تحریم و مشکلات مالی دم دستی ترین بهانه مدیران خواهد بود!

* 35 بازی دوستانه ضعیف!

تیم ملی فوتبال کشورمان در این مدت با کی روش 35 بازی دوستانه برگزار کرده است. یعن میانگین سالی 5 بازی که البته مرور اسامی تیم هایی که با آنها دیدار کردیم نشان دهنده سطح مسابقات ماست. البته برخی کی روش  و تیم ملی را به خاطر بازی با تیم هایی مثل سیرالئون و توگو و ... مسخره می کردند که کی روش پیش از ترک ایران پاسخ آن ها را داد! (اینجا)

دیدار دوستانه ایران و سوئد در سال 2015 شاید مهمترین دیدار تدارکاتی تیم ملی در این 7 سال اخیر به شمار برود!

* رویارویی با تیم های درجه دو

ما در این مدت 23 بار با تیم های غیر آسیای دیدار داشتیم که شاخص ترین تیم هایی که با آنها مصاف دادیم سوئد، شیلی، ترکیه، روسیه، تونس و الجزایر بودند. تیم هایی درجه 2 در قاره های خود! البته دیدار دوستانه با میزبان جام جهانی 2018 هم به خاطر رابطه دوستانه کی روش با چرچسوف سرمربی تیم ملی روسیه هماهنگ شد تا دست خالی هم به روسیه نرفته باشیم!

* 10 دیدار کنسل شده!

از اخبار تکراری در فوتبال ایران لغو دیدارهای برنامه ریزی شده با تیم های خوب و بد در این 7 سال بود. نگاهی به آمار این دیدارها عدد 10 بازی کنسل شده را نمایان می کند که آماری فاجعه بار برای یک تیم ملی با بالاترین رنکینگ بین همه تیم های آسیایی لااقل تا دو ماه پیش است!

دیدار دوستانه ایران و برزیل - سال 2010

* قبل از کی روش هم همین بود!

شاید منتقدان کی روش و تیم ملی ترس سرمربی پرتغالی از رویارویی با تیم های بزرگ را علت این امر بدانند اما مرور بازیهای دوستانه ایران از جام جهانی 1998 تا 2010 هم نشان می دهد فدراسیون فوتبال کشورمان در سالهای قبل از حضور کارلوس کی روش نیز دستاوردی در برگزاری دیدارهای دوستانه نداشت و تنها نام چند کشور بزرگ به چشم می خورد که بیشتر برای بازی خداحافظی یکی از بازیکنان تیم ملی بوده و محکی برای یک تورنمنت معتبر محسوب نمی شدند.

ما پیش از سال 2011 که کی روش به ایران آمد در سال 2010 با برزیل که تنها چند ستاره خود مثل دنی آلوز و پاتو و روبینیو را به همراه داشت در ابوظبی یک بازی دوستانه به بهانه خداحافظی کریم باقری از بازی های ملی داشتیم که 3-0 بازنده شدیم. سال 2007 هم 0-4 به مکزیک باختیم، سال 2006 با برانکو قبل از ورود به جام جهانی با کرواسی 2-2 کردیم. سال 2004 در تهران در دیداری به یاد زلزله زدگان بم 0-2 به آلمان باختیم، در سال 1999 در کپنهاگ با دانمارک 0-0 تن به تساوی دادیم و در سال 1998 هم یک بازی با کرواسی که هدایتش بر عهده میروسلاو بلازوویچ و برانکو بود انجام دادیم که 2-0 شکست خوردیم. دیداری که باعث شد ترسمان بریزد و یک دیدار شجاعانه و خوب با یوگوسلاوی در جام جهانی انجام دهیم.

در واقع ظرف 13 سال قبل از کی روش هم فقط 6 رویارویی با تیم های سرشناس داشتیم که به اندازه دیدارهای دوستانه یک سال سایر تیم های بزرگ آسیایی است!

به هر جهت کی روش بماند یا نماند رویای قهرمانی در آسیا و صعود از مرحله گروهی جام جهانی مستلزم تدارکات خوب و بازی های دوستانه با تیم های بزرگ دنیاست. اگر ژاپن و کره و حتی عربستان ترس و استرسی از رویارویی با تیم های بزرگ در جام جهانی ندارند به خاطر بازی های دوستانه قبل از این تورنمنت است. تا وقتی بازیکنان تیم ملی ایران برای اولین بار با ستارگان بزرگ دنیا در خود جام جهانی روبرو می شوند نداشتن استرس و بازی هجومی از آن ها انتظار بیهوده ای است. بلژیکی که برزیل را حذف کرد و مدعی قهرمانی جهان است با همه تیم های بزرگ آسیایی به جز ایران بازی کرده است، برزیل و آلمان هم چنین شرایطی برای آن ها به وجود آورده اند ولی بازی با آنها همچنان رویای ماست!

البته در این که تحریم اقتصادی و مالی ایران مانعی بزرگ بر سر تدارک خوب ایران است شکی نیست و کی روش در اقدامی شایسته بارها در نشست های خبری و مصاحبه با شبکه های خارجی رفتار ظالمانه با ایران را تقبیح کرد (اینجا) اما فدراسیون فوتبال می تواند پس از نمایش خوب تیم ملی که چند روزی تیتر رسانه های اروپایی و جهان هم شد، و نیز روابط خوب کی روش با سرمربیان بزرگ نهایت استفاده را ببرد و با پولی که از فیفا بابت پاداش حضور در جام جهانی 2018 دریافت کرده، تدارکاتی مناسب جهت حضور در جام ملتهای آسیا انجام دهد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان