محمدرضا قنبری معاون اجتماعی دادگستری کل استان اصفهان در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای کاهش حاشیه نشینی گفت: در این راستا 3 کارگروه تخصصی مبارزه با حاشیه نشینی و بافتهای فرسوده در سطح استان اصفهان برگزار شد.
قنبری با اشاره به رشد سریع حاشیه نشینی در حاشیه شهرهای بزرگ گفت: در سالهای اخیر، در کشورهای در حال توسعه، هجوم سیل آسای روستاییان به شهرهای بزرگ به صورت بیقاعده از جمله پدیده هایی است که تاثیرات منفی بسیاری را بر شهر می گذارد.
وی از اقدامات تخصصی معاونت برای پیشگیری از گسترش حاشیه نشینی خبر داد و افزود: 3کارگروه تخصصی مبارزه با حاشیه نشینی و بافت های فرسوده در راستای شناسایی مناطق در معرض حاشیه نشینی و بافت های ناکارآمد در سطح استان برگزار شد.
این مقام قضایی در خصوص هدف تشکیل این کارگروه گفت: هدف از تشکیل آن، پیش بینی بافت های ناکارآمد، سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای فرسوده است. همچنین هدف بعدی پس از پیش بینی و پیشگیری، احیاء و بازسازی این سکونت گاهها و بافتهای فرسوده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری اصفهان در ادامه افزود: البته شکل گیری ساختار محیطی نامناسب شهری می تواند مستعد بوجود آوردن کانون های جرم خیز شود و امنیت جامعه را تهدید کند. از این رو سعی خواهد شد در این کارگروه با تعامل و همفکری کلیه دستگاه های متولی و ذیربط در این خصوص تصمیمگیری شود.
وی در خصوص علل حاشیه نشینی گفت: از علل مربوط به حاشیه نشینی می توان به سکونت افغان ها در این مناطق، وجود بنگاههای غیر مجاز، مهاجرت قومی از اطراف استان اصفهان و عدم کنترل ساخت و سازها اشاره کرد.
قنبری توسعه همه جانبه را امری لازم دانست و گفت: بازآفرینی یعنی توسعه همه جانبه اقتصادی،اجتماعی،فرهنگی و سلامت برای ارتقاء زندگی مردم نقش اساسی دارد که برای انجام این کار باید به بافت تاریخی پهنه ناهمگون شهری، پهنه نابسامان میان شهرها، سکونت گاه های غیر رسمی، پهنه ها با پیشینه های روستایی توجه ویژه داشت.
وی در پایان به جمع آوری نظرات و راهکارهای دیگر مدیران برای بهبود مسائل و مشکلات پیرامون حاشیه نشینی پرداخت و گفت: امید است بتوان از این ظرفیت برای بهبود و پیشگیری از گسترش بافت های ناکارآمد استفاده کرد.